Σημαντικό ποσοστό εκ των υποψηφίων που επιδίωκαν μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο, προέρχονταν από τον χώρο του αθλητισμού ή συσχετίζονται με αυτόν ευρύτερα.

Το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, επέλεξε είτε για λόγους δημοτικότητας, είτε για λόγους πολιτικών θέσεών, ανθρώπους που συνέδεσαν το όνομά τους με διακρίσεις σε συλλογικά ή ατομικά αθλήματα, αλλά και δημοσιογράφους που «καλύπτουν» τα σπορ.

Εντός Βουλής

Αρχής γενομένης από τον πρώην καλαθοσφαιριστή και υπουργό Βασίλη Κικίλια. Ο πρώην μπασκετμπολίστας με τον Πανιώνιο, τον Ιωνικό, την ΑΕΚ, τον Απόλλωνα Πατρών, καθώς και τις Εθνικές ομάδες μπάσκετ, επανεξελέγη στην Α’ Αθηνών πήρε την 2η θέση με περισσότερους από 44.000 ψήφους. Ομοίως, η Μαρία Πολύζου πρώην αθλήτρια δρόμων αντοχής, που ήταν στην 7η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ στην πρώτη της υποψηφιότητα σε εκλογές. Πρώην άλτρια του μήκους και νυν δημοσιογράφος, η Αννα Καραμανλή, εξελέγη και τώρα με τη Νέα Δημοκρατία, στην 8η θέση του ψηφοδελτίου του Νότιου Τομέα, συνεχίζοντας την παρουσία της στα κοινοβουλευτικά έδρανα από το 2012. Ομοίως, η δημοσιογράφος η Άρια Αγάτσα, από το αθλητικό ρεπορτάζ η οποία ήταν 7η στο Βόρειο Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία. Σημειώνεται ότι παλιότερα η ίδια εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Βοιωτίας.

Εκτός Κοινοβουλίου

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και Πρωταθλητής Ευρώπης το 2004, Γιούρκας Σεϊταρίδης, υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Ιωαννίνων, έμεινε αρκετά χαμηλά σε αριθμό ψήφων. Ο τότε συμπαίκτης του, Βασίλης Τσιάρτας, ήταν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Εθνικής Δημιουργίας, κόμμα των Τζήμερου και Κρανιδιώτη, που δεν μπήκε καν στη Βουλή.

Ο διάσημος αθλητικογράφος και εκφωνητής, Βασίλης Σκουντής, πήρε τη 2η θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να βρεθεί εντός Βουλής. Ο πρώην τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης επίσης δεν εκλέχθηκε, ευρισκόμενος σε χαμηλή θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Με το Κομμουνιστικό Κόμμα έβαλε υποψηφιότητα στο Βόρειο Τομέα και ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά και ήταν τρίτος με περισσότερους από 5.100 σταυρούς, αλλά το ΚΚΕ βγάζει δύο βουλευτές στον Τομέα αυτό. Ενας άλλος τερματοφύλακας, ο Νίκος Παπαδόπουλος του Αστέρα Τρίπολης τα πήγε αρκετά καλά με την 3η θέση στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Ηλείας, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί καθώς το κόμμα του δεν έβγαλε βουλευτή στο Νομό. Η Βίκυ Μανιάτη, προπονήτρια στίβου, στην Α’ Αθηνών με το ΚΚΕ δεν εξασφάλισε την είσοδό της στη Βουλή, όπως ο πρώην διεθνής διαιτητής Βασίλης Νικάκης στην Αιτωλοακαρνανία με το ΚΚΕ.

Επικεφαλής στο Επικρατείας του ΜΕΡΑ25 ήταν η πρώην πρωταθλήτρια του στίβου και Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, αλλά το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο 3%.

Η Ελένη Αυλωνίτου, πρώην κολυμβήτρια, υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα δεν μπόρεσε να επιστρέψει στα κοινοβουλευτικά έδρανα, όπου και βρισκόταν το 2015. Ο πρώην διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας που είχε εκλεγεί το 2015, ήταν και πάλι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία αλλά έμεινε στην 4η θέση με το κόμμα του να έχει έναν μόνο εκπρόσωπο στη Βουλή από το Νομό.

Ο Θανάσης Δημόπουλος που πέρασε από τον Παναθηναϊκό, τον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ, έβαλε υποψηφιότητα με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου στο Νομό Ηλείας αλλά έμεινε στην 4η θέση με 815 σταυρούς.