Χίλιους ανθρώπους ημερησίως δεχόταν το Αβαείο, προκειμένου οι πιστοί να δουν και να αγγίξουν το σώμα της μοναχής που ενώ ενταφιάστηκε πριν τέσσερα χρόνια, κατά την εκταφή της δεν παρατηρήθηκαν σημάδια φθοράς στο σώμα της, με τους αξιωματούχους εκκλησίας του Μιζούρι των ΗΠΑ, να κάνουν λόγω για ενδείξεις… αγιοσύνης.

Ο λόγος για την Βιλελμίνα Λάνκαστερ, αφού ανασύρθηκε από άφθαρτη από τον τάφο της, στο Gower – περίπου 40 μίλια βόρεια του Κάνσας Σίτι -η οποία σε ηλικία 95 ετών, πέθανε το 2019.

Το μοναστήρι, δέχθηκε έως και 20.000 επισκέπτες το Σαββατοκύριακο, 27 και 28 Μαΐου, ενώ η προσελευση του κόσμου σημειώνει τόσο αυξημένα ποσοστά που στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και καθαρίστηκε μια περιοχή κοντινή, προκειμένου να διευκολύνεται η στάθμευση.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, ο δρόμος έξω από το μοναστήρι, 316th Street, έγινε επίσης μονόδρομος το Σάββατο, μεταφέροντας αυτοκίνητα από δυτικά προς ανατολικά, σύμφωνα με το Fox 4.

Το σώμα της Λάνκαστερ, μπορούσαν να το δουν οι επισκέπτες μέχρι την Δευτέρα, επιτρεπόταν να το αγγίξουν και να προσευχηθούν, από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Μετά τις 29 Μαΐου, οι επισκέπτες μπορούν να δουν την καλόγρια, αλλά δεν μπορούν πλέον να αγγίζουν το σώμα της καθώς είναι πλέον κλεισμένο σε γυάλα.

Η αδελφή των Βενεδικτίνων σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μια δημόσια πομπή με ροζάριο τη Δευτέρα στις 4:30 μ.μ., σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσαν στο διαδίκτυο.

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στη σκηνή, προβάλλονται διαρκώς στο διαδίκτυο, και δείχνουν τους επισκέπτες να αγγίζουν απαλά τα χέρια της Λάνκαστερ, τα οποία μαζί με το πρόσωπό της είναι καλυμμένα με κερί. Το πρόσωπο και τα χέρια της καλόγριας καλύφθηκαν με μάσκα από κερί αφού βρέθηκε μετά την εκταφή αλώβητη στον χρόνο.

Μια πινακίδα δίπλα στο σώμα, το οποίο περιβάλλεται από λουλούδια, γράφει:

«Παρακαλώ να είστε ευγενικοί όταν αγγίζετε το σώμα της αδερφής της, ειδικά τα πόδια της».