Στον απόηχο των προεδρικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ηγέτης του κόμματος αναδείχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόσφατη δημοσκόπηση του Action 24 κατέγραψε την πρόθεση ψήφου.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, την πρώτη μετά την εκλογή Κασσελάκη, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 17,7 μονάδες.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Άρης Πορτοσάλτε μίλησε για «θρίαμβο» του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

«Σε αυτή τη φάση είναι θρίαμβος για τον Μητσοτάκη. Όταν έχουν συμβεί αυτά που έχουν συμβεί, και η κυβερνητική απώλεια είναι ένας πόντος από το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου, αυτό είναι θρίαμβος», σχολίασε ο Άκης Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ, ενώ σημείωσε πως: «αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να παίρνουν τα μυαλά τους αέρα και να ξεχαρβαλωθούν κι άλλο» αναφερόμενος στις πρόσφατες κακοδιαχειρίσεις της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε ωστόσο πως «Η κοινωνία βλέπει γύρω-γύρω τι γίνεται, και λέει “δεν υπάρχει άλλος πλην του Μητσοτάκη“» εκτιμώντας πως η χαμηλή ανταγωνιστικότητα των υπόλοιπων κομματικών σχηματισμών οφείλεται στην έλλειψη ενός ξεκάθαρου σχεδίου διακυβέρνησης.