Η Εύβοια είναι ένα υποτιμημένο μέρος. Και αποκλείεται να γνωρίζεις όλα τα σημεία της, όσο κι αν την έχεις γυρίσει. Κι αυτή είναι η γοητεία του νησιού. Είναι ιδανική για tour, για κάμπινγκ, για χαλάρωση, για καλό φαγητό και τώρα που περνάει τα ζόρια της σε ένα κομμάτι, θέλει και μια βοήθεια παραπάνω. Το ζήτημα είναι πως έχει κρυφές ομορφιές και παραλίες διαμάντια που αξίζει το φετινό καλοκαίρι να τις βάλεις στη λίστα σου.

Μία εξ αυτών είναι και η εξωτική φυσική πισίνα ονόματι Στενό Λινάρι ή Βαθυχάντακο. Εκεί το πάντρεμα του πράσινου με τα γαλάζια νερά μπορούν να σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό και να σου δώσουν αυτή την αίσθηση πως «ναι, η ζωή είναι ωραία» και αξίζει να τη γεμίζεις με τέτοιες ομορφιές.

Βρίσκεται μόλις 2,5 ώρες μακριά από την Αθήνα, στο βόρειο κομμάτι της Εύβοιας και κοντά στο χωριό Βλαχιά. Αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα Σαββατοκύριακο, τώρα που σιγά-σιγά οι εξορμήσεις θα γίνουν απαραίτητες.

Αυτός ο μικρός κολπίσκος είναι σχετικά απομονωμένος, εξού και προσφέρει την απόλυτη ηρεμία από τους πιεστικούς ρυθμούς της πόλης, ενώ τα δέντρα φροντίζουν να σου προσφέρουν την κατάλληλη σκιά, χωρίς να χρειάζονται ομπρέλες, ξαπλώστρες κτλ. Για μια παρέα δηλαδή, είναι ό,τι πρέπει.

Πώς θα φτάσεις στην παραλία Στενό Λινάρι

Εδώ, τώρα είναι η δύσκολη πίστα που πρέπει να προσπεράσεις. Δεν είναι σούπερ δύσκολο, αλλά όπως κάθε τέτοιος παράδεισος, έτσι και το Στενό Λινάρι έχει περίεργη διαδρομή. Για να φτάσεις εκεί οδικώς, ο προορισμός σου πρέπει να είναι το Πήλιο και η Βλαχιά. Περνώντας τη Βλαχιά, υπάρχει ένα σημείο όπου εκεί θα αφήσεις το αυτοκίνητο και θα πάρεις μετά το μονοπάτι με τα πόδια.

Υπάρχει και η επιλογή της βάρκας από την παραλία του Μακρύ Γιαλού, αλλά η πραγματική εμπειρία είναι το μονοπάτι. It’s your choice όπως και να ‘χει.

Πάντως μπορείς να συνδυάσεις την επίσκεψή σου στην παραλία, με το να μείνεις μετά σε κάποιο από τα πιο τουριστικά μέρη της Εύβοιας, όπως την Αιδηψό, το Πευκί ή τη Λίμνη.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

6 υπερεκτιμημένα ελληνικά νησιά – Πραγματικά, γιατί πηγαίνετε ακόμη;

Μονή: Εσύ ξέρεις το νησί που βρίσκεται απέναντι από την Αίγινα;

Το ιδανικό νησί για να ξεκινήσεις και επίσημα τις καλοκαιρινές διακοπές