Έντονη αντιπαράθεση για ζητήματα ακρίβειας και αισχροκέρδειας που έχουν οδηγήσει το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας στην προτελευταία θέση της Ε.Ε., έγινε το πρωί της Πέμπτης μεταξύ του μέλους της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και εκ νέου υποψηφίου Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» στο Mega, με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και η Ανθή Βούλγαρη.

Ο Χάρης Μαμουλάκης κατέρριψε το αφήγημα περί «ευημερίας» και «ισχυρής αναπτυξιακής προοπτικής» του Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσιάζοντας τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για το 2022, σύμφωνα με τα οποία το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν το δεύτερο χαμηλότερο στην Ε.Ε., μαζί με αυτό της Σλοβακίας, ενώ χαμηλότερο ήταν μόνο το αντίστοιχο της Βουλγαρίας.

H δε κατά κεφαλή κατανάλωση των ελληνικών νοικοκυριών σε PPS, η οποία θεωρείται δείκτης της ευημερίας τους, αντιστοιχούσε στο 78% του μέσου όρου της ΕΕ και είναι μια από τις πιο χαμηλές στην Ευρωζώνη. Στοιχεία που ο πρώην Υπουργός έδειξε ότι αγνοεί, σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ!

«Ταύτιση ΠΑΣΟΚ με ΝΔ στο σύνδρομο Πάτση»

O ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε παράλληλα και στο ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτοντας το γεγονός ότι ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μόλις χθες το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο. Μία μέρα μετά αποκαλύπτεται από την εφημερίδα «Δημοκρατία» ότι ο εκπρόσωπός του και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο.

Είναι μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο «σύνδρομο Πάτση» και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων.

Με 700.000 ενυπόθηκα δάνεια να έχουν μεταβιβαστεί σε funds και να παίρνουν σειρά για πλειστηριασμό, περιμένουμε μία απάντηση από τον κ. Ανδρουλάκη.

Στις 25 Ιούνη οι πολίτες επιλέγουν: Ασυδοσία των funds ή προστασία της πρώτης κατοικίας;»