Μια περίεργη και αιφνιδιαστική ανάρτηση έκανε ο Elon Musk στο Twitter, το οποίο σε περίπτωση που ξεχάσατε του ανήκει, αφού το αγόρασε έναντι 44 δις δολαρίων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έγραψε χαρακτηριστικά: «Εάν πεθάνω υπό μυστηριώδεις συνθήκες, χάρηκα που σας γνώρισα».

Για ευνόητους λόγους, η ανάρτηση έγινε viral μέσα σε τρεις ώρες, αφού συγκέντρωσε πάνω από 550.000 likes και περισσότερα από 61.000 retweets. Εννοείται πως αυτό που έγραψε έχει μπει στο μικροσκόπιο των περισσοτέρων για να το αποκραπτυγροαφήσουν, ειδικά γιατί ο δισεκατομμυριούχος έχει ισχυριστεί στο παρελθόν ότι έχει απειλήσει από τη Ρωσία μιας και παρέχει υπηρεσίες διαδικτύου στην Ουκρανία.

O ίδιος έχει προσφέρει στην ουκρανική κυβέρνηση εξοπλισμό πρόσβασης στο δορυφορικό δίκτυο Starlink της διαστημικής του εταιρείας, της SpaceX. Οι δορυφόροι παρέχουν από την αρχή του πολέμου πρόσβαση στο Internet τόσο στους κατοίκους όσο και τον στρατό της Ουκρανίας και θεωρείται μάλιστα ότι έχει συμβάλει αποφασιστικά στην άμυνα της χώρας απέναντι στον ρωσικό στρατό.

Στο μεταξύ, η ερμηνεία αυτή πυροδοτείται και από μια παλιά ανάρτηση του Elon Musk, ο οποίος αναφέρεται στα ρωσικά μέσα ενημερώσης. «Ο Elon Musk, επομένως, έχει αναμειχθεί στην τροφοδοσία των φασιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία με στρατιωτικό εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών. Και γι’ αυτό, Έλον, θα θεωρηθείς υπεύθυνος ως ενήλικας, ασχέτως πόσο κάνεις τον χαζό» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο. Και ο Musk σχολιάζει: «Η λέξη ναζί δεν σημαίνει αυτό που φαίνεται να νομίζει ότι σημαίνει».

Όσον αφορά το μέλλον του Twitter, o Musk σκέφτεται σοβαρά να απολύσει 1.000 περίπου εργαζομένους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail. Ωστόσο, τα επόμενα τρία χρόνια, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά πολύ περισσότερο. Παρεμβάσεις θα γίνουν και στην ίδια την πλατφόρμα, μιας και ο ίδιος θέλει να διαγράψει τα ψεύτικα προφίλ.

Μέσα σε όλα, ο Elon Musk έχει προτείνει να κλείσουν και τα κεντρικά γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο, ώστε να μειωθούν τα έξοδα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ενδέχεται να υποστούν σημαντικές περικοπές μισθών.

Με πληροφορίες από  NDTV

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Πεκίνο: Δόθηκε άδεια για κυκλοφορία των ρομποταξί – Πόσο ασφαλές είναι αμάξι χωρίς οδηγό