Τα μεγάλης έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν στις 7 Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια και πολύ περισσότερο ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου, έφεραν ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα της οπαδικής βίας, για το οποίο σήμερα θα έχουν συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA.

Ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αλεξάντερ Τσέφεριν, με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος με τις εξελίξεις. Κι αυτό γιατί το πρόβλημα της οπαδικής βίας δεν εντοπίζεται μόνο στη χώρα μας, αλλά έχει πάρει ξανά μεγάλες διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση, οι δυο τους θα παραβρεθούν σε σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγαλύτερων ομάδων της χώρας και συγκεκριμένα τους Βαγγέλη Μαρινάκη (Ολυμπιακός), Γιάννη Αλαφούζο (Παναθηναϊκός), Δημήτρη Μελισσανίδη (ΑΕΚ) και τον εκπρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη, Αρθούρ Νταβιντιάν (ΠΑΟΚ).

Εκτός από το θέμα της οπαδικής βίας, δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται 18 ομάδες.