Καλός ο Ολυμπιακός δεν ήταν χθες (18/12) κόντρα στον Πανσερραϊκό. Αλλά σε μια μάχη τίτλου στη Super League που κινείται στο όριο ανάμεσα σε 4 ομάδες, πρέπει να μπορείς να νικάς ακόμα και όταν δεν είσαι στο τοπ σου. Αυτό πέτυχαν οι Πειραιώτες χάρη σε γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, με πέναλτι (1-0).

Είχε τεθεί στο περιθώριο από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ ο Μαροκινός, αλλά επέστρεψε και ουδόλως σκουριασμένος δείχνει. Στα 37 του είναι ακόμα ένας παίκτης που δίνει λύσεις, που κάνει τη διαφορά. Αυτό ήταν το δεύτερο διαδοχικό ματς στο οποίο σκοράρει, μετά από αυτό με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League.

Η στατιστική απεικόνιση των πεπραγμένων του βγάζει στον αφρό τη διαχρονική προσφορά του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό. Με το γκολ του στις Σέρρες έφτασε τα 66 με την ερυθρόλευκη φανέλα σε επίπεδο πρωταθλήματος (σε 141 ματς), τα 91 σε όλες τις διοργανώσεις.

Αυτό σημαίνει πως βρίσκεται πλέον στην 9η θέση των σκόρερ όλων των εποχών του Ολυμπιακού στη Super League, Ξεπέρασε τον Γιώτη Τσαλουχίδη, ο οποίος είχε κλείσει την καριέρα του στους Ερυθρόλευκους με 65 σε 235 συμμετοχές στην Α’ Εθνική/Super League.

Να σημειώσουμε επίσης πως έγινε ο τρίτος γηραιότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, αφού πέρασε τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, και πλέον είναι πίσω από τον Ματιέ Βαλμπουενά και τον Αριέλ Ιμπαγάσα.

Τα χρόνια πέρασαν, αλλά η τέχνη δεν ξεχνιέται. Και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ενώ θεωρούταν σχεδόν δεδομένο πως θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο από το λιμάνι, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ πλέον στον πάγκο επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο.