Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο final-4 της Ευρωλίγκας στο Κάουνας έκανε ο Ολυμπιακός που επικράτησε της Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ με 79-68, πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ.

Στο πρώτο ημίχρονο η Φενέρ έμοιαζε να έχει μάθει τα λάθη που έκανε στα δύο ματς της κανονικής διάρκειας στην Ευρωλίγκα και έφτασε να προηγείται με 32-26 στα μισά της β’ περιόδου, εκεί όμως η ομάδα του Μπαρτζώκα άρχισε να κάνει καλύτερες επιθετικές επιλογές και πέρασε μπροστά με 34-32, για να ακολουθήσει ένα τρίποντο από τους Τούρκους, στο οποίο απάντησε ο Παπανικολάου στο φινάλε του ημιχρόνου.

Από εκείνο το σημείο και στο β’ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ και με μια τρίποντη ραψωδία, με μπροστάρη τον Κανάαν (18 πόντοι με 6/7) και τον πανταχού παρόντα Σάσα Βεζένκοφ (19 πόντοι και εμφάνιση αδιαφιλονίκητου MVP) βρέθηκε να προηγείται με 12 πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (63-51).

Η Φενέρ επιχείρησε μια μικρή αντεπίθεση με σερί 7-0, όμως ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση και απάντησε με το ίδιο νόμισμα για να κάνει το 70-58 και να δώσει στο τελευταίο δίλεπτο διαδικαστικό χαρακτήρα.

Χωρίς να πιάσει σπουδαία στάνταρ απόδοσης, ο Ολυμπιακός είχε την ικανότητα να δημιουργήσει τις συνθήκες για καλά σουτ από τα 6.75, ήταν σε μια βραδιά που του πήγαιναν πολύ καλά τα πράγματα σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού και με 16/29 τρίποντα είναι στο 1-0, θέλοντας να κρατήσει την έδρα του αλώβητη και να πάει στην Τουρκία για μία νίκη.