Εις βάρος της 38χρονης, η οποία τα ξημερώματα του Σαββάτου έριξε καυστικό υγρό στον 36χρονο σύζυγό της στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να υποστεί βαρύτατα εγκαύματα στο πρόσωπο, ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Αλέξης Κούγιας, βάσει της δίωξης η 38χρονη αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 15 ετών με τον ίδιο να καταγγέλλει, επίσης, ότι «μου μετέφεραν ότι υπήρξε προσπάθεια για να υπάρξει διαβιβαστικό για απλή σωματική βλάβη που είναι πλημμέλημα».

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την 38χρονη

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ TV», η αστυνομία σφίγγει ολοένα και περισσότερο τον κλοιό γύρω από τη δράστιδα, αλλά και άτομα του ευρύτερη περιβάλλοντός της, τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να συνδράμουν στη διαφυγή της από τις Αρχές. Άλλωστε, η 38χρονη είχε πολλές κοινωνικές επαφές στην κοινωνία.

Τη Δευτέρα, μάλιστα, οι αρχές κινήθηκαν προς την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, όπου βρίσκεται άλλωστε το πατρικό της 38χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα που έριξε το καυστικό υγρό φέρεται να επιχείρησε να μεταβεί στο πατρικό που φέρεται να είναι η μόνιμη κατοικία της, προκειμένου να εξασφαλίσει ρούχα, προσωπικά αντικείμενα και χρήματα.

Ωστόσο, οι αρχές προχώρησαν σε έφοδο σε χωριό που βρίσκεται μεταξύ Ηρακλείου και Αρκαλοχωρίου, θεωρώντας πιθανό η 38χρονη να μετέβη στο χώρο φιλικού της προσώπου. Όπως διαπιστώθηκε, η ίδια δεν βρισκόταν εκεί.

 

Τι έκανε η 38χρονη μετά την επίθεση

Σύμφωνα με κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει την 38χρονη, φέρεται να βγαίνει από το ξενοδοχείο όπου έγινε η επίθεση και στη συνέχεια να κατευθύνεται προς τη Δουκός Μποφόρ. Η γυναίκα εμφανίζεται να περνά ξανά μπροστά από το ξενοδοχείο και να κατευθύνεται προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς τον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου.

Κατεβαίνει έπειτα την 25ης Αυγούστου προς τη θάλασσα. Εκεί, στην πλατεία 18 Άγγλων, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι η γυναίκα έστριψε και κατευθύνθηκε δεξιά, δηλαδή προς την περιοχή των ΚΤΕΛ.

Οι αρχές θεωρούν πως είναι πιθανό η 38χρονη να παραλήφθηκε από κάποιο άτομο ή να πήρε από εκεί το αυτοκίνητό της και να τράπηκε σε φυγή. Όπως και να έχει, το αυτοκίνητο της 38χρονης εντοπίστηκε μερικές ώρες μετά την πράξη της επί της οδού Θερίσου.

Διαβάστε ακόμη: Rishi Sunak: Είναι ο πλουσιότερος πρωθυπουργός στον δυτικό κόσμο; Η μυθική περιουσία του προκαλεί τους Βρετανούς

Οι ροζ φωτογραφίες στον αδερφό του θύματος

Στο μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία της οικογένειας του θύματος ότι η 38χρονη έστελνε ροζ φωτογραφίες στον αδερφό του 36χρονου, ενώ ισχυρίζονται ότι έφτασε στο σημείο να προσκαλέσει και σε ξενοδοχείο.

Ο αδερφός του 36χρονου θύματος μιλώντας στο STAR τόνισε ότι η 38χρονη είχε παθολογική ζήλια ενώ μίλησε και για τη σχέση που είχε το ζευγάρι από την πρώτη ημέρα που γνωρίστηκε:

«Η γυναίκα αυτή είναι εμμονική, είναι διεστραμμένος σαν άνθρωπος, έχει δημιουργήσει στο παρελθόν με πολλές οικογένειες προβλήματα και το κουλούρι γύρισε τώρα σε εμάς. Του αδερφού μου του είχε παθολογική ζήλεια. Όλο τον καιρό που τον γνώριζε και έλεγε ότι ταλαιπωριόταν, να μας αποδείξει που ταλαιπωριόταν. Ο αδερφός μου ήταν φυλακή, τον γνώρισε έγκλειστο και η σχέση ήταν από το κινητό. Να τον ψάχνει, να τον ζυγώνει κάθε βράδυ, να μπαίνει στο facebook να δει πού είναι ο αδερφός μου, με τι παρέες είναι, να κάνει εισβολές σε μαγαζιά στο Ηράκλειο να δει πού είναι, με ποια είναι».