Με μια μεγαλοπρεπή τελετή αποχαιρέτησε η βασιλική οικογένεια και οι πολίτες της Βρετανίας (και όχι μόνο), την Ελισάβετ. Ο βασιλιάς Κάρολος βρίσκεται πλέον στο Μπαλμόραλ, εκεί όπου τις τελευταίες ημέρες πετούσε συνεχώς, αφού η υγεία της μητέρας του είχε επιδεινωθεί και όλοι φοβούνταν για το χειρότερο. Την επομένη της κηδείας, ο ίδιος πέταξε ξανά προς το παλάτι, ώστε όπως γράφει η Daily Mail, να θρηνήσει ιδιαιτέρως την Ελισάβετ.

Και μπορεί η κηδεία να μεταδόθηκε ζωντανά, προκειμένου ο κόσμος να αποχαιρετήσει έστω και από μία οθόνη την βασίλισσα του, αργότερα όμως έγινε και μια ιδιωτική κηδεία. Η βασιλική οικογένεια επέστρεψε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γουίνδσορ, εκεί όπου έγινε η ταφή της σορού της Ελισάβετ, μαζί με την σορό του Φιλίππου, σε άλλη βασιλική κρύπτη, που βρίσκεται σε παρεκκλήσι εντός του παρεκκλησίου. Η Ελισάβετ ενταφιάστηκε στην κρύπτη όπου βρίσκονται οι σοροί του πατέρα της βασιλιά Γεωργίου, της μητέρας της και της αδελφής της Μαργαρίτας.

Meghan Markle: Ζήτησε κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο για να «μαζέψει τα σπασμένα»

Η τελετή ήταν μόνο για τα στενά μέλη της οικογένειας -και εντελώς ιδιωτική- αλλά μια ανώτερη βασιλική πηγή δήλωσε στην Evening Standard: «Ναι, υπήρξαν δάκρυα. Φυσικά και υπήρξαν. Αλλά τουλάχιστον η Αυτού Μεγαλειότης έχει ησυχάσει τώρα».

Είναι ενδεικτικό ότι ο βασιλιάς επισκέπτεται το κτήμα που η μητέρα του «αγαπούσε περισσότερο» στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Cairngorms μετά τον ενταφιασμό της στον οικογενειακό τάφο χθες. Ο  επέλεξε να αποσυρθεί στο απομακρυσμένο σπίτι του στην ουαλική ύπαιθρο μέσα σε 24 ώρες από την κηδεία του πατέρα του τον Απρίλιο του 2021.

Πιθανότατα θα μείνει στο Birkhall, το σπίτι του στο κτήμα Μπαλμόραλ στο Aberdeenshire, το οποίο απέχει περίπου επτά μίλια από το κεντρικό κάστρο. Χθες το πρωί ο βασιλιάς έφυγε από το Ουίνδσορ, όπου η βασιλική οικογένεια έμεινε χθες το βράδυ.

Η αγάπη της βασίλισσας για τη Σκωτία ήταν γνωστή, όπως και του γιου της. Όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας, ο Κάρολος ήταν γνωστός εκεί ως Δούκας του Ρόθσεϊ μέχρι που οι τίτλοι του παραδόθηκαν στον πρίγκιπα Ουίλιαμ.