Έχω να παρακολουθήσω νέα σειρά στο Netflix που θα με κολλήσει και θα με συγκινήσει, τόσο που να τη δω μονοκοπανιά, πάρα πολύ καιρό. Είναι τόσο μεγάλο το διάστημα που δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Χθες, όμως, το βίωσα για τα καλά, αποφασίζοντας να δώσω μια ευκαιρία στη σειρά «Από το Μηδέν» για την οποία αντιλήφθηκα στη συνέχεια πως πολύς κόσμος την εκθείαζε. Και όχι άδικα.

Και σε αυτό το κείμενο δεν θα γίνει κάτι διαφορετικό. Η σειρά είναι ένα υπέροχο love story, με αρχή, μέση και τέλος. Το καστ είναι εξαιρετικό με την πρωταγωνίστρια Zoe Saldana (υποδύεται την Amy Wheeler) να δίνει ρέστα. Αντίστοιχα, βέβαια, και ο Eugenio Mastrandrea (που παίζει τον Lino Ortolano) έφερε εις πέρας έναν δύσκολο ρόλο. Και η χημεία μεταξύ τους είναι τόσο μοναδική που ώρες-ώρες νομίζεις πως είναι ζευγάρι και στην πραγματική ζωή.

Η σειρά μας ταξιδεύει στην μαγική Φλωρεντία, εκεί όπου γεννιέται ο έρωτας ανάμεσα στον Σικελό σεφ και την Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα. Η Amy έχοντας αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Μπράουν, αναζητά την τέχνη στην Ιταλία, όπου μετακομίζει για ένα μήνα. Η συνάντησή της με τον Lino δεν ήταν από αρχή καρμική, αλλά με το πείσμα του καταφέρνει να της κλέψει την καρδιά.

Η ιστορία τους ξετυλίγεται σε οκτώ επεισόδια, αποτυπώνοντας όλα τα συναισθήματα. Η σχέση τους δεν ήταν καθόλου εύκολη, αφού είχαν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα στην διάρκειά της. Το μεγαλύτερο, όμως, ήταν η ασθένεια του Lino. Η απώλειά του και εν συνεχεία το σπαρακτικό κλάμα της Amy έκανε όσους έχουν δει τη σειρά να κλαίνε με λυγμούς.

Από το Μηδέν

Διαβάστε ακόμη: Γιατί βλέπουμε την αιμομιξία όλο και περισσότερο στις σειρές;

Όμως, αυτό το κείμενο δεν γράφεται μόνο για το ότι η σειρά είναι εξαιρετική και αξίζει να την παρακολουθήσει κάποιος, αλλά το ότι η ιστορία είναι αληθινή. Το ζευγάρι που υποδύονται οι ηθοποιοί και όλα όσα έζησαν έγιναν στην πραγματική ζωή.

Το «Από το Μηδέν» βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Tembi Locke, η οποία είχε γνωρίσει τον Saro Gullo στη Σικελία, το 1995. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν, με τον Gullo να μετακομίζει αργότερα στη Νέα Υόρκη μαζί της, αντί για το Λος Άντζελες που βλέπουμε στη σειρά.

Το 2002 ο σεφ διαγνώστηκε με Λειομυοσάρκωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου. Μετά τη διάγνωσή του, ο Gullo συνέχισε τη θεραπεία και το ζευγάρι υιοθέτησε ένα παιδί μαζί. Το 2012, δέκα χρόνια μετά τη διάγνωσή του, ο Gullo πέθανε τραγικά. Το βιβλίο αφηγείται την επιστροφή της Tembi και της κόρης τους στη Σικελία μετά τον θλιβερό θάνατό του, όπως ήταν και η ετοιμοθάνατη επιθυμία του.

https://youtu.be/vBHKSQ4MrJE