Τη πρωτιά στη πιο ακριβή επιλογή στην Ευρώπη για κατοικίες Airbnb την έχει, σύμφωνα με με νέα έρευνα του FloridaPanhandle, μία παραθαλάσσια κατοικία, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, στη Κρήτη.

Η έρευνα έχει εντοπίσει τις δέκα πιο ακριβές προς ενοικίαση παραθαλάσσιες κατοικίες στον κόσμο και φυσικά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε παρά να είναι και πάλι πρώτη και σε αυτή τη περίπτωση.

Το Mansion Villa @ Daios Cove

Η πιο ακριβή παραθαλάσσια κατοικία στην Ευρώπη είναι το το Mansion Villa @ Daios Cove στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου στην Κρήτη, μία κατοικία με τρία υπνοδωμάτια.

Μια κρητική βίλα είναι η πιο ακριβή παραθαλάσσια κατοικία της Ευρώπης στην Airbnb

Στο συγκεκριμένο κατάλυμα, οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν, είτε στην εσωτερική, είτε στην εξωτερική πισίνα υπερχείλισης με θέα στον κόλπο Μιραμπέλου και η διανυκτέρευση κοστίζει 15.671 ευρώ.

Το Mansion Villa @ Daios Cove είναι η πιο ακριβή παραθαλάσσια κατοικία στον κόσμο

Τα ενοίκια για αντίστοιχα καταλύματα ανά τον κόσμο

Tα δύο ακριβότερα καταλύματα σε όλον τον κόσμο βρίσκονται το ένα στο ιδιωτικό νησί Middle Cay, στις Μπαχάμες, και το δεύτερο στο αρχοντικό Casa del Oso, στην ιδιωτική χερσόνησο Punta Mita, στο Ναγιαρίτ του Μεξικού και το κόστος διαμονής και για τις δύο επιλογές ανέρχεται στα 16.570 ευρώ.

Το Mansion Villa @ Daios Cove είναι η πιο ακριβή παραθαλάσσια κατοικία στον κόσμο

Εν τω μεταξύ, η μέση τιμή ενοικίασης μιας κατοικίας για διακοπές, σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέρχεται στα 126,13 ευρώ αλλά σαφώς οι χώροι που συνδυάζουν και την εντυπωσιακή θέα είναι…αρκετά πιο ακριβοί.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο το πιο ακριβό θέρετρο που βρίσκεται κοντά στην παραλία κοστίζει 5.020 ευρώ τη βραδιά και βρίσκεται στο Έσσεξ και συγκεκριμένα στο νησί Osea και φέρει το όνομα Captain’s House.

Μια βραδιά στο αντίστοιχο παραθαλάσσιο κατάλυμα στις ΗΠΑ, δηλαδή στο ακριβότερο, κοστίζει 16.570 ευρώ δολάρια.

Το Mansion Villa @ Daios Cove είναι η πιο ακριβή παραθαλάσσια κατοικία στον κόσμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα έχουν συμπεριληφθεί μόνο κατοικίες, οι οποίες βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα ή σε λίμνες ή ποτάμια ενώ έχουν αφαιρεθεί άλλες ακριβότερες κατοικίες, οι οποίες απέχουν πολύ χιλιομετρικά από τα προαναφερθέντα.