🔴 Αν οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης είναι… σκασμένοι, και δεν το έκρυψαν σε ιδιωτικές τους συνομιλίες τις τελευταίες ημέρες, με τη μη κατάκτηση του ποδοσφαιρικού τίτλου από τον Παναθηναϊκό, ο «ερυθρόλευκος» Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος. « Την άλλη Κυριακή θα γιορτάσουμε νίκη της ΝΔ και νίκη του Ολυμπιακού στο Final-4» είπε μιλώντας από το εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα.

🏀 Η αφορμή, για την… πρόβλεψη, δόθηκε όταν αφίχθη το εσπρεσάκι που ζήτησε, και ήταν σε κόκκινο φλιτζάνι («του… Κουτσούμπα είναι ή του Ολυμπιακού», ρώτησε γελώντας). Και αποκάλυψη ότι η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση ΝΔ θα γίνει στις 20:30 της Παρασκευής «για να διευκολύνει τους φιλάθλους να δουν το παιχνίδι». Εννοώντας τον ημιτελικό Ολυμπιακός – Μονακό με το τζάμπολ στις 18:00.

🙈 Τις προάλλες ο πρωθυπουργός περπάτησε στην Κυψέλη και, σε μια κίνηση πολιτικού πολιτισμού, επισκέφτηκε και τα περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων που βρίσκονταν εκεί, χαιρετώντας τους ανθρώπους που κάθονταν στους πάγκους. Ωστόσο από το ΜέΡΑ25 δεν του επεφύλαξαν… θερμή υποδοχή. Δεν περίμενες κάτι άλλο από τους… Βαρουφάκης με τις «Δήμητρές» τους… Ντροπή. Αλητεία.

🫄 «Η κάλπη είναι σαν την γκαστρωμένη γυναίκα», είχε πει ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης, ποτέ δεν ξέρεις τι θα βγάλει. Δεν ίσχυσε τα τελευταία χρόνια όμως, και δεν ισχύει ούτε φέτος…

🔝 Δεν ξανάγινε, δίχως υπερβολή, τέτοιο εκλογικό αφιέρωμα από ελληνικό Μέσο, έντυπο ή διαδικτυακό. Τα αποτελέσματα και τα ποσοστά των κομμάτων στις εκλογές του 2019, οι βουλευτές που εξελέγησαν, οι αλλαγές εδρών ανά περιφέρεια και οι υποψήφιοι όλων, ναι όλων των κομμάτων για τις εκλογές 2023 με σχετική ανάλυση. Intronews είσαι…

🗳️ Τις προάλλες η στήλη έκανε ρεπορτάζ με δύο πηγές από διαφορετικές δημοσκοπικές εταιρείες. Η πρώτη πηγή ανέφερε πως είναι «κλειδωμένο» το 35,5% της ΝΔ και κοιτά προς τα πάνω, με τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον 5 μονάδες. Η άλλη ανέφερε πως ενώ βλέπει τη ΝΔ στο 34-35, δεν μπορεί να εκτιμήσει με όποια ασφάλεια το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για εύρος «από 29 ως 33». Τα βλέπετε, η προσεχής Κυριακή κρίνει πολλά.

🔢 Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι σε οποιοδήποτε σενάριο ποσοστού της ΝΔ 35%+, ο Μητσοτάκης θα στοχεύει στη 2α Ιουλίου. Εκεί όπου, ρεαλιστικά, με 37,5% οδηγεί τη ΝΔ σε αυτοδυναμία. Το ποσοστό, τότε, θα κριθεί από τα εκτός Βουλής κόμματα – δείτε σχετικούς πίνακες.

📺 Έξι ημέρες πριν τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα τελευταία του χαρτιά στους «Πρωταγωνιστές». Απόψε στις 22:50 στον Alpha μιλά στον Σταύρο Θεοδωράκη, σε μια συνέντευξη που γυρίστηκε προ δέκα ημερών και αναζητούνταν η κατάλληλη ημερομηνία για να προβληθεί. Και, ναι, τα Τέμπη κυριαρχούν στην κουβέντα, ως έμαθε η στήλη.

📺 Σε πιο… χαλαρό τέμπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εμφανιστεί απόψε στις 23:30 στο «The 2night Show» του ΑΝΤ1 και στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

⤵️ Ακούγεται κατά κόρον στην πιάτσα ότι το debate δεν βοήθησε καθόλου τον Κυριάκο Βελόπουλο και το 3,5% με 3,75% που έδειχνε «σιγουράτζα», δέχεται πιέσεις. Πολλές πιέσεις. Θα αποτελέσει έκπληξη πάντως να μείνει εκτός Κοινοβουλίου.

↕️ Ο, δε, Γιάνης Βαρουφάκης φλερτάρει και πάνω από το 4% και συνεχίσει το κρεσέντο του με δηλώσεις περί μοναχικού καουμπόι της πολιτικής. « Το παράθυρο διαλόγου έκλεισε με ευθύνη των κ. Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Κουτσούμπα κι εμείς δεν συζητά πλέον για καμία συγκυβέρνηση».

⚖️ Κακά τα ψέματα, η ιστορία με τη «βίλα του Τσίπρα» ήταν ένα μύθευμα, εξ ου και προ μηνών ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης, και πρόσφατα ο αρθρογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, καταδικάστηκαν σχετικά. Και θα πληρώσει ως αποζημίωση 20.000 ευρώ έναντι 1 εκατ. που ζητούσε ο Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα θα πληρώσει τα δικαστικά έξοδα της Alter Ego Media ύψους 16.100 ευρώ.

Ας τα βλέπουν όμως αυτά και στον ΣΥΡΙΖΑ που πρώτοι, καιρό πριν, μπήκαν στο τριπάκι των fake news και βγήκαν προς άγρα σκανδάλων.

🤡 Να δούμε πως στον ΣΥΡΙΖΑ θα μαζέψουν τούτη την κυρία. Η Γεωργία Παπαδημητρίου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Πιερίας, «η αλλαγή όμως δεν θα γίνει μόνο με το να πάρουμε τη διακυβέρνηση. Η αλλαγή πρέπει να γίνει με το να αλλάξουμε και τους θεσμούς, τους αρμούς της εξουσίας» μπλα μπλα μπλα. Και άφησε το καλύτερο για το τέλος: Τη διακυβέρνηση την έχει αυτός που κερδίζει τις εκλογές, ενώ την εξουσία την έχει αυτός που έχει τους θεσμούς δικούς του». Πού πας με τέτοια μυαλά, Αλέξη; Με τους θηλυκούς Πολάκηδες;

🤐 Ειρήσθω εν παρόδω, άφαντος προεκλογικά ο Παύλος Πολάκης. Τσιμουδιά. Ήταν το αντίτιμο της επανόδου του στο κόμμα, εμφανώς, το ερώτημα είναι πόσο θα κρατηθεί…

⛪ «Παπαδιά» αποκαλούν, χαριτολογώντας (ή μη…) την επιδημιολόγο Αθηνά Λινού. Η καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι υποψήφια στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και, η αλήθεια είναι, έχει έντονες θρησκευτικές πεποιθήσεις ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συγκαταλεγόταν μεταξύ των γιατρών που υποστήριζαν ότι… δεν κολλάει με τη μετάληψη ο κορωνοϊός…

🟢 Πολύ κόσμο μαζεύει σε σχεδόν κάθε του εμφάνιση για ομιλία στους δήμους της Ανατολικής Αττικής ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, που διεκδικεί την πρώτη έδρα του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή μιας και το 2019 είχε μείνει χωρίς βουλευτή. Όχι λόγω ποσοστών (τρίτο κόμμα με 5,04 ήταν) αλλά λόγω ποσόστωσης.

🙏 Σπουδαίος πολιτικός ήταν ο Θανάσης Τσούρας. Σπάνιος. Η φράση «ιστορικό στέλεχος» τον αδικεί. Και ήταν από τους ελάχιστους που δεν… πούλησαν και δεν κεφαλαιοποίησαν το Πολυτεχνείο (αλλά και τα βασανιστήρια από την ΕΣΑ). «Για τους αγώνες και τη διαδρομή του από την αντιδικτατορική δράση μέχρι σήμερα μιλά η ιστορία, ο ίδιος δεν θυμάμαι να μίλησε ποτέ» όπως είπε σωστά ο Κώστας Σκανδαλίδης.

🗣️ Συνεχίζει τις… viral ατάκες ο Δημήτρης Κουσούμπας. «Είδα ότι τις προάλλες ήρθε εδώ, στη Λαμία, ο κ. Τσίπρας. Μίλησε μάλιστα εδώ δίπλα, στην πλατεία Λαού, στο άγαλμα του Αρη Βελουχιώτη. Πάλι καλά που δεν έπεσε να τον πλακώσει…». Επος!


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com