Σήμερα, αναμένεται να επισκεφθεί ξανά τον Ευαγγελισμό o γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς έχει προγραμματισμένο ραντεβού, ώστε να διαπιστωθεί η πορεία της υγείας του, ύστερα από την επίθεση που δέχτηκε έξω από γνωστό εστιατόριο στα Εξάρχεια. Ο ίδιος, θα λάβει τις νέες οδηγίες των γιατρών, ενώ θα διαπιστωθεί αν θα συνεχίσει να φοράει τον νάρθηκα και για πόσο καιρό.

Εκτός απροόπτου, η κατάσταση του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δεν θα ανακόψει την πολιτική του δραστηριότητα. Αύριο Τρίτη ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναμένεται να κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τον ξυλοδαρμό του.

Στον ανακριτή ο 17χρονος

Ακόμη, σήμερα αναμένεται ο 17χρονος συλληφθείς να οδηγηθεί στον ανακριτή ανηλίκων. Χθες, Κυριακή, του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα κακουργηματική ποινική δίωξη για την επίθεση και τον τραυματισμό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Συγκεκριμένα η δίωξη, η οποία στρέφεται κατά παντός άλλου υπευθύνου, είναι για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα και αφορά στα εξής αδικήματα: βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα), συμμορία (κακούργημα), παράνομη βία και παράνομη οπλοφορία.

Παράλληλα, οι αρχές αναζητούν τους υπόλοιπους δράστες.

Σε χθεσική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter προχώρησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας την προβολή της επίθεσης που δέχθηκε στα Εξάρχεια την Παρασκευή (10/3) από τα ΜΜΕ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης καλεί την κυβέρνηση «να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα» και επισημαίνει ότι ο ίδιος, αντίθετα με τους 57 που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναρρώνει. «Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

Ο νους μας, τόσο ο προσωπικός όσο και ο συλλογικός, πρέπει να είναι στους 57 νεκρούς των Τεμπών. Πρόκειται όχι μόνο για ασύλληπτη τραγωδία αλλά και για μοναδική ευκαιρία.  

Τα νέα παιδιά που διαδηλώνουν σε ολόκληρη τη χώρα είναι αποφασισμένα να απορρίψουν την Ελλάδα της διαφθοράς, της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης, της αναξιοκρατίας, της ολιγαρχίας, της ιδιωτικομανίας, του κρατισμού. Ξέρουν ότι όλα μπορούν να είναι αλλιώς.  

Αυτόν τον συνδυασμό θρήνου και ελπίδας δεν επιτρέπεται να τον επισκιάσει, να τον συγκαλύψει, κανένα δευτερεύον θέμα.  

Στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, δεν θα επιτρέψω ο τραυματισμός μου να χρησιμοποιηθεί ώστε να μετατοπιστεί ο προβολέας της δημοσιότητας από τους 57 νεκρούς μας και από την ελπίδα που μας χαρίζει το νεανικό κίνημα των ημερών για ένα καλύτερο αύριο.  

Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Σήμερα, θα καταθέσω στον ανακριτή. Κατόπιν θα περιμένω να μιλήσει η Δικαιοσύνη, οπότε και θα τοποθετηθώ. Αντίθετα με τον κ. Θεοδωρικάκο, και παρόλο που (αντίθετα με τον κ. Υπουργό) είδα ποιος με τραυμάτισε, δεν θα υποκαταστήσω τον ανακριτή, τον εισαγγελέα, τους δικαστές και τους ενόρκους.  

Κλείνω επιστρέφοντας στην ιστορική μας ευθύνη αυτής της στιγμής: Να τιμήσουμε τους 57 νεκρούς μας. Και να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά εκεί έξω να οικοδομήσουν τη νέα Ελλάδα που τους αξίζει.