Στη δεύτερη (και τελευταία) σύλληψη που αφορά το περιστατικό της επίθεσης στην Ακρόπολη σε βάρος πέντε νεαρών με σκοπό τη ληστεία, προχώρησαν οι αστυνομικής της Ασφάλειας Αθηνών.

Θυμίζουμε πως το αιματηρό σκηνικό στήθηκε επί των οδών Πάνος και Πολυγνώτου πλησίον της Ρωμαϊκής Αγοράς. Λίγα λεπτά με τον σοβαρό τραυματισμό ενός 18χρονου, οι Αρχές και συγκεκριμένα στελέχη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν συλλάβει τον 17χρονο συνεργό του εσχάτως συλληφθέντα, με αρχικά ονόματος Κ.Ν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες που να θέλουν τους δύο ανηλίκους να έχουν φάκελο στην Ασφάλεια. Ωστόσο ο περαιτέρω έλεγχος των στοιχείων τους θα αποκαλύψει τα πεπραγμένα τους.

Πως «χτύπησαν» οι δράστες της επίθεσης στην Ακρόπολη

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αστυνομικές πηγές οι δύο συλληφθέντες «προσέγγισαν με πρόθεση τη ληστεία πέντε νεαρούς που κινούνταν στην περιοχή της Ακρόπολης».

Ο 17χρονος Μ.Α. πρόταξε ένα μαχαίρι στο λαιμό του 18χρονου, ο οποίος τούτη τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Προσπάθησε να του αφαιρέσει το τσαντάκι του, ενώ σε κοντινή απόσταση ήταν και ο 17χρονος Κ.Ν. ο οποίος λογίζεται ως συνεργός του πρώτου.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενδεχομένως σε μία προσπάθεια αντεπίθεσης από τα θύματα της ληστείας, ο 17χρονος αντέδρασε. Με απανωτές μαχαιριές χτύπησε τον 18χρονο στο λαιμό και στην κοιλιά, προκαλώντας του σοβαρότατα τραύματα.

Αμέσως μετά οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα για το πως εντόπισε τον έναν από τους δύο δράστες της επίθεσης στην Ακρόπολη. Συγκεκριμένα: «Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) που μετέβησαν στο σημείο, δέσμευσαν και οδήγησαν τον 17χρονο στο τμήμα. Ερευνώντας το δρομολόγιο διαφυγής του δράστη της επίθεσης βρήκαν το τσαντάκι που προηγουμένως απέρριψε. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Θυμίζουμε πως ο 18χρονος, θύμα της επίθεσης στην Ακρόπολη, διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και διασωληνώθηκε. Το πρωί της Τρίτης (18/4), αποσωληνώθηκε αλλά παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, καθώς έχασε αρκετό αίμα.