Στον δικό της πλανήτη εξακολουθεί να βρίσκεται η Ρωσία και ετοιμάζεται να γιορτάσει μόνη της την Παρασκευή την ανεξαρτησία και την προσάρτηση 4 ουκρανικών περιοχών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό την επιρροή της. Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, θα υπογραφούν συμφωνίες της προτάρτησης τους στη Ρωσική Ομοσπονδία, παρουσία του Vladimir Putin που θα βγάλει λόγο και θα καλωσορίσει τους ηγέτες των περιοχών αυτών στην δική του σφαίρα με κάθε επισημότητα.

Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζιε και Χερσώνα, οι τέσσερις περιοχές που βρίσκονται ακόμα σε πολεμικό καθεστώς και πολιορκία, διεξήγαγαν πριν λίγες ημέρες δημοψήφισμα, το οποίο προφανώς και δεν έγινε με δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά με τους ηγέτες των αυτονομιστών να απειλούν και να διαφθείρουν τις ψήφους, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να στείλει αυτές τις περιοχές στην ρωσική επικράτεια.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί κατευθύνθηκαν με αεροπλάνο στη Μόσχα από την Ουκρανία οι ηγέτες των τεσσάρων περιοχών, σύμφωνα με τη φωτογραφία που πόσταρε ο ηγέτης των αυτονομιστών στη Χερσώνα, Kirill Stremousov.

«Το ιστορικό αεροπλάνο με τους ηγέτες των απελευθερωμένων περιοχών προσγειώθηκε στη Μόσχα. Θα γίνουμε οι νέες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας πολύ σύντομα», ήταν το σχόλιο του σε μια φωτογραφία που στο πλάι του ήταν οι Denis Pushilin, Yevgeniy Balitskiy και Vladimir Saldo.

Σε αυτό το σημείο να αναφερθεί πως η καταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε μόλις χθες και στις τέσσερις περιοχές, με τους αρμόδιους να υποστηρίζουν πως σε ποσοστά που πλησιάζουν το 100% οι κάτοικοι των περιοχών συμφώνησαν να προσαρτηθούν στη Ρωσία.

Η Ρωσία δεν έχασε χρόνο και πολύ γρήγορα θα προχωρήσει στην ανακοίνωση της προσάρτησης τους, με συμφωνίες που δεν αναγνωρίζονται από κανέναν διεθνή νόμο και θα έχει ενδιαφέρον η στάση της Ουκρανίας που αυτή τη στιγμή έχει περάσει στη φάση της επίθεσης και έχει περιορίσει τον αποτυχημένο και ηττημένο κατά κράτος ρωσικό στρατό.

Το μεγάλο ερώτημα, αν και σχετικά ρητορικό, είναι αν η Ρωσία θα αυξήσει την επιθετικότητα της και θα προβεί στην απειλή της για χρήση πυρηνικών, θεωρώντας πως πλέον είναι αυτή που δέχεται εισβολή από την Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Αποκάλυψη της Repubblica: Η μυστική συμφωνία Μελόνι-Ντράγκι για το «εισιτήριό» της στην Ε.Ε.

Κυκλώνας Ίαν: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Φλόριντα – «Ιστορική καταιγίδα» λένε οι μετεωρολόγοι

Κυκλώνας Ίαν: Ρεπόρτερ στη Φλόριντα έβαλε προφυλακτικό στο μικρόφωνό της – Ο λόγος που το έκανε