Απανωτά είναι τα χτυπήματα για τους χρήστες του Twitter, αφού ο Elon Musk επιβεβαίωσε πως θέλει να επιστρέψει ξανά ο Donald Trump στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Δεν φτάνει δηλαδή που το αγόρασε ο CEO της Tesla, ο οποίος θα φέρει πολλές ανακατατάξεις, θέλει να επαναφέρει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ που μέσω του Twitter είχε συμβάλλει και στην εισβολή στο Καπιτώλιο.

«Πιστεύω ότι δεν ήταν σωστό να απαγορεύσουμε τον Donald Trump, νομίζω ότι ήταν λάθος», είπε ο Musk σε συνέδριο των Financial Times. «Η απαγόρευση του Trump από το Twitter δεν σταμάτησε τη φωνή του, θα τον ενισχύσει μεταξύ των δεξιών και αυτός είναι ο λόγος που είναι ηθικά λάθος και τελείως ανόητο».

Για τον Donald αυτά είναι υπέροχα νέα. Ο ίδιος προκειμένου με κάποιον τρόπο να βρίσκεται στο προσκήνιο, δημοσιεύει τακτικά δελτία τύπου, μέσω του Save America PAC του. Εκτός από αυτό, ο Donald Trump έχει ποντάρει μεγάλο μέρος του μεταπροεδρικού κεφαλαίου του σε έναν αντίπαλο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, γνωστό ως Truth Social.

Αν επιστρέψει στο Twitter, λογικά το σενάριο του Truth Social θα έχει επίλογο πριν καν αρχίσει. Κι εδώ είναι που δημιουργείται το εξής δίλημμα για τον ίδιο: Θα επιμείνει για οικονομικούς και εγωιστικούς λόγους στο Truth Social; Ή θα επιστρέψει στο πουλί που τιτιβίζει, όπου πιθανώς τον περιμένουν οι περισσότεροι από 80 εκατομμύρια ακόλουθοί του;

Για την ακρίβεια, δεν χρειάζεται να βιαστεί να πάρει απάντηση. Ο Elon Musk δεν κατέχει ακόμα το Twitter, έτσι κι αλλιώς. Βέβαια ο Trump έχει δηλώσει πως «δεν επιστρέφω στο Twitter, θα παραμείνω στην αλήθεια», είπε ο Trump αμέσως μετά τις αναφορές ότι ο Muk αγόρασε τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον Απρίλιο. «Ελπίζω ο Elon να αγοράσει το Twitter γιατί θα κάνει βελτιώσεις σε αυτό και είναι καλός άνθρωπος».

Αυτό φυσικά εξηγείται με πολύ απλό τρόπο. Θα ήταν ανόητο από τον Trump να εγκαταλείψει την ιδέα του Truth Social προτού ο Musk αναλάβει και επίσημα το Twitter και προτού τον επαναφέρει επίσημα. Αλλά τώρα που η απάντηση και στις δύο αυτές ερωτήσεις φαίνεται να είναι «ναι», η δύσκολη θέση του Trump είναι λίγο πιο περίπλοκη.

Ο Gabby Orr του CNN ανέφερε την Τρίτη ότι σύμφωνα με ένα πρόσωπο κοντά στον Trump, ο πρώην Πρόεδρος είναι προσηλωμένος στο Truth Social προς το παρόν, αλλά αναζητά συμμάχους για το αν θα πρέπει να επανέλθει στο Twitter πριν από μια πιθανή υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο το 2024.

Αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι το Truth Social δεν μπαίνει ακριβώς τον κόσμο των social media. Τον περασμένο μήνα, η Washington Post δημοσίευσε μια είδηση ​​με τίτλο «Η αλήθεια του Trump κοινωνικά αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς αυξάνονται τα οικονομικά, τεχνικά προβλήματα» που περιελάμβανε αυτές τις γραμμές: «Η εφαρμογή – μια παρόμοια εμφάνιση στο Twitter όπου οι αναρτήσεις ονομάζονται “αλήθειες” – έχει δει τις λήψεις της να πέφτουν τόσο χαμηλά που έχει πέσει από τα γραφήματα του App Store. Η εταιρεία χάνει επενδυτές, στελέχη και προσοχή».

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Trump ανέβασε τον ρυθμό των αναρτήσεων στο Truth Social. (Δημοσίευσε τέσσερις αλήθειες τις τελευταίες 24 ώρες, με τις περισσότερες να διαφημίζουν την επιτυχία των υποψηφίων εγκρίσεων του). Κι αυτή τη στιγμή η εφαρμογή είναι η έβδομη εφαρμογή κοινωνικών μέσων με τις περισσότερες λήψεις στο app store της Apple.

Όμως, σε γενικές γραμμές, το Truth Social δεν τα καταφέρνει. Η εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού που σχεδιάστηκε για να δημοσιοποιήσει την εταιρεία — Digital World Acquisition Group — είδε τις μετοχές να πέφτουν απότομα μετά την είδηση ​​ότι ο Musk αγοράζει το Twitter.

Με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Bitcoin: Συνεχίζεται η κατάρρευσή του μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις – «Ντόμινο» στην αξία όλων των κρυπτονομισμάτων

Apple: Τέλος εποχής για το iPod Touch – Σταματάει η κυκλοφορία του μετά από 21 χρόνια

FIFA: Σταματάει την συνεργασία της με την EA Sports μετά από τρεις δεκαετίες – Τι σημαίνει αυτό για το παιχνίδι