Από τότε που το τιμόνι του Twitter πέρασε στα χέρια του Ίλον Μασκ, το καράβι οδεύει προς ολοταχώς για ναυάγιο. Αρκετές αλλαγές έχουν λάβει χώρα στον τεχνολογικό κολοσσό, με τελευταία η αφαίρεση του «μπλε τικ» από λογαριασμούς διάσημων προσώπων, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, η Μπιγιονσέ, ο Μπεν Στίλερ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, η Μόνικα Λεβίνσκι, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ιδρυτής του Twitter Τζάκ Ντόρσεϊ.

Ο λόγος που το Twitter πέρασε σε αυτή την αλλαγή είναι -τι άλλο- η αύξηση των κερδών. Επί της ουσίας, όσοι επιθυμούν να το έχουν στο προφίλ τους, τότε θα πρέπει να πληρώσουν 84 δολάρια τον χρόνο ως συνδρομή στο Twitter Blue. 

Στο μεταξύ, όσοι πληρώσουν θα μπορούν αντί για μπλε να έχουν κι άλλα χρώματα, όπως το γκρι και το χρυσό, ανάλογα με το πόσα στοιχεία συλλέχθηκαν για την επαλήθευση της ταυτότητας του χρήστη. 

Η πιστοποίηση των λογαριασμών δόθηκε πρώτη φορά το 2009, μετά από μήνυση παλαίμαχων αθλητών του μπέιζμπολ για ψεύτικους λογαριασμούς που υποδύονταν ότι ήταν εκείνοι. Τώρα, αν κάποιος διάσημος δεν πληρώσει για το μπλε τικ δίπλα στο όνομα του, τότε θα μπορεί κάποιος να καταλάβει αν ο λογαριασμός του είναι αληθινός από τους followers του. 

Είναι γεγονός, πάντως, πως υπάρχει ανησυχία για την αύξηση της παραπληροφόρησης στο Twitter. Ήδη έχουν καταγραφεί περιστατικά διάδοσης fake news. Λογαριασμός ας πούμε με τη φωτογραφία της Χίλαρι Κλίντον, έσπευσε να ανακοινώσει πως θα είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2024.