Σε θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας εξελίσσεται η αποψινή εκλογική μάχη με το κυβερνών κόμμα να βρίσκεται στο 40,9% στο 58,4% της καταμέτρησης στην Επικράτεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 20,1%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο 12%, το ΚΚΕ στο 7%, η Ελληνική Λύση στο 4,5% την ώρα που «ΝΙΚΗ», Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25 δεν «πιάνουν» το όριο εισόδου στη Βουλή.

Με τις πρώτες εκτιμήσεις να δίνουν στη Νέα Δημοκρατία σαρωτική νίκη επί του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σκέφτεται οι δεύτερες εκλογές να γίνουν στις 25 Ιουνίου, μια εβδομάδα πριν από τις 2 Ιουλίου.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και με το σύστημα της απλής αναλογικής, κατάφερε να φθάσει στις 145 έδρες (σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις), αποδεικνύοντας πως οι πολίτες επέλεξαν τη σταθερότητα στη διακυβέρνηση της επόμενης τετραετίας.

Οι σκέψεις αυτές υπάρχουν παρόλο που εκείνη την περίοδο θα είναι σε εξέλιξη οι πανελλαδικές εξετάσεις. Δεδομένου, όμως, ότι οι μαθητές θα δίνουν ειδικά μαθήματα, τα σχολεία αυτά θα υπάρχει δυνατότητα να μη γίνουν εξεταστικά κέντρα.

Το δεύτερο σενάριο θέλει το κυβερνών κόμμα να επιζητά μία σύντομη προεκλογική περίοδο προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να φθάσει σε ποσοστά αυτοδύναμης διακυβέρνησης, δίχως να έχει ανάγκη τη συνεργασία με κάποιο άλλο κόμμα για να κυβερνήσει.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται εντός ολίγου, με τον πρωθυπουργό να ανοίγει τα χαρτιά του. Την ίδια ώρα, η εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι πιθανό να κάνει ακόμα και δήλωση παραίτησης.