Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους έπεσε νεκρός από αμερικανικά πυρά ενός μη επανδρωμένου, τηλεχειριζόμενου αεροσκάφους, στην Συρία. Την είδηση έκανε γνωστή το Πεντάγωνο και Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News ότι στόχος ήταν ο ηγέτης του ISIS στη Συρία, Μάχερ αλ Αγκάλ και ο αναπληρωτής του.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν ο αναπληρωτής του σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε. Ακόμα, η συριακή οργάνωση «Λευκά Κράνη» ανέφερε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλος τραυματίστηκε όταν μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε μια μοτοσικλέτα, στην επαρχία του Χαλεπιού. Ο τραυματίας που έφερε επάνω του ταυτότητα με το όνομα «Χαλίντ Σουμπάιχ», αργότερα υπέκυψε, σύμφωνα με αυτήν την πηγή.

«Αυτό το χτύπημα επιβεβαιώνει τη σταθερή δέσμευση της Κεντρικής Διοίκησης στην περιοχή και τη διαρκή ήττα του ISIS», δήλωσε ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Στρατού, συνταγματάρχης, Joe Buccino. «Η απομάκρυνση αυτών των ηγετών του ISIS θα διαταράξει την ικανότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να σχεδιάζει περαιτέρω και να πραγματοποιεί παγκόσμιες επιθέσεις». Όλα αυτά συνέβησαν πριν από την περιοδεία του Αμερικανού προέδρου, Joe Biden, στο Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η επίθεση έλαβε χώρα σε περιοχή της Συρίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της πολιτοφυλακής του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA) που υποστηρίζεται από την Τουρκία από τον Μάρτιο του 2018.

Νωρίτερα υπήρχαν αναφορές για εκρήξεις στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία. Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνουν τη στιγμή της πρόσκρουσης, αν και λίγες μέρες πριν οι αναφορές έκαναν λόγο για ρωσική αεροπορική επιδρομή. Όλα αυτά ήταν ανεπιβεβαίωτα.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Ιστορική πτώση για το ευρώ – Ισοτιμία με το δολάριο για πρώτη φορά σε 20 χρόνια

Jill Biden: Παρομοιάζει τους Λατίνους με τάκος και προκαλεί αντιδράσεις

Μητσοτάκης σε Ερντογάν για τον χάρτη Μπαχτσελί: «Πρόκληση ή αληθινός στόχος;»