Νέες λεπτομέρειες φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ σχετικά με τις ενέργειες της αστυνομίας την ώρα που οι Κροάτες χούλιγκαν κινούνταν προς τη Νέα Φιλαδέλφεια και μετά τις αιματηρές συμπλοκές που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, αντιμετωπίζοντας παραλείψεις και αποδίδοντας ευθύνες για όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, μετά την ενημέρωση από την Ειδική Φρουρά, ότι στις 22:55 εθεάθησαν 100 άτομα που φορούσαν κουκούλες και ήταν οπλισμένα, να συνεχίζουν την πορεία τους και να φτάνουν στον σταθμό του Περισσού στις 23:00.

Ενώ οι 150 χούλιγκανς ουσιαστικά συγκεντρώνονταν και κατευθύνονταν προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, δόθηκε εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων να κινηθούν προς τα εκεί οι ομάδες ΔΙΑΣ και η Ομάδα Δράσης. Περίπου 10 αστυνομικοί με μοτοσικλέτες έφτασαν, με εντολή να παρακολουθούν διακριτικά και να αναφέρουν τις κινήσεις των Κροατών.

Ποτέ δεν δόθηκε εντολή για πρόσθετες δυνάμεις από υψηλόβαθμο αξιωματικό ή εντολή για τη μεταφορά των ΜΑΤ να εγκαταλείψουν τις στατικές τους θέσεις και να μεταβούν στο γήπεδο για να διαλύσουν τους χούλιγκαν και να αποτρέψουν τη σύγκρουση.

Ένας αξιωματικός των ΜΑΤ δήλωσε: «Με ένα κάνιστρο δακρυγόνων, τίποτα από όσα ακολούθησαν δεν θα είχε συμβεί».

Είχαν εμφανιστεί αναφορές για μεμονωμένες συγκρούσεις γύρω από τη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά ήταν ήδη αργά, καθώς ο 29χρονος είχε υποστεί τη θανατηφόρα επίθεση. Αφού ο νεαρός έχασε τη ζωή του, οι ΟΠΚΕ και τα ΜΑΤ ξεκίνησαν 94 συλλήψεις. Για την υπόθεση έχει ήδη ξεκινήσει εσωτερική έρευνα, την οποία επιβλέπει ο Αρχηγός του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ελευθέριος Γαρίλας.

Συνολικά θα εξεταστούν 15 έως 20 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, από την Κακαβιά μέχρι την Αττική, ενώ στο πλαίσιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από άτομα που ενδεχομένως να βοηθήσουν στην εξέλιξη των ερευνών.