🆘 Εντέλει προτιμήθηκαν οι εκλογές αντί… του μπάσκετ. Το Final 4 της Euroleague που διεξάγεται στις 21/5 στο Κάουνας (παρουσία, πολύ πιθανό, του Ολυμπιακού, ήτοι και χιλιάδων εκδρομέων του) δεν απέτρεψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το να ορίσει σήμερα την 21η Μαΐου ως ημερομηνία των εκλογών. Αυτόν που παίρνει η μπάλα είναι ο τελικός του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ που από 20 θα πάει 27/5, ημέρα Σάββατο.

🗳️ H απόφαση για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 21 αντί για τις 28 Μαΐου ελήφθη καθώς συνεκτιμήθηκαν αφενός η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινάνε αρχές Ιουνίου και αφετέρου οι υποχρεώσεις της χώρας καθώς στις 11-12 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.

🔜 Και οι δεύτερες εκλογές, αν χρειαστούν (που λογικά θα χρειαστούν…) οδεύουν για τις 2 Ιουλίου… Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο μετά την τραγωδία των Τεμπών (και την ακύρωση του πλάνου για απριλιανές εκλογές) είχε σχεδόν αποφασίσει για την 21η του Μάη, πολύ πριν συνομιλήσει με έμπιστους συνεργάτες του.

🔚 Η Βουλή αναμένεται να διαλυθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενάντια μάλιστα στην επιθυμία πολλών βουλευτών (όλων των κομμάτων!) που ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής να διαλυθεί στις 28 Απριλίου. Γιατί; Διότι δεν θα λάβουν τη μισθοδοσία Απριλίου. Τις προάλλες αυτό έλεγαν σε πηγαδάκι στον Κωνσταντίνο Τασούλα δύο βουλευτές της ΝΔ, δύο του ΠΑΣΟΚ και τρεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα πει… κοινή γραμμή.

🤝 Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, πλην του ότι συμφωνούν ότι σε συγκυβέρνηση πρέπει να είναι επικεφαλής ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, έχουν κοινή γραμμή κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και των στελεχών του αναφορικά με τον «άγνωστο Χ» πρωθυπουργό που θα ηγηθεί την επόμενη ημέρα. «Ψηφίζεις ΝΔ για να έχεις Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Έστω, ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ για να έχεις Τσίπρα πρωθυπουργό» ανέφερε ο Μητσοτάκης χθες, «την τελευταία φορά που άλλοι επέλεξαν πρωθυπουργό για τον ελληνικό λαό δεν υπήρξαν καλά αποτελέσματα» είπε ο Τσίπρας.

📺 Παράλληλα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ απόψε στις 20:10 θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη. Μαγκιά του ΣΚΑΪ που έκλεισε το πρόσωπο των ημερών (είχε πρόταση και από το Mega), άρα απόψε θα λάβουμε πολλές, απαραίτητες απαντήσεις…

🏝️ Ειρήσθω εν παρόδω, ο Νίκος Ανδρουλάκης κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το πού θα είναι υποψήφιος στις εκλογές. Για την Ξάνθη μάλλον παγώνει το σενάριο (ήταν εκεί φοιτητής) και σίγουρα θα διαλέξει το Ηράκλειο, τόπο καταγωγή του. υπενθυμίζει ότι οι αρχηγοί των κομμάτων μπορούν να είναι υποψήφιοι ως και σε τρεις εκλογικές περιφέρειες.

😤 Τι σας έγραφα τις προάλλες, ότι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έχει βγει εκτός ομάδας Ανδρουλάκη και οι σχέσεις τους έχουν ψυχρανθεί; Αφορμή ήταν επειδή στον νομό Αρκαδίας ο πρόεδρος έβαλε συνυποψήφιο του Οδυσσέα τον Βαγγέλη Γιαννακούρα, περιφερειακό σύμβουλο του Πέτρο Τατούλη, τον οποίο ο Κωνσταντινόπουλος δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστό…

✌️ Όσο για τον Ανδρέα Λοβέρδο; Σήμερα το πρωί στο Open ζήτησε «να σταματήσουν όλα αυτά», ευθαρσώς καθώς ο ίδιος το ξεκίνησε, αμφισβητώντας προ ημερών δημόσια τον αρχηγό του. Στη Χαριλάου Τρικούπη οι φωνές για διαγραφή του Λοβέρδου είναι, πλέον, πολλές, συνεργάτες του Ανδρουλάκη του θύμισαν τη διαγραφή Λοβέρδου του από το ΠΑΣΟΚ το 2012 αλλά και την παραλίγο σύμπραξη του με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη….

🆚 Παρεμπιπτόντως, άλλο ένα θέμα που απασχολεί το ΠΑΣΟΚ είναι τα Χανιά, με την απόφαση του νυν δημάρχου Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, να διεκδικήσει εκεί τον δήμο απέναντι στον εκλεκτό του προέδρου Ανδρουλάκη, Παναγιώτη Σημαντηράκη. Οι δύο άνδρες αντλούν δύναμη από την ίδια ακριβώς πολιτική δεξαμενή ενώ ο Μαλανδράκης απολαμβάνει τη στήριξη του πανίσχυρου στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη

🇫🇷 Κωλοτούμπα, ο ορισμός του dna του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Παρίσι μετέβη άρον-άρον (εμ, τι, μόνο ο Δημήτρης Κουτσούμπας και τα… gαλλικά του θα κλέψουν τα φώτα της δημοσιότητας;) η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή της στους διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αύξηση του ορίου ηλικίας στα 64 έτη. Βέβαια, η Σβίγκου δεν έβγαινε στους δρόμους όταν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα διά χειρός Γιώργου Κατρούγκαλου νομοθετούσε την έξοδο από την εργασία στα 67 χρόνια…

❗ Η βουλευτής του ΜεΡΑ25, Μαρία Απατζίδη, έγινε δέκτης μηνύματος ηλεκτρονικής, σεξουαλικής παρενόχλησης. Και το δημοσιοποίησε: αποκάλυψε ότι ακόλουθός της στο Facebook της απέστειλε φωτογραφία με άσεμνο περιεχόμενο, συνοδεύοντας την εικόνα με το μήνυμα «Γεια σου μωράκι». Προφανώς και θα κάνει τις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

🇦🇱 Ελλάδα – Αλβανία… συμμαχία. Οι άριστες σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Έντι Ράμα φάνηκαν και στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στη χώρα μας., με τον ίδιο να δίνει αρκετές φορές έμφαση στο πόσο καλές είναι οι σχέσεις των δύο χωρών σε πολιτικό επίπεδο και δίνοντας έμφαση και στους οικονομικούς δεσμούς, αλλά και τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξής τους. Μιλώντας, δε, στα «Νέα» για τις εκκρεμότητες στα ζητήματα που αφορούν την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία, αλλά και τους Αλβανούς πολίτες που ζουν στην Ελλάδα, ο Ράμα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «όλα πάνε πολύ καλά».


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com