Συγκίνησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για το προεδρείο της Βουλής καθώς, μετά από οκτώ χρόνια, αποχωρεί από τη θέση του αντιπροέδρου. «Μπορεί η έδρα από την οποία σας μιλώ να φαντάζει ψηλά, ωστόσο στην πραγματικότητα, ουδέποτε την αντιμετώπισα αφ’ υψηλού. Όπως ακριβώς στη ζωή και στην ιατρική σταδιοδρομία μου έτσι και στην πολιτική μου διαδρομή επέλεξα να παραμείνω προσγειωμένος και ακέραιος», είπε.

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door: «Ο Κακλαμάνης ευχαρίστησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το κόμμα της ΝΔ γιατί τον πρότεινε τρεις φορές, καθώς και τον Κωνσταντίνο Τασούλα και τον ειδικό γραμματέα Κωνσταντίνο Μπαγιώκο.

Μάλιστα, ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Κακλαμάνης σηκώθηκε και έκανε υπόκλιση με το χέρι στην καρδιά, για να δεχθεί θερμό χειροκρότημα από την ολομέλεια. Ωστόσο στα… πηγαδάκια της Βουλής δεν έκρυψε την πικρία του καθώς περίμενε ότι θα παρέμενε στο πόστο για ακόμη τέσσερα χρόνια.

Από όλα τα κόμματα ειπώθηκε χθες, σε διάφορα «πηγαδάκια», πως η απουσία του Κακλαμάνη συνιστά απώλεια από τη λειτουργία της Βουλής. Κι αυτό τον τιμά!».