Με στήριξη από παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, μοναστήρια, παραθρησκευτικά «κινήματα» και ιδεολογικό λάβαρο ένα μείγμα ξενοφοβίας, δήθεν αντισυστημικότητας, «Μακεδονομάχων» και αντιεμβολιαστών, η Νίκη πήρε το εισιτήριο για το δικό της στασίδι στη Βουλή.

Το κόμμα που ξεκινούσε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του με προσευχή και την εικόνα της Παναγίας με τον Ιησού στην σκηνή -θα λέγαμε μία ενδιαφέρουσα άποψη μάρκετινγκ για το κοινό στο οποίο απευθύνεται, που βοήθησε για να γίνει γνωστή η ύπαρξη του κόμματος- και με κλάματα συγκίνησης για την πατρίδα και τη θρησκεία στις ομιλίες, κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να συγκεντρώσει το ποσοστό εκείνο που το τοποθέτησε στο Κοινοβούλιο.

Μαχόμενοι -και με το φόβο του Θεού!

Επικεφαλής της Νίκης είναι ο δάσκαλος, θεολόγος Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος το βράδυ της δεύτερης εκλογικής Κυριακής, όταν πλέον ήταν επίσημο πως η Νίκη περνά το κατώφλι της Βουλής, εκλέγοντας 10 βουλευτές, δήλωσε: «Με σεβασμό στην ψήφο των συμπολιτών μας και με φόβο θεού θα πορευθούμε μαχόμενοι για τη νίκη του ελληνισμού, τη νίκη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τη νίκη του απλού λαού».

Ο ίδιος, όταν οριακά η Νίκη στην πρώτη κάλπη δεν μπήκε στη Βουλή, είχε κάνει λόγο για «λαονίκη» και πως ο λαός ζητεί «όχι μόνο μία μεγάλη αλλαγή αλλά επιθυμεί οι κυβερνήτες να είναι όμοιοι με αυτόν, σάρκα από τη σάρκα του. Να μην είναι ξενοκίνητοι, αλλά ελληνόφρονες και ελληνόκαρδοι».

Ποιοι όμως είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που στρατεύτηκαν πίσω από αυτές τις ιδέες και μπήκαν στη Βουλή; Τι πρέπει να περιμένουμε από αυτούς και τι πρεσβεύουν; Ας δούμε λίγο τους βασικούς «πρωταγωνιστές» της Νίκης, τους πρωτοκάθεδρους…

Από μία πρώτη ανάγνωση των βιογραφικών τους βλέπουμε ανθρώπους που νοσταλγούν διάφορες εποχές του παρελθόντος, όλες όμως φορτωμένες στον αξιακό άξονα του πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, με λίγο από δημογραφικό, αντισυστημικότητα και επανάσταση μέσω της πίστης και με το χέρι του Θεού πάντα… Τα χρηστά ήθη που λέγαμε…

Αποστολάκης Νίκη

Ο Αρεοπαγίτης και η προτροπή του Οσίου Παϊσίου

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της «Νίκης» τέθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Αποστολάκης. Ο Αρεοπαγίτης όταν ανακοίνωσε την κάθοδό του στην εκλογική αναμέτρηση σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως: «Έχω ακόμη στα αυτιά μου την προτροπή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, “Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας απὸ τους τάφους…

Αν οι Χριστιανοὶ δεν ομολογήσουν, δεν αντιδράσουν, αυτοί θα κάνουν χειρότερα. Ενώ, αν αντιδράσουν, θα το σκεφθούν…”. Ξέρω ότι και οι άνθρωποι της “Νίκης” σ’ αυτήν την προτροπή υπακούσαντες δίνουν τον αγώνα τους».

(Μας «προειδοποίησε» και αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα, μάλλον βρήκε ευήκοα ώτα!).

Ρούντας Νίκη

Το Βυζάντιο και το δημογραφικό

Ο αντιπρόεδρος της Νίκης Γιώργος Ρούντας, με καταγωγή από την Ήπειρο και την Κόρινθο, εκλέχτηκε στην Λάρισα.

Η αλλαγή στη σειρά της εκλογικής λίστας, μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, έφερε τελικά τον αντιπρόεδρο της Νίκης Γιώργο Ρούντα, με καταγωγή από τα Ζαγοροχώρια και την Κόρινθο, να εκλέγεται βουλευτής Λάρισας.

Ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά στο βιογραφικό του «ανέκαθεν τον συγκινούσε η διαχρονική σύνδεση της αρχαίας με την νεώτερη Ελλάδα, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τον Βυζαντιακό Ελληνισμό και η προοπτική της σήμερα».

Ακόμα πιο χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε σε προεκλογική ομιλία του ο αντιπρόεδρος της «Νίκης». Αναφερόμενος σε έλλειμμα Δημοκρατίας που «το αποτέλεσμα το βλέπουμε στην ψήφιση καταστρεπτικών νόμων για την Ελλάδα, οι οποίοι υποδουλώνουν τη χώρα σε ξένους δανειστές, διαλύουν τον Ιερό θεσμό της οικογένειας και της μητρότητας, προσβάλλουν το δικαίωμα στη ζωή εξ άκρας συλλήψεως, επιτείνουν το δημογραφικό πρόβλημα, διώχνουν τη νεολαία στο εξωτερικό, αλλοιώνουν την παράδοση και εκχωρούν ελληνικό έδαφος, όπως έγινε με την αντεθνική συμφωνία των Πρεσπών».

Νίκος Παπαδόπουλος

Ο χειρουργός και ο Κολοκοτρώνης

Ένας από τους 10 βουλευτές της Νίκης, εκλεγμένος στη Β’ Θεσσαλονίκης, είναι ο καθηγητής χειρουργικής στο ΑΠΘ Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος σε κεντρική εκδήλωση του κόμματος είχε αναφερθεί στην ομιλία του σε απαράδεκτες υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις, την κάρτα πολίτη, την οικονομική υποταγή, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

«Ο σύγχρονος Έλληνας ζει το δράμα της απώλειας της της πολιτικής του προσωπικότητας. Έτσι ενώ, σε μια κανονική Δημοκρατία ο πολίτης έχει δύναμη και με την ψήφο του έχει τη δύναμη να αλλάξει την πολιτική κατάσταση στην χώρα του, στην Ελλάδα ψηφίζοντας τα συστημικά κόμματα, δεν αλλάζει τίποτα. Το ίδιο κόμμα κυβερνά, χωρίς να υπάρχει καμία διαφορά».

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, υποστήριξε πως «στο κόμμα μας δεν υπάρχουν αριστεροί, δεξιοί ή κεντρώοι παρά μόνο Έλληνες». 

Σύμφωνα με τον ίδιο «η Νίκη είναι ένα αγνό πατριωτικό κίνημα», ενώ σχολίασε πως «ο πατριωτισμός είναι ένας και μοναδικός, αυτός του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που υπερασπίστηκε την πατρίδα για του Χριστού την πίστη την Αγία.

Οι πατριωτισμοί έχουν μπει στην “κλίνη του Προκρούστη”. Εμείς ξέρουμε τον πατριωτισμό που ελευθέρωσε την Ελλάδα και εμείς τώρα είμαστε ελεύθεροι».

Νίκος Βρεττός Νίκη

Επαναφορά των ιδανικών των ηρώων του γένους

Εκλεγμένος στο Νότιο Τομέα Αθηνών, ο Νίκος Βρεττός δηλώνει στο βιογραφικό του πως συμμετέχει εγκάρδια, όπως και αν κληθεί, στην αυθεντική και σωτήρια για την πατρίδα μας, θυσιαστική εκλογική μάχη του δημοκρατικού πατριωτικού κινήματος Νίκη.

Τονίζει μάλιστα πως επιθυμεί να συμβάλει στην επαναφορά των αξιών και ιδανικών των ηρώων του γένους, καθιστώντας την Ελλάδα ένα πρότυπο, σύγχρονο, δημιουργικό και παραγωγικό κράτος.

Δελβερούδης Νίκη

«Το πολιτικό σκηνικό τα τελευταία χρόνια βγάζει μια αποφορά»

Ο Κομνηνός Δελβερούδης εκλέγεται με τη Νίκη στην Πιερία. Για την απόφασή του να κατέβει στην πολιτική σκηνή υποστήριξε σε δηλώσεις του πως «έχω επιλέξει σε αυτό το σημείο της ζωής μου, ενώ πριν δεν υπήρχε σαν ιδέα, να ασχοληθώ με την πολιτική, γιατί θεωρώ ότι το πολιτικό σκηνικό που διαδραματίζεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας βγάζει μια αποφορά που έχει απλωθεί σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ζωή των Ελλήνων και των Ελληνίδων να έχει πέσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο».

Ο ίδιος δήλωνε πως αποφάσισε να συμπορευτεί με την Νίκη και τον Δημήτρη Νατσιό, επειδή «η εθνική μας ανεξαρτησία υπονομεύεται και σε συνδυασμό με τον πληθυσμιακό μαρασμό και την ανεξέλεγκτη εισροή “εποικιστών”, ο Ελληνισμός οδηγείται σε μελλοντική συρρίκνωση» και κατέληγε λέγοντας πως συντάσσεται με αποφασιστικότητα και ανιδιοτέλεια σ΄ αυτό το κάλεσμα, προσδοκώντας, συν Θεώ, την ανάστασιν του γένους ημών».

Ευλόγησον και στης Βουλής τα έδρανα…