Ο Αίας Μανθόπουλος παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» μετά από έντονη αδιαθεσία που ένιωσε. Σημειώνεται δε, πως την περασμένη Παρασκευή, διάφορα δημοσιεύματα έγραψαν πως ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή, κάτι που τελικά αποδείχθηκε ψευδές.

Η υγεία του παραμένει κρίσιμη, με τον Ιάκωβο Μυλωνά που είναι σε στενή επικοινωνία με τη σύντροφο του Μανθόπουλου, να δηλώνει: «Την Πέμπτη στις 12 του μηνός, μιλήσαμε τη σύντροφό του. Ο άνθρωπος τα κατάφερε, βγήκε από την εντατική. Την Παρασκευή θα πήγαινα από το νοσοκομείο, για να δούμε τα νέα.

Με πήρε κλαίγοντας μια φίλη και είπε ότι “ο Αίαντάς μας πέθανε”. Λέω μάλλον είναι επιβεβαιωμένο, ο φίλος μου πέθανε. Προσπαθώ να εντοπίσω την Ελισάβετ και βλέπω να αναπαράγεται η είδηση. Μίλησα μαζί της και μου απάντησε ότι είναι δύσκολα, αλλά δεν έχει πεθάνει. Ο άνθρωπος παλεύει για τη ζωή του. Είναι πάρα πολύ δύσκολα, γιατί πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο. Μακάρι να γίνει ένα θαύμα».

Υπενθυμίζεται πως  ο Αίας Μανθόπουλος  παρουσίασε βελτίωση μετά την εισαγωγή του στη ΜΕΘ, ωστόσο η υγεία του πάλι υποτροπίασε με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί ξανά στην εντατική.