Ένοχος κρίθηκε ο Karim Benzema, επιθετικός της Γαλλίας και της Ρεάλ Μαδρίτης, για τον εκβιασμό του Γάλλου συμπαίκτη του, Mathieu Valbuena, με ένα sex tape, ενώ του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και τον  πρόστιμο 75.000 ευρώ.

Ο 33χρονος  ήταν ένας από τους πέντε ανθρώπους που δικάστηκαν τον περασμένο μήνα για την απόπειρα εκβίασης του Γάλλου. Το σκάνδαλο έχει συγκλονίσει την ποδοσφαιρική κοινότητα στη Γαλλία και οι δύο παίκτες έχασαν τότε τις θέσεις τους στην εθνική ομάδα.

Ένοχοι κρίθηκαν και οι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι Axel Angot, Mustapha Zouaoui, Younes Houass και Karim Zenati, που διώχθηκαν σε αυτή την υπόθεση για απόπειρα εκβιασμού.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, ο Benzema, θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης, εξακολουθώντας να δηλώνει αθώος. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Noel Le Graet, πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, είχε δηλώσει ότι η όποια απόφαση του δικαστηρίου δεν θα έχει επίπτωση όσον αφορά την παρουσία του στην εθνική Γαλλίας.

Αρνείται τις κατηγορίες ο Benzema

Η υπόθεση χρονολογείται τον Ιούνιο του 2015, όταν οι δύο ποδοσφαιριστές βρίσκονταν σε γαλλικό προπονητικό camp. Τότε ο Benzema πίεσε τον Valbuena για να πληρώσει τους εκβιαστές, για τους οποίους δούλευε σαν μεσολαβητής, όπως ανέφεραν οι εισαγγελείς. Αν και αρνιόταν τις κατηγορίες, επέμενε ότι προσπαθούσε απλώς να βοηθήσει τον Valbuena να απαλλαγεί από το βίντεο.

Στην αρχική κατάθεσή του ο Benzema είχε δηλώσει ότι είχε έρθει σε δύσκολη θέση και σε επαφή με ένα από τα άτομα που είχαν στην κατοχή τους το ροζ βίντεο, καθώς τον γνώριζε από το παρελθόν. Ουσιαστικά είχε παραδεχτεί την εμπλοκή του για να δοθούν 150.000 ευρώ στους εκβιαστές και να λήξει η υπόθεση. Δεν παραδέχτηκε ποτέ όμως ότι συμμετείχε σε εκβιασμό ή οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού προς τον πρώην συμπαίκτη του.

Οι δύο τους πλέον δεν μιλιούνται, και ο ομοσπονδιακός Ντιντιέ Ντεσάν ήταν ο πρώτος που πήρε την απόφαση να μην τους καλέσει ξανά στην εθνική προκειμένου να διατηρήσει την ηρεμία στα αποδυτήρια και στην ομάδα.

Στην κατάθεσή του ένας από τους εκβιαστές υποστήριξε τον Benzema, τονίζοντας ότι «η αστυνομία θεώρησε έγκλημα την προσπάθεια του Karim να σώσει τον Valbuena», κάτι που δεν έπαιξε ρόλο στην τελική απόφαση.

Ο παίκτης από τότε επέστρεψε στη γαλλική ομάδα και αναμένεται να ξεκινήσει για τη Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Τετάρτης, όταν θα παίξει με την FC Sheriff Tiraspol στο Champions League.Κανένας δεν ήταν παρών στο δικαστήριο των Βερσαλλιών για την ετυμηγορία, αφού και ο Valbuena αγωνίζεται στον Ολυμπιακό.