Μια νέα επιλογή θα προστεθεί στην δημοφιλή πλατφόρμα streaming, το γνωστό και αγαπημένο Netflix. Συγκεκριμένα, αφού είδε τις συνδρομές να μειώνονται και τα έσοδα να πέφτουν, επέλεξε να προσθέσει video games. Η αλήθεια είναι ότι το περιεχόμενο του έχει «φτωχύνει» σε σχέση με αυτό που προσέφερε στο παρελθόν, ενώ κάποιες από τις μεγάλες παραγωγές έχουν αργήσει να ανανεώσουν για τη νέα σεζόν, λόγω πανδημίας. Όλα αυτά μαζί και με τον αυξημένο ανταγωνισμό συνέβαλαν στο να χάσει 430.000 συνδρομητές μόνο στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το ποια παιχνίδια θα συμπεριληφθούν στην πλατφόρμα, ωστόσο η εταιρεία προσέλαβε το πρώην στέλεχος των Electronic Arts και executive του Facebook, τον Mike Verdu. Το εγχείρημα του Netflix είναι να ξεκινήσει με παιχνίδια χωρίς διαφημίσεις για κινητές συσκευές όπως τηλέφωνα και tablet, τα οποία θα είναι δωρεάν. Θα πειραματιστεί με τη δημιουργία παιχνιδιών που βασίζονται σε υπάρχοντες επιτυχίες του Netflix, ενώ θα δημιουργήσει και πρωτότυπα αυτόνομα παιχνίδια που θα μπορούσαν ενδεχομένως να γίνουν ταινίες ή σειρές.

«Θεωρούμε τα βιντεοπαιχνίδια ως μία νέα κατηγορία περιεχομένου για εμάς, που είναι όμοια με την επέκτασή μας στις αυθεντικές ταινίες, στις εφαρμογές animation και στις τηλεοπτικές εκπομπές χωρίς σενάριο», ανέφερε η εταιρία στην επιστολή της για το προηγούμενο τρίμηνο προς τους μετόχους της. Η Netflix πειραματίστηκε στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών με τίτλους που συνδέθηκαν με επιτυχίες, όπως το «Stranger Things» και «The Dark Crystal: Age of Resistance».

Πότε θα είναι διαθέσιμα;

Το Netflix δεν έχει δώσει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά σχεδιάζει να μπουν παιχνίδια στην πλατφόρμα από το 2022, σύμφωνα με το Bloomberg. Είναι επίσης πιθανό ότι μόλις αρχίσουν να προστίθενται παιχνίδια, το Netflix θα παρακολουθεί τη λήψη τους από το κοινό του και θα προσαρμόζει αναλόγως το μελλοντικό του περιεχόμενο, όπως έχουν κάνει άλλες υπηρεσίες. Η Apple Arcade, για παράδειγμα, ακύρωσε την κυκλοφορία ενός αριθμού παιχνιδιών σε αναζήτηση άλλων που θα τραβούσαν περισσότερους συνδρομητές.

Ανοιχτό επίσης παραμένει το ενδεχόμενο τα games του να επεκταθούν στο Xbox, στο PlayStation και σε άλλες κονσόλες. Η εμπειρία του Verdu με παιχνίδια σε διαφορετικές πλατφόρμες θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το μέλλον του εγχειρήματος.

Φωτογραφία: Unsplash