Σε μια συγκλονιστική ομολογία προέβη χθες ένας 41χρονος από τη Θεσσαλονίκη, παραδεχόμενος για πρώτη φορά τη δολοφονία της φίλης του για την οποία είχε ήδη κατηγορηθεί και καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η ομολογία του «πάγωσε» άπαντες στη δικαστική αίθουσα καθώς όπως είπε τεμάχισε με πριόνι και ηλεκτρική σέγα το πτώμα της και στη συνέχεια έκαψε τα μέλη της σε μια σόμπα στις 28 Δεκεμβρίου του 2018, στη Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί το 2020, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο λόγω των ανατριχιαστικών λεπτομερειών του εγκλήματος.

Τα ίχνη της γυναίκας είχαν χαθεί από το σπίτι της στη Σταυρούπολη την περίοδο που η ίδια φαίνεται να έχει απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά και έκανε προσπάθειες να πάρει και πάλι τη ζωή στα χέρια της. Το κουβάρι της υπόθεσης λύθηκε λίγους μήνες μετά την εξαφάνισή της, όταν ο 41χρονος κατηγορούμενος εντοπίστηκε μέσα στο διαμέρισμα της γυναίκας από γείτονά της αστυνομικό, που κινητοποίησε τις αρχές.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έλεγε τότε ότι η φίλη του μετακόμισε στη Γερμανία και πως ο ίδιος φροντίζει το σπίτι της. Όπως προέκυψε ωστόσο, ο 41χρονος, όχι μόνο απέκρυπτε ότι τη σκότωσε και εξαφάνισε τα ίχνη της, αλλά έκανε αναλήψεις από τις τραπεζικές κάρτες της 40χρονης. Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, βρέθηκαν στο δικό του τηλέφωνο αναζητήσεις όπως «τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου αφού πεθάνεις».

Ο 41χρονος κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών, όπως και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό το 2021.

Μέχρι τώρα αρνιόταν κατηγορηματικά ότι σκότωσε τη 40χρονη φίλη του, είχε παραδεχθεί ωστόσο ότι την τεμάχισε και την έκαψε, ισχυριζόμενος ότι την είχε βρει νεκρή από υπερβολική δόση ναρκωτικών και φοβήθηκε μην κατηγορηθεί ο ίδιος.

Χθες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ο ίδιος ομολόγησε ότι αυτός ευθύνεται για τον θάνατό της, καθώς τη χτύπησε με ένα ξύλο στο κεφάλι. Υποβασταζόμενος στο μπαστούνι του -καθώς έχει αναπηρία 70%- στάθηκε απέναντι σε τακτικούς δικαστές και ενόρκους και περιέγραψε το σοκαριστικό έγκλημα.

«Θέλω να ομολογήσω, εγώ ευθύνομαι για τον θάνατο της γυναίκας», είπε ανεβαίνοντας στο βήμα και στη συνέχεια άρχισε να εξιστορεί το χρονικό της σοκαριστικής υπόθεσης.

Ο 41χρονος είπε ότι γνώρισε το θύμα σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και πως ο ίδιος προσπαθούσε να μειώσει τη δόση του ενώ σκόπευε να συγκατοικήσει με μία γυναίκα που διατηρούσε σχέση εκείνη την περίοδο.

Για τη φίλη του ισχυρίστηκε πως ενώ έλεγε ότι πλέον ήταν καθαρή από ναρκωτικά, συνέχιζε να κάνει περιστασιακή χρήση. Τόνισε πως στις 28 Δεκεμβρίου του 2018, μία διαφωνία που είχαν στο σπίτι του τόσο για τα ναρκωτικά όσο και για τη νέα σχέση του 41χρονου οδήγησε σε έναν μεγάλο καβγά.

«Είπε προσβλητικά πράγματα. Την ώρα που έβαζα ξύλα στη σόμπα τη χτύπησα με ένα από αυτά. Δεν πήγε εκεί το μυαλό μου, απλά ήθελα να σταματήσει. Μου έλεγε ότι είμαι ανάπηρος και δεν μπορώ να κάνω κάτι με τη ζωή μου. Τη χτύπησα και είδα ότι ήταν νεκρή. Πανικοβλήθηκα, άρχισα να βρίζω και να κλαίω. Κάθισα δίπλα της και σκεφτόμουν τι να κάνω», είπε ο 41χρονος στην απολογία του.

«Ήθελα να εξαφανίσω το πτώμα και αποφάσισα ότι θα το διαμελίσω και θα κάψω. Ήξερα ότι εκείνη την ώρα καταστράφηκε η ζωή μου και τα όνειρα που είχα κάνει. Δεν ήθελα να με βρει η αστυνομία. Φοβόμουν μη μυρίσει το σώμα και έψαξα στο διαδίκτυο τι να κάνω γιατί ήμουν εντελώς χαμένος. Δεν βρέθηκαν οστά γιατί καιγόταν όλο το βράδυ», παραδέχθηκε στη συνέχεια.

«Έκανα αναλήψεις για να παραπλανήσω τις αρχές, για να φαίνεται ότι βγάζει λεφτά από τη Θεσσαλονίκη και λέει ψέματα σε μένα ότι είναι στη Γερμανία», πρόσθεσε.

«Το λέω τώρα για να ηρεμήσει η ψυχή της αλλά και εγώ», σημείωσε και ζήτησε «μία ευκαιρία» από το δικαστήριο, καθώς, σύμφωνα με όσα είπε, συνεχίζει το σχολείο και θέλει να δώσει πανελλαδικές.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, αποδίδοντας το κίνητρο της ανθρωποκτονίας στα χρήματα που είχε στους λογαριασμούς της η 40χρονη.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών, με τον ίδιο να επιστρέφει στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Πηγή: Voria.gr