📋 Το υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει πανέτοιμο για τις κάλπες – και χωρίς τον Μάκη Βορίδη που μετρά αντίστροφα, καθώς με την ανακοίνωση των εκλογών θα πρέπει να αποχωρήσει. Φέτος λοιπόν τα αποτελέσματα θα μεταδοθούν πιο γρήγορα από ποτέ αφού θα διατεθούν περίπου 25.000 τάμπλετ μέσω των Δήμων στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Εκτιμάται ότι μια ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, ήτοι γύρω στις 8 το βράδυ, θα υπάρχει μια ασφαλής εκτίμηση αποτελεσμάτων στο 25% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας, αλλά και από τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού.

➕ Και, ως τις 21:00, αναμένονται αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας. Αντίστοιχα με την επιτάχυνση στην ανακοίνωση των ποσοστών των κομμάτων, αναμένεται να βγουν νωρίτερα από τα συνηθισμένα τα αποτελέσματα όσον αφορά στη σταυροδοσία.

🗳️ Αλήθεια όμως, τι γίνεται με τα ψηφοδέλτια; Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ανακοινώσει το 70% με 80% των υποψηφίων ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 δεν έχουν προβεί σε ανακοινώσεις. Εκτιμάται ότι οι τελικές λίστες θα κλείσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα, το αργότερο στα τέλη του Απριλίου.

🔥 Μύλος η Α’ Πειραιώς για τη ΝΔ, μια περιφέρεια που έχασε μια έδρα και βγάζει πλέον 5 βουλευτές αντί για 6. Το 2019 η ΝΔ είχε πάρει τις 5/6 έδρες (Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια και Χριστόφορος Μπουτσικάκης είχαν εκλεγεί) αλλά ο Μπουτσικάκης έγινε μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του κόμματος και αποσύρθηκε. Εκεί κατεβαίνει και η πανίσχυρη υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου μα και ο γιατρός και πρώην υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Βλαχάκος, αδερφός του νεκρού ήρωα των Ιμίων, Παναγιώτη Βλαχάκου. Διατηρεί μάλιστα μεγάλη δημοφιλία στον Πειραιά, όπου το 2019 είχε πάει και πολύ καλά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και είχε οδηγήσει τον Γιάννη Μώραλη σε δεύτερο γύρο.

🔙 Εκ παραδρομής, λένε από τη ΝΔ, έγινε διαρροή περί μη υποψηφιότητας του Θέμη Χειμάρα. Ο παραιτηθείς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας λέει ότι θα είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα αλλά η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο θα εξαρτηθεί από το πόρισμα της οικονομικής εισαγγελίας. Από το κόμμα σημειώνουν ότι για τις καταγγελίες που έχουν γίνει βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρμόδιων αρχών.

👮‍♂️ Υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες θα είναι η αντιδήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Oλγα Πολίτη, η οποία πρόσφατα έγινε διάσημη μέσα από μια εξαιρετικά δυσάρεστη υπόθεση. Άγνωστοι κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο «μονταρισμένες» φωτογραφίες της με τίτλο «δείτε τη hot αντιδήμαρχο γυμνή». Η ίδια απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι «δράστες» αναζητούνται. Σημειωτέον ότι η Πολίτη προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία… Είχε διατελέσει μάλιστα τομεάρχης Ναυτιλίας στη ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας.

🔀 Είναι η δεύτερη… μεταγραφή του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ μετά τον υποναύαρχο εν αποστρατεία του Λιμενικού Σώματος, Σταύρο Μιχαηλίδη, οποίος θα είναι υποψήφιος στη Χίο. Το 2019 ο Μιχαηλίδης ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ και έλαβε 5.131 σταυρούς. Για την ιστορία ο Νότης Μηταράκης είχε εκλεγεί με 6.551 σταυρούς.

✔️ Αυτά είναι καλό να λέγονται. Τις προάλλες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο Κώδικα Μετανάστευσης, ευχαρίστησε δημόσια τον Γιώργο Καμίνη «για τη σκληρή μεν, αλλά εποικοδομητική κριτική του τα τελευταία 3,5 χρόνια ως αρμόδιος τομεάρχης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ». Ο δις δήμαρχος Αθηναίων δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές.

👿 Έφτασε στα αυτιά μου το εξής σενάριο, που μόνο ως… σατανικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα διαγράψει τον Ανδρέα Λοβέρδο από το ΠΑΣΟΚ αλλά θα τον αφήσει εκτός Βουλής! Πώς; Με το επιλέξει τον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών -περιφέρεια του Λοβέρδου- ως τη μία από τις τρεις περιφέρειες στις οποίες θα δηλώσει υποψηφιότητα και εντέλει να την επιλέξει, αν το κίνημα εκεί βγάλει μόνο μια έδρα. Λέτε;

⁉️ Ακολούθησε συνέντευξη Λοβέρδου στο «Βήμα», όπου διαμήνυσε ότι σέβεται μεν αλλά εμμένει στις απόψεις του και άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος: ότι θέτει χαμηλά τον πήχη των ποσοστών του κόμματος. Η απορία παραμένει: τι περιμένει ο Ανδρουλάκης για να τον διαγράψει;

🔻 Εξαιρετικός ήταν τις προάλλες ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Ναταλία Γερμανού. Έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλα, έκανε χιούμορ, άσκησε κριτική, έκανε (ελαφρώς) και αυτοκριτική, γενικώς ήταν μια άρτια επικοινωνιακώς εμφάνιση. Λέτε σταδιακά το ΚΚΕ να αρχίσει να εκμοντερνίζεται; Μπα…

🇬🇷 Τη συνεργασία του πολιτικού σχηματισμού του οποίου ηγείται, της «Ελληνικής Ανατροπής», με την «Πατριωτική Ένωση» του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου ενόψει των εκλογών ανακοίνωσε ο Πάρις Κουρτζίδης. Με τον γερόλυκο Εμφιετζόγλου έχει συνταχθεί και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με το ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. Ούτε 1% δεν πιάνουν όλοι μαζί.

🇹🇷 Στην Τουρκία ταξιδεύει αύριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και θα επισκεφθεί τις σεισμόπληκτες περιοχές. Η επίσκεψη γίνεται μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Χουλουσί Ακάρ και θα είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Άμυνας στην Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια. Όπως είναι το επιστέγασμα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης μετά τους σεισμούς στην Τουρκία και την τραγωδία των Τεμπών. Δεν αποκλείεται ο Ακάρ να λάβει ανάλογη πρόσκληση να επισκεφθεί την Αθήνα.

🤝 Άλλη μια σύμπνοια Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα; Κι όμως… Τα έχουν συμφωνήσει, έμαθε, για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να τελέσει υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας η νυν υπουργός, Νίκη Κεραμέως – αν και έχει δεχθεί οξεία κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση.

🎵 Στον δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη παραδοσιακά εκλέγεται δήμαρχος του χώρου της Αριστεράς. Η αποχώρηση του (επί επτά σερί εκλογές νικητή!) Γιώργου Ιωακειμίδη από τη διεκδίκηση του δήμου (θα παλέψει απέναντι στον Γιώργο Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής) φέρνει μπροστά το όνομα της ερμηνεύτριας Νατάσας Μποφίλιου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δέχεται κρούσεις να κατέβει υποψήφια δήμαρχος…


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com