Φτάσαμε αισίως στα μισά του 2023 και πλέον μπαίνουμε στο δεύτερο μισό τούτης της τηλεοπτικής χρονιάς. Αν μη τι άλλο, το πρώτο μισό ήταν αρκετά γενναιόδωρο μαζί μας, δίνοντας μας σειρές-διαμαντάκια που ήταν για binge-watching, από διάφορες streaming πλατφόρμες. Τους πρώτες μήνες δικαιωματικά την πρωτιά ως την πιο πολυσηζητημένη σειρά την παίρνει το έπος που ακούει στο όνομα «The Last of Us», με έναν Πέδρο Πασκάλ να εδραιώνει τη θέση του ως ο πιο δημοφιλής ηθοποιός.

Στη συνέχεια, δύο binge-watching σειρές κέρδισαν το ενδιαφέρον κι αυτές δεν είναι άλλες από το φινάλε του «Succession», που έριξε οριστικά αυλαία και ήδη μας λείπει, καθώς και το τέλος της 3ης σεζόν του «Ted Lasso». Εδώ ακόμα δεν είναι σίγουρο πως πρόκειται για την τελευταία, αλλά οι πιθανότητες είναι να μην επιστρέψει για 4η σεζόν.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, ποιες ήταν εκείνες οι καλύτερες binge-watching σειρές που πέρασαν από την οθόνη μας το α’ μισό του 2023:

Binge Watching Επιλογή No.1: The Last of Us (HBO)

σειρές

Το binge-watching πραγματικά στα καλύτερά του. Ένα σούπερ -πετυχημένο video- game που αρχικά ήταν να γίνει ταινία, αλλά έγινε τηλεοπτική σειρά που άλλαξε τους κανόνες. Κυρίως διότι δεν απευθύνεται σε gamers.

Το The Last of Us καταπιάνεται με μια post – apocalyptic ανθρωπότητα, με το σύνολο του πληθυσμού να έχει προσβληθεί από έναν μύκητα που μετατρέπει τους ανθρώπους σε κάτι σαν ζόμπι, με ελάχιστους επιζώντες που προσπαθούν να επιβιώσουν, με τη FEDRA να είναι η σκληρή κυβέρνηση που ελέγχει τα πάντα, με τους ανθρώπους να παλεύουν όχι απλά με τα ζόμπι αλλά και ο ένας με τον άλλον. Δείτε αναλυτικά για τη σειρά ΕΔΩ.

Binge Watching Επιλογή No.2: Barry (HBO)

σειρές

Τι σειραρά ήταν το Barry. Και λέμε ήταν γιατί μετά από τέσσερις κύκλους, έριξε αυλαία. Δικαιωματικά ήταν μία εξαιρετική binge-watching σειρά που θα σκεφτόμαστε για καιρό. Είχε ανατροπές, κωμικοτραγικά γεγονότα που σε κρατούσαν σε κάθε επεισόδιό του. Δεν απογοήτευσε ούτε στο ελάχιστο.

Η ιστορία της μαύρης κωμωδίας περιστρέφεται γύρω από τον Μπάρι, έναν πρώην πεζοναύτη, που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του στα όπλα για να γίνει επαγγελματίας δολοφόνος. Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής, μπαίνει καταλάθος σε ένα εργαστήριο υποκριτικής και τον βάζουν να υποδηθεί έναν ρόλο, κάτι που τελικά τον κάνει να ξετρελαθεί. Από μία απλή κωμωδία καταστάσεων, η σειρά πηγαίνει ακόμα πιο βαθιά. Αν δεν την έχετε δει, τότε πρέπει να το κάνετε. 

https://youtu.be/M6TZdk1t8Zo

Binge Watching Επιλογή No.3: Beef (Netflix)

σειρές

Δεν γνωρίζουμε αν οι δημιουργοί το περίμεναν, αλλά η σειρά Beef σημείωσε επιτυχία και τοποθετήθηκε από την πλοκή της στις binge-watching.

Η πλοκή επικεντρώνεται με μαεστρία γύρω από τον Ντάνι και την Έιμι, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και υπόβαθρα. Εκείνος φτωχός εργολάβος που ζει με τον αδερφό του και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, κουβαλώντας ένα μεγάλο κενό μέσα του, κι εκείνη μια πλούσια γυναίκα που φαίνεται να τα έχει όλα (οικογένεια, πλούτη, υπέροχο σπίτι), αλλά στην πραγματικότητα αντιμετωπίζει τους δικούς της δαίμονες. Αναλυτικά το review ΕΔΩ.

Binge Watching Επιλογή No. 4: Queen Charlotte: A Bridgerton Story (Netflix)

σειρές

Γιατί το Queen Charlotte ήταν μία από τις καλύτερες σειρές για binge-watching; Γιατί δεν ήταν το ίδιο σαπουνόπερα, όπως οι δυο σεζόν του Bridgerton. Υπήρξε ένα υπόβαδρο εδώ.

Η σειρά ήταν στην ουσία ένα πρίκουελ μιας ρομαντικής ιστορίας που ξετυλίγεται ανάμεσα στη βασίλισσα Καρλόττα και του συζύγου της, Βασιλιά Γεώργιου Γ’ της Αγγλίας, η οποία δεν απέχει και πολύ από τους πραγματικούς Βρετανούς μονάρχες, που έφεραν επίσης τα ίδια ονόματα. Η σεζόν εκτυλίσσεται σε δύο εποχές: Η πρώτη τοποθετείται στην πρώιμη γεωργιανή περίοδο (γύρω στη δεκαετία του 1760), ενώ η δεύτερη την εποχή της Αντιβασιλείας (αρχές του 1800). Περισσότερα για τη σειρά ΕΔΩ.

Binge Watching Επιλογή No.5: Shrinking (Apple Tv+)

σειρές

To story θύμιζε κάτι από After Life, στην πραγματικότητα όμως έχει τεράστια απόκλιση από αυτό. Το Shrinking είναι από αυτές τις binge-watching σειρές που έχουν κάτι να σου πουν.

Στο επίκεντρο της ιστορίας ήταν ο Τζίμι (τον υποδύεται ο Τζέισον Σίγκελ). Ένας άντρας που προσπαθεί να ξεπεράσει τον χαμό της γυναίκας του με τους εντελώς λάθος τρόπους, αλλά και ρεαλιστικούς παράλληλα. Σαν πατέρας είναι σφόδρα ακατάλληλος, σαν θεραπευτής όμως, τρομακτικά ευρηματικός. Ξεφεύγει από τα στεγανά της θεραπείας και αναζητά ανορθόδοξες μεθόδους που πολλές φορές οδηγούν σε κωμικοτραγικά γεγονότα. Είμαι ωμός, αφιλτράριστος και με μια παρεμβατική ειλικρίνεια. Δένεται με τους ασθενείς του, σε βαθμό που δεν είναι επιτρεπτό, αλλά κανείς δεν καταλαβαίνει αν τελικά είναι επαγγελματίας ή όχι. Περισσότερα για τη σειρά ΕΔΩ.