Σχεδόν σε κάθε σειρά υπάρχει από ένα καφέ ή εστιατόριο σαν σημείο συνάντησης, που παίζει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής, καθώς εκεί οι πρωταγωνιστές παίρνουν τις πιο «κρίσιμες» αποφάσεις. Πόσες φορές έχεις ζηλέψει ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά καφέ που βλέπεις και θα ήθελες κάποια στιγμή στη ζωή σου να βρεθείς εκεί; Ευτυχώς κάποια από τα πιο γνωστά μαγαζιά είναι αληθινά. Μερικά μάλιστα δημιουργήθηκαν μετά από την τεράστια απήχηση που είχε η σειρά στην οποία προβλήθηκαν, οπότε η πελατεία τους ήταν ήδη έτοιμη.

Los Pollos Hermanos

Η βιτρίνα που νομιμοποιούσε τα έσοδα από παράνομες δραστηριότητες και πωλήσεις ναρκωτικών. Το Los Pollos Hermanos, ανήκε στον άρχοντα των ναρκωτικών Gustavo Fring, ο οποίος συνεργάστηκε με τον δάσκαλο και μετέπειτα κατασκευαστή μεθ, Walter White, στο «Breaking Bad». Η πραγματική τοποθεσία βρίσκεται στο Νέο Μεξικό και είναι μια αλυσίδα που ονομάζεται Twisters. Λόγω της τεράστιας απήχησης που είχε και μετά από λαϊκή απαίτηση, στα τέλη του 2019, το εστιατόριο “Breaking Bad Experience” λειτούργησε στη λεωφόρο Santa Monica 7100 στο Δυτικό Χόλιγουντ της Καλιφόρνια και περιελάμβανε μενού που θύμιζε αυτό στο Los Pollos Hermanos.

Λίγες μέρες αργότερα, ανακοινώθηκε ότι το δίκτυο Family Style Inc. συνεργάστηκε με τα προϊόντα της Sony Pictures Consumer Products και άρχισε να προσφέρει τα φαγητά του Los Pollos Hermanos μέσω της Uber Eats σε επιλεγμένες αγορές, ξεκινώντας από το Λος Άντζελες. Μια νέα τοποθεσία στο Venice Beach της Καλιφόρνια άνοιξε στις 24 Οκτωβρίου 2019 για την πρεμιέρα του El Camino: A Breaking Bad Movie. 

Central Perk

Δυστυχώς αυτό το original αντίγραφο του μεγαλύτερου τηλεοπτικού καφέ όλων των εποχών δεν υπάρχει πια. Ήταν η πιο πιστή αντιγραφή του πρωτότυπου από την σειρά Friends. Άνοιξε από τους Warner Bros και Eight O’Clock Coffee το 2014 και είχε όλα όσα μπορούσες να δεις στην σειρά. Ακόμα και ο καναπές ήταν ίδιος. Κάποια αντίγραφα άνοιξαν στο Λίβερπουλ και στο Τσέστερ για λίγο, αλλά το καλοκαίρι του 2016, έκλεισαν.  Πάντως και στην Ελλάδα φιλοξενήθηκε για λίγο το Central Perk, στο «Cap Cap Corner» του Ελληνικού, το οποίο έκανε αφιέρωση στην σειρά το 2019.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Friends (@friends)

Ο Τραγανός Κάβουρας

Ο Μπομπ Σφουγγαράκης έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κινούμενα σχέδια όλων των εποχών. Το εστιατόριο Krusty Krab. απέκτησε μια πραγματική version στη Μόσχα. Το εστιατόριο διαθέτει βαρέλια πλοίων για καρέκλες καθώς και τραπέζια που μοιάζουν με τιμόνια πλοίων. Από το μενού δεν λείπουν τα ξακουστά καβουροπάτι (Krabby Patty). Οι τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι ακριβώς όπως το εστιατόριο στα κινούμενα σχέδια, και υπάρχουν επίσης φιγούρες των ηρώων.

Το Krusty Krab Cafe διαθέτει ένα τεράστιο μενού, που περιλαμβάνει πίτσα, μπιφτέκια, ζυμαρικά, σούπες, σαλάτες, γλυκά και πολλά άλλα. Το όνειρο λοιπόν να χτυπήσουμε ένα burger Krabby Patty έχει γίνει πλέον πραγματικότητα. Υπάρχει επίσης ένα που βρίσκεται στην παλαιστινιακή πόλη Ramallah, στη Δυτική Όχθη, με την επωνυμία του Salta Burger.

https://www.youtube.com/watch?v=vyfozQGnne0&feature=emb_title

MacLaren’s

Η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «How I Met Your Mother» προβλήθηκε στο CBS από το 2005 έως το 2014. Πρωταγωνιστούσαν οι Josh Radnor, Neil Patrick Harris, Jason Segel κ.α. Το μόνο μέρος που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η καρδιά και η ψυχή της σειράς ήταν η παμπ του MacLaren. Το μπαρ είναι εκεί όπου μοιράστηκαν τις πιο όμορφες αναμνήσεις τους, ενώ πολλά γεγονότα εκτυλίχθηκαν εκεί.

Η παμπ του MacLaren βασίζεται στο McGee’s, που βρίσκεται στον 55ο δρόμο στο Μανχάταν. Το φανταστικό μπαρ πήρε το όνομά του από τον βοηθό παραγωγής της παράστασης, Carl MacLaren. Το McGee’s φιλοξενεί μια βραδιά trivia και προσφέρει κοκτέιλ εμπνευσμένα από την σειρά, όπως το Slutty Pumpkin και το Pineapple Incident. Το McGee’s βρίσκεται μόλις λίγα τετράγωνα από το Central Park, το Theatre District και την Times Square. Αν είσαι φανατικός της σειράς και βρεθείς ποτέ στην Αμερική, τότε πρέπει να την επισκεφθείς.

Moe’s

Στα Universal Studios στο Ορλάντο, υπάρχει μια ολόκληρη περιοχή αφιερωμένη στους «Simpsons». Αυτή περιλαμβάνει μερικά πολύ οικεία μέρη για ποτό και φαγητό, τα οποία ήταν αρχικά φανταστικά και στην συνέχεια απέκτησαν φυσική υπόσταση.

Moes

Casa Bonita Restaurant

Οι δημιουργοί του «South Park», Matt Stone και Trey Parker, αγόρασαν πρόσφατα το πραγματικό εστιατόριο «La Casa Bonita» που έχει εμφανιστεί στο κινούμενο σχέδιο. Το εστιατόριο και το κέντρο ψυχαγωγίας στο Λέικγουντ του Κολοράντο αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες του τον Μάρτιο του περασμένου έτους μετά από μια δύσκολη περίοδο οικονομικής δυσπραγίας.

Μια διαδικτυακή καμπάνια «Save Casa Bonita» ξεκίνησε όταν ανακοινώθηκε ότι οι ιδιοκτήτες της υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης. Τώρα κατάφεραν να αγοράσουν το εστιατόριο και σχεδιάζουν να το κάνουν το μέρος που όλοι γνωρίζουμε.

La casa bonita

Το Καφέ της Χαράς

Για να μην αναφέρουμε μόνο εστιατόρια και καφέ του εξωτερικού, έχουμε και στην Ελλάδα παραδείγματα. Το αληθινό μαγαζί βρίσκεται στο Κλαυσί,  στην Ευρυτανία, και πίσω του κρύβεται μια τεράστια ιστορία.