Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέλαβε ένας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Φλωρίδης, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τέως «πράσινοι» της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα μετέχουν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, πέντε πρώην ΠΑΣΟΚοι.

Γιώργος Φλωρίδης: εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 1996 και διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Αθλητισμού, Εθνικής Οικονομίας και το 2003-04 ήταν υπουργός Δημοσίας Τάξης. Αποχώρησε το 2010 ιδρύοντας κόμμα ονόματι Κοινωνικός σύνδεσμος. Επέστρεψε για λίγο το 2015 και αποτελεί παρελθόν στην εποχή του Ανδρουλάκη.

Κυριάκος Πιερρακάκης: ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία από την κεντροαριστερά και την ΠΑΣΠ. Το 2012 εκλέχτηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά και εντάχθηκες στη ΝΔ το 2019 αναλαμβάνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας με το υπουργείο Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πλέον είναι ο νέος υπουργός Παιδείας.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: παλαιοπασοκικός, το 1982 εξελέγη Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας, το 1987-89 διετέλεσε Νομάρχης Καρδίτσας και στη συνέχεια εξελέγη βουλευτής Ημαθίας, κάτι που έπραξε σε έξι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις ενώ ακολούθησαν, το 2007 και το 2009, δύο εκλογές του στη Β’ Αθήνας. Έχει διατελέσει υφυπουργός Εμπορίου, Ανάπτυξης και υπουργός Δημόσιας Τάξης (1999-03). Το 2009 τοποθετήθηκε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως μετονομάστηκε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, και αργότερα ανέλαβε υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για να επανέλθει αργότερα στο υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ. Το 2019 εντάχθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ αναλαμβάνοντας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπου έμεινε δύο χρόνια. Είναι ο νέος υπουργός Υγείας.

Λίνα Μενδώνη: ήταν για δέκα χρόνια γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού (1999-04 και 2009-15) ως επιλογή του ΠΑΣΟΚ. Το 2019, μετά την ανακοίνωση της ως εξωκοινοβουλευτικής υπουργού Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε τη διαγραφή της. Παραμένει στο ίδιο υπουργείο και στη νέα κυβέρνηση.

Θανάσης Κοντογεώργης: γιος πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πέρασε από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ στα φοιτητικά του χρόνια και ανέλαβε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στη νέα κυβέρνησης. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, ήταν μέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών και συνέβαλε στη διαμόρφωση ενός πρώτου πλαισίου για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, επί ΠΑΣΟΚ του Γεωργίου Παπανδρέου. Στην προηγούμενη κυβέρνηση είχε τη θέση του γενικού γραμματέα Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, τομέας στον οποίον εντάσσεται επίσης το υπουργείο Υγείας.