Στην αντεπίθεση πέρασαν οι Σάσεξ μετά την 2ωρη «καταδίωξη» τους από τους παπαράτσι την περασμένη Τρίτη. Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ μέσω της νομικής τους ομάδας έστειλαν επιστολή με την μορφή εξώδικου στο φωτογραφικό πρακτορείο Backgrid, υποστηρίζοντας ότι χρειάζονται το υλικό του πρακτορείου από το «κυνηγητό» για να ενισχύσουν τη δική τους ασφάλεια, σημειώνοντας ότι «Με το παρόν έγγραφο απαιτούμε από το φωτογραφικό πρακτορείο Backgrid να μας παράσχει αμέσως αντίγραφα όλων των φωτογραφιών, βίντεο και/ή ταινιών που τραβήχτηκαν χθες το βράδυ από τους ανεξάρτητους φωτογράφους μετά την αποχώρηση του ζευγαριού από την εκδήλωσή τους και τις επόμενες ώρες”.

Η απάντηση του πρακτορείου στις απειλές των Σάσεξ

Ο δικηγόρος της Backgrid απέρριψε το αίτημα τους, με μια δόση ειρωνείας, λέγοντας ότι «Στην Αμερική, όπως σίγουρα γνωρίζετε, η ιδιοκτησία ανήκει στον ιδιοκτήτη της: Οι τρίτοι δεν μπορούν απλώς να απαιτούν να τους δοθεί, όπως ίσως μπορούν να κάνουν οι βασιλιάδες. Ίσως θα έπρεπε να καθίσετε κάτω με τον πελάτη σας και να τον ενημερώσετε ότι οι αγγλικοί κανόνες του βασιλικού προνομίου του να απαιτεί από τους πολίτες να παραδώσουν την περιουσία τους στο Στέμμα έχουν απορριφθεί από αυτή τη χώρα εδώ και πολύ καιρό. Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των ιδρυτών μας».

Η Backgrid αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της ότι είχε 4 φωτογράφους, 3 σε αυτοκίνητα και έναν σε ποδήλατο, προσθέτοντας ότι «δεν είχαν καμία πρόθεση να προκαλέσουν οποιαδήποτε ενόχληση ή βλάβη, καθώς το μόνο εργαλείο τους ήταν οι κάμερες τους».

Βρετανικός Τύπος και πρωϊνάδικα εναντίον Σάσεξ

Οι δύο μεγάλες εφημερίδες της Βρετανίας Daily Mail και Sun έβγαλαν στον αέρα όσους περισσότερους αυτόπτες μάρτυρες μπορούσαν με στόχο να διαψεύσουν τους Σάσεξ. Η Daily Mirror, με δεδομένο ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε ζητήσει συγνώμη από το ζεύγος για τις παράνομες πράξεις παρακουλούθησής τους στο παρελθόν, κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους.

Τα πρωϊνάδικα της Μεγάλης Βρετανίας, έπαιζαν συνεχώς το θέμα υποστηρίζοντας πως ίσως οι Σάσεξ είναι υπερβολικοί με βαρύγδουπους τίτλους όπως: «Κινδύνεψαν όντως οι Σάσεξ;», «Μήπως είναι πάλι μελοδραματικοί;», «Ξεχάσατε τι έπαθε η Νταϊάνα;», «Ο Χάρι και η Μέγκαν θέλουν συνέχεια να ασχολούμαστε μαζί τους», «Η Μέγκαν φταίει για όλα», «Δεν συγκρίνεται η κοντή με την Κέιτ».

Η ιστορία με το Splashnews

Την τελευταία φορά που οι Σάσεξ ήρθαν σε σύγκρουση με φωτογραφικό πρακτορείο παπαράτσι ήταν με το Splashnews, όταν το ελικοπτερο του Splashnews είχε πετάξει πάνω από το Frogmore Cottage προκειμένου να καταφέρουν να τραβήξουν μία φωτογραφία τον νεογέννητο Άρτσι.

Τότε, λοιπόν, οι Σάσεξ μήνυσαν το Splashnews και τις πρακτικές του, κέρδισαν την δίκη και μια τεράστια αποζημίωση (το ποσό δεν έγινε ποτέ γνωστό) και οδήγησαν έτσι το Splashnews σε χρεοκοπία. Το οποίο για να διασωθεί αναγκάστηκε τελικά να πουληθεί στο Shutterstock.

Και από τότε κανένας παπαράτσι δεν τόλμησε ποτέ ξανά να φωτογραφίσει τα παιδιά των Σάσεξ. Οι μόνες φωτογραφίες του Άρτσι και της Λίλιμπετ που υπάρχουν δημόσια είναι αυτές που μοιράζουν οι ίδιοι οι Σάσεξ και όσες έχουν βγάλει περαστικοί μέσω social media σε δημόσιες εξορμήσεις της οικογένειας. Προς το παρόν δεν έχει κατατεθεί καμία αγωγή κατά του Backgrid που θα απαιτούσε από την υπηρεσία να παραδώσει έγγραφα.