Ο Γιώργος Τσίπρας, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, τόνισε ότι τα ζητήματα ενότητας την επόμενη μέρα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια «άκαιρη συζήτηση», μια και εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί καν η εκλογική διαδικασία, δεν έχει νόημα κανείς να συζητείται το θέμα κατά τον ίδιο.

«Επειδή είδα το βίντεο που κυκλοφόρησε η κυρία Έφη Αχτσιόγλου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το σημείο της τοποθέτησής της, ότι κανείς και από όσους την στηρίζουν δεν υπονόμευσε στο παρελθόν τον Αλέξη Τσίπρα, νομίζω ότι σηκώνει αρκετή συζήτηση. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα», τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον πόλεμο λάσπης που καταγγέλλει πως δέχεται η κ. Αχτσιόγλου, ζητώντας από τον Κασσελάκη να πάρει θέση, ο κ. Τσίπρας σχολίασε «νομίζω αυτό είναι λίγο υπερβολικό, δηλαδή, όλο το προηγούμενο διάστημα νομίζω υπήρχε αρκετή μιντιακή προβολή από μεγάλα μίντια υπέρ της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου, δεν θα έλεγα το ίδιο για τον Στέφανο Κασσελάκη».

Μάλιστα, δέχθηκε ερώτηση αναφορικά με τα σενάρια που λένε ότι πίεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί η ίδια η Αχτσιόγλου και εκείνος δήλωσε ότι «δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση. Ότι γενικά υπήρξαν τάσεις μέσα στο κόμμα που θέλανε να φύγει ο Αλέξης, νομίζω είναι γνωστό. Έχει γραφτεί άλλωστε από πολλούς την περίοδο εκείνη».

Ερωτηθείς αν η κ. Αχτσιόγλου ήταν μεταξύ αυτών των τάσεων, ο κ. Τσίπρας τόνισε «δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση καθόλου». Όσο για τον αν υπήρξε το περίφημο sms, ο κ. Τσίπρας είπε «δεν το γνωρίζω καθόλου».

Τα περί ενότητας την επόμενη μέρα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια «άκαιρη συζήτηση» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί καν η εκλογική διαδικασία, ως εκ τούτου, επισήμανε, δεν έχει νόημα κανείς να μιλάει για κάτι τέτοιο. Προσέθεσε ωστόσο, «ζήτημα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε και από πριν, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».

«Δηλαδή, δεν υπήρχε εκείνο το κλίμα, οι διαδικασίες, η λειτουργία τελοσπάντων του κόμματος με εξασφαλισμένη ενότητα. Δεν είναι κάτι πολύ καινούργιο. Τώρα, η εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη και ο κίνδυνος να απολέσει μια δεδομένη νίκη η μία πλευρά πριν εμφανιστεί ο Στέφανος Κασσελάκης και τα προγνωστικά τα οποία υπήρχαν, έχει δημιουργήσει μια μεγαλύτερη ένταση. Νομίζω είναι λάθος να μένουμε σε ζητήματα στυλ, γιατί περισσότερο αυτό μπορεί να ενοχλεί κάποιο κόσμο» συμπλήρωσε.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θα πρέπει το κόμμα να προχωρήσει συντεταγμένα. «Είναι ένα κόμμα που δεν βρίσκεται στο μηδέν. Δεν είναι κάποιο κενό, έχει θέσεις, έχει απόψεις, έχει μια κατεύθυνση. Ορισμένα πράγματα προφανώς και θα αλλάξουν. Θα έχουμε μια διαδικασία δημοκρατική, με πλειοψηφίες, μειοψηφίες θα προχωρήσουμε μπροστά και νομίζω πρέπει να σεβαστούμε αυτή τη διαδικασία. Αυτό έχω να πω μόνο. Οι απειλές περί διάσπασης δεν είναι και πολύ δημοκρατικές» ανέφερε.