Το Severance, ή «Διαχωρισμός» που είναι ο επίσημος ελληνικός του τίτλος, είναι μία όαση ανάμεσα στις φετινές νερόβραστες σειρές που δεν έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη συγκίνηση στο κοινό έως τώρα, το 2022. Το Apple TV+ έκανε την έκπληξή του, φέρνοντας ίσως την καλύτερη σειρά της χρονιάς.

Πρόκειται για ένα δράμα επιστημονικής φαντασίας που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ως το «παιδί» του ‘The Office’ και του ‘Black Mirror’. Στο δυστοπικό σύμπαν του Severance, οι εργαζόμενοι της φανταστικής εταιρίας Lumon, έχουν υποβληθεί εν γνώση τους σε μία διαδικασία που διαχωρίζει την μνήμη τους εντός και εκτός γραφείου. Έτσι, μπορούν να είναι πιο αποδοτικοί στην δουλειά τους και να μην απασχολούνται για εργασιακά ζητήματα μετά το πέρας του ωραρίου τους. Οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι έχουν συμφωνήσει να διαχωριστεί η συνείδησή τους, απλώς δεν θυμούνται τίποτα για την άλλη τους ζωή.

Μυστήριες μεταβλητές μπαίνουν στην εξίσωση όταν ο πρωταγωνιστής μας Mark (τον οποίον υποδύεται ο Adam Scott) συναντά την προϊσταμένη του εκτός δουλειάς και τα πράγματα περιπλέκονται. 

Τότε, ξεκινά ένα παιχνίδι μυστηρίου και αγωνίας με κλειστοφοβική αισθητική η οποία κάνει τον θεατή να θέλει διακαώς να μάθει τι συμβαίνει. Πολλά επεισόδια -εκ των 9 της 1ης σεζόν, καταλήγουν σε cliffhanger το οποίο μόνο αυξάνει το σασπένς, χωρίς όμως να καταντά φορτικό.

Το cast της σειράς συμπληρώνουν «δυνατά» ονόματα όπως οι: Tramell Tillman, ο John Turturro, η Dichen Lachman και ο θρυλικός Christopher Walken. Δημιουργός και σκηνοθέτης της σειράς είναι ο Ben Stiller. Ο γνωστός ηθοποιός έχει κάνει μία πετυχημένη μεταστροφή στην σκηνοθεσία, με την πρώτη του δουλειά Escape at Dannemora να αποσπά μόνο θετικές κριτικές. Είναι αξιοθαύμαστο πως ένας καλλιτέχνης γνωστός για τις κωμικές του ερμηνείες καταφέρνει να δώσει βάθος και ένταση σε 2 δράματα, εκτελώντας τα δύσκολα καθήκοντα του να τα γράψει και να τα σκηνοθετήσει.

Εάν θέλετε μία έντονη σειρά την οποία θα σκέφτεστε για αρκετή ώρα μετά το 55λεπτο που διαρκεί το κάθε επεισόδιό της, το Severance είναι μία καλή επιλογή.

Η σειρά δεν έχει κάνει (ακόμη) το «μπαμ» που τις αξίζει στην χώρα μας, λόγω της κυριαρχίας του Netflix που δεν αφήνει υλικό από άλλες πλατφόρμες να λάμψει. Αδίκως, αν θέλετε την γνώμη μας, καθώς το Severance έχει πολλά να πει, ειδικά για το κοινό που εκτιμά δυστοπικές ιστορίες όπως Black Mirror, Ex Machina, 12 Monkeys κ.ά. 

Μην ξεχνάτε ότι το Apple TV+ είναι και επίσημα διαθέσιμο στην χώρα μας, με ελληνικούς υπότιτλους σε όλο το περιεχόμενό του.

Δείτε το τρέιλερ του Severance:

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Netflix – Top 10: Οι σειρές και οι ταινίες που «τρεντάρουν» αυτήν τη στιγμή

House of the Dragon: Έχουμε επίσημη ημερομηνία πρεμιέρας για το spin-off του Game of Thrones

Disney+: Έρχεται, επιτέλους, στην Ελλάδα στις 14 Ιουνίου – Πόσο θα κοστίζει