Λεπόν. Λοιπόν, όχι λεπόν, είναι αυτή η συνήθεια των social media να πειράζουμε τις λέξεις, καταλαβαίνετε. Μια απίστευτη ιστορία έγινε γνωστή πριν από μερικές ώρες και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα την έχετε διαβάσει. Η Μαρία Τσ., που ζούσε και διατηρούσε κατάστημα με είδη χειροτεχνίας και πλεκτά στο Παγκράτι ενώ εμφανιζόταν και ως φωτογράφος, ήταν κατάσκοπος από τη Ρωσία.

Τη δράση της ξεσκέπασε η συστηματική έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), αυτοί δηλαδή που παρακολουθούν και εμάς. Οι Έλληνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι η Ιρίνα ανήκει σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων, γνωστή ως «illegals».

Η Ιρίνα, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, είχε εξαπατήσει ακόμα και τους κοντινούς της ανθρώπους που δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα και φυσικά τη μυστική δράση της. Με την ελληνική ταυτότητα, η Ιρίνα μπορούσε να κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη και πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον Ιανουάριο έφυγε από την Ελλάδα για τη Ρωσία, όπως και ο σύζυγός της που φέρεται να είναι κατάσκοπος και την ίδια περίοδο έφυγε για τη Βραζιλία.

Και γιατί εμείς θέλουμε το καλό σας και επειδή γνωρίζουμε ότι πηγαίνετε συχνά ή ζείτε στο Παγκράτι, ψάξαμε στο ίντερνετ για το πώς θα καταλάβετε αν κάποιος που κυκλοφορεί στην περιοχή, είναι κατάσκοπος.

Διαβάστε πώς θα καταλάβετε τους κατασκόπους στο Provocateur.gr