Ο Πρίγκιπας Χάρι πρόκειται να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον επόμενο μήνα, για να παραστεί στη στέψη του πατέρα του, Βασιλιά Καρόλου Γ’, αλλά δεν θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, ή τα παιδιά του, τον Πρίγκιπα Άρτσι και την Πριγκίπισσα Λίλιμπετ, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (12/04).

Σύμφωνα με βασιλικούς δημοσιογράφους στο Ηνωμένο Βασίλειο, τους οποίους επικαλείται το «Variety», η επικοινωνιακή ομάδα του Βασιλιά Καρόλου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουν ότι ο Δούκας του Σάσεξ θα παραστεί στην τελετή στέψης στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στις 6 Μαΐου. Η Δούκισσα του Σάσεξ θα παραμείνει στην Καλιφόρνια με τον Πρίγκιπα Άρτσι και την Πριγκίπισσα Λίλιμπετ».

Οι αποκαλύψεις του Πρίγκιπα Χάρι στο βιβλίο «Spare»

Θα είναι η πρώτη φορά που ο Πρίγκιπας Χάρι θα βρεθεί μαζί με την οικογένειά του δημοσίως μετά τη δημοσίευση των αμφιλεγόμενων απομνημονευμάτων του με τίτλο «Spare», που κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο. Στο βιβλίο, το οποίο συνοδεύτηκε από μια σειρά συνεντεύξεων και τηλεοπτικών εμφανίσεων, ο Πρίγκιπας Χάρι περιγράφει λεπτομερώς τις τεταμένες σχέσεις του με τον πατέρα του, τη μητριά του, Βασίλισσα Καμίλα, και τον αδελφό του, Πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Το βιβλίο ήταν κάτι σαν συνέχεια του ντοκιμαντέρ του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, «Harry & Meghan», το οποίο κυκλοφόρησε στο Netflix και αποκάλυψε, επίσης, πολλές από τις προσωπικές αναταραχές που κρύβονται πίσω από τις εξωτερικά αισιόδοξες δημόσιες εμφανίσεις της οικογένειας.

Μάλιστα, στο βιβλίο με τίτλο «Spare», ο Πριγκίπας Χάρι κατηγόρησε τον μεγαλύτερο αδελφό του ότι τον έσπρωξε πάνω σε ένα μπολ στην κουζίνα και ισχυρίστηκε ότι τα μέλη της οικογένειάς του διέρρευσαν ιστορίες για εκείνον για να βελτιώσουν τη δική τους θέση στον Τύπο. Καταγράφονται, επίσης, τη χρήση ναρκωτικών και τα προβλήματα ψυχικής υγείας του, ιδίως αυτά που σχετίζονται με τον θάνατο της μητέρας του, της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, όταν ο Χάρι ήταν 12 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι, το 2020, μετακόμισε με τη Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους αρχικά στον Καναδά και στη συνέχεια στην Καλιφόρνια, όπου έχουν εγκατασταθεί στη Σάντα Μπάρμπαρα.

Ο Πρίγκιπας Χάρι έκανε μια αιφνιδιαστική εμφάνιση στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον περασμένο μήνα, για την ακρόαση αίτησης που σχετίζεται με τη μήνυσή του κατά του εκδότη της Daily Mail Associated News Group.

Άλλωστε, ο Πρίγκιπας Χάρι, μαζί με άλλα δημόσια πρόσωπα, όπως ο Έλτον Τζον και η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, έχουν κατηγορήσει τις εφημερίδες του εκδότη για μια σειρά ανήθικων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των υποκλοπών στα τηλέφωνά τους.

Photo credits: Getty Images