Ένα έγγραφο, που περιγράφει την άμυνα μιας ξένης χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών δυνατοτήτων της, βρήκε το FBI στην οικία του Donald Trump, το Μαρ-α-Λάγκο, σύμφωνα με την Washington Post. Η εφημερίδα επικαλείται πηγές που έχουν γνώση του ζητήματος, αλλά δεν αποκαλύπτει ποια χώρα αφορούσε το έγγραφο, ούτε εάν πρόκειται για κράτος φιλικό ή εχθρικό προς τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το FBI κατάσχεσε πάνω από 11.000 κυβερνητικά έγγραφα και φωτογραφίες στην έρευνα που έκανε, στις 8 Φεβρουαρίου. Ανάμεσα στα έγγραφα που κατασχέθηκαν στην αστυνομική επιχείρηση είναι 18 με διαβάθμιση «άκρως απόρρητο», 50 με διαβάθμιση «απόρρητο» και 31 με διαβάθμιση «εμπιστευτικό». Ανάμεσά τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι κάποια με τέτοια διαβάθμιση ασφαλείας που ακόμη και ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης του Joe Biden δεν έχουν δικαίωμα να τα προσπελάσουν: απαιτείται ειδική εξουσιοδότηση γι’ αυτό, όχι απλώς άδεια χειρισμού απορρήτων. Μερικές ημέρες μετά την έρευνα, η ίδια εφημερίδα είχε αποκαλύψει πως το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας αναζητούσε έγγραφα που συνδέονταν με τα πυρηνικά όπλα.

Πώς έγινε το ατύχημα με τους 4 τραυματίες στο Allou Fun Park – Σε σοβαρή κατάσταση δύο τραυματίες

Μετά την αστυνομική επιχείρηση άνευ προηγουμένου σε σπίτι πρώην προέδρου, ο Trump, που φλερτάρει ολοένα πιο ανοικτά με την ιδέα να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2024, εξεμάνη για την «παράνομη και αντισυνταγματική» ενέργεια του FBI και υποστήριξε πως βρίσκεται στο στόχαστρο για πολιτικούς λόγους. Προχθές Δευτέρα, μια δικαστικός ενέκρινε αίτημα του κ. Τραμπ να ονομαστεί ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας προκειμένου να εξετάσει τα έγγραφα που κατασχέθηκαν την 8η Αυγούστου. Η απόφαση αυτή εμποδίζει, προσωρινά τουλάχιστον, τους ομοσπονδιακούς ερευνητές να τα αξιοποιήσουν στο πλαίσιο ποινικής έρευνας.

Boris Johnson: «Ηττημένος» έφυγε τρέχοντας από το πλήθος τραβώντας την σύζυγό του, Carrie – Κλείνει για εκείνον το κεφάλαιο πρωθυπουργία