Διακοπές au pair για κάποιους τυχερούς αυτό το καλοκαίρι και αν αναρωτιέστε πού θα πάτε, εμείς θα σας προτείνουμε τα πιο ερωτικά νησιά για να ζήσετε νύχτες κάτω από το φεγγάρι και ακόμη πιο μεγάλες μέρες σε ακρογιαλιές μαγικές. Εσείς απλώς ετοιμάστε βαλίτσες, παρτε το ταίρι σας από το χέρι και πείτε «αντίο» στην πεζότητα και την καθημερινότητα και φύγατε για 8 νησιά που θα τονώσουν τη σχέση σας.

Σαντορίνη: Yessss I do!

Η Οία στη Σαντορίνη αποτελεί τον all time classic προορισμό για τους ερωτευμένους. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί επέλεξαν να κάνουν το γάμο τους στο ηλιοβασίλεμα που ντύνει με ρόδινες αποχρώσεις τον ουρανό, δεν είναι τυχαίο ότι βλέποντας το ηλιοβασίλεμα της Οίας πολλά μάτια συναντήθηκαν και είδαν την Ανατολή του έρωτα στη ζωή τους.

Έτσι λοιπόν οι βόλτες στα καλντερίμια της γραφικής πόλης της Σαντορίνης, τα απογευματινά κοκτέιλ με θέα το ηφαίστειο στα Φυρά, η κόκκινη παραλία και η λευκή που θα δώσουν υπέροχα φυσικά χρώματα στον έρωτά σας δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον, είναι στις must βόλτες στο νησί.

Και φυσικά διασκέδαση, έντονη και ξέφρενη στα υπέροχα μπαράκια. Για φαγητό προτείνουμε το Τholoto Brunch & Restaurant και το Le Ciel Restaurant που έχουν το ιδανικό περιβάλλον για ρομαντικό γεύμα και για ποτό και φυσικά το κλασικό Franco’s Bar & Restaurant όπου μπορείτε να περάσετε το απόγευμα με θέα το ηφαίστειο στα Φυρά, ακούγοντας κλασική μουσική (πόσο intellectuel!).

Α είναι το ιδανικό νησί και για πρόταση γάμου, έτσι; Μην ξεχνιόμαστε…

Κύθηρα: Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε…

Εμείς που δεν είμαστε ερωτευμένοι μάλλον δεν θα τα βρούμε, εσείς που είστε ερωτευμένοι επιβάλλεται να τα βρείτε! Όταν σκέφτομαι τα Κύθηρα το μυαλό μου πάει σε εκείνο τον πίνακα του Βατό, μέσα σε ένα κατάφυτο σκηνικό, μικροί φτερωτοί έρωτες πετούν γύρω από την καραβέλα της ακτής και πάνω από ευτυχισμένους ταξιδιώτες!

Ήταν και το Νησί της Αφροδίτης, μιας και μοίραζε το χρόνο της ανάμεσα στα Κύθηρα και την Κύπρο, εξ ου και το προσωνύμιο Κυθέρεια…

Επομένως τα Κύθηρα αποτελούν το ιδανικό νησί για να ανθίσει ο έρωτας και να φουντώσει. Όμορφες ακρογιαλιές, όπως η Αγία Πελαγία και Καλαβί, φαγητό δίπλα στη θάλασσα ή στα γραφικά χωριά, διασκέδαση το βράδυ στη Χώρα, επιλογές για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις και εύκολη πρόσβαση.

Κύθηρα νησιά για ζευγάρια

Σίφνος: Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ που με βάζεις; Σε ένα Κάστρο ψηλά να διατάζεις!

Όποτε σκέφτομαι τη Σίφνο μου έρχονται στο μυαλό οι πιο αποτυχημένες διακοπές της ζωής μου! Πήγα, είδα και απήλθα μέσα σε τέσσερις μέρες. Γιατί; Γιατί είχα πάει με μία φίλη για ξέφρενες singles διακοπές και κυκλοφορούσαν παντού γύρω μας… ζευγάρια.

Ακόμη και μία αγοροπαρέα που μας πλησίασε, ήταν ήδη γνωστοί μας από την Αθήνα και έτσι μπακουρέψαμε όλοι παρέα έχουντας το εισιτήριο της αναχώρησης για άλλα νησιά στην τσέπη μας.

Ωστόσο οι ομορφιές του νησιού είναι πολλές… Και ναι, αν συνοδευόμουν από τον… αγαπημένο οι βόλτες στο Κάστρο θα ήταν παραμυθένιες και θα μας περιέβαλε εκείνη η απόχρωση του ροζ που λείπει από το γκρι της πόλης.

Θα πίναμε το κρασί μας με θέα την απεραντοσύνη της θάλασσας και θα κοιτιόμασταν στα μάτια σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι, θα τρώγαμε τα γλυκάκια μας στην Απολλωνία και θα έσταζε το μέλι της ψυχής μας παράλληλα. Δεν το έζησα… Εύχομαι εσείς να το ζήσετε το φετινό καλοκαίρι!

Φολέγανδρος: Where the wild love is

Σίγουρα το σκηνικό της Φολεγάνδρου, της «πετρώδους γης», εκπέμπει μία άγρια ομορφιά και παράλληλα μοιάζει με σκηνικό ταινίας για ερωτευμένους. Κάθε σημείο, κάθε γωνιά του νησιού φωνάζει «ερωτευτείτε!» και εμείς θα σας προτείνουμε να πάτε και να το ζήσετε με το ταίρι σας.

Η Φολέγανδρος είναι ένας συνδυασμός αιρετικού και mainstream πολυτέλειας. Μπορείς να επιλέξεις τι θα ήθελες να ζήσεις, πώς θα ήθελες να το ζήσεις, με τι σκηνικό και σε τι υπόθεση. Θα το προτιμήσουν ζευγάρια που τους αρέσει η εναλλαγή και το παιχνίδι με το χώρο, μιας και μεταμορφώνεσαι σε κάθε γωνιά της σε κάτι διαφορετικό.

Οι παραλίες είναι ξακουστές, το Λειβαδάκι, το Κάτεργο και ο Άγιος Νικόλαος, λίγο πιο μακρινές ο Άγιος Γεώργιος και το Αμπέλι. Βγάλτε φωτογραφίες στο μεσαιωνικό οικισμό του Κάστρου που βρίσκεται στη Χώρα της Φολεγάνδρου και μην παραλείψετε να πάτε στον Φάρο της Ασπρόπουντας.

Για πιο prive στιγμές πάρτε το καραβάκι και πηγαίνετε μία βόλτα στις δυσπρόσιτες παραλίες για να ζήσετε ήλιο, θαλάσσα και το ταίρι σας…

Ανταλλάξτε και καυτά ερωτικά φιλιά στη Χρυσοσπηλιά για την τσαχπινιά!

Δονούσα: Πέταξε τα λούσα και πάμε στη Δονούσα

Ναι, είναι πιο alternative προορισμός και προτείνεται κυρίως για εκείνους που τους αρέσει στις διακοπές να κυκλοφορούν με το παρεό και να ζουν την ανεμελιά σε όλη της την έκταση. Χωρίς ιδιαίτερα λούσα -εντάξει πάρτε και κάτι πιο καλό για μία σπέσιαλ βραδιά!

Κορμί και αλάτι και άσπρα πουλιά, γαλάζια μάτια, μαύρα μαλλιά λοιπόν και αν τα χρώματα δεν είναι τα ίδια με αυτά του τραγουδιού, δεν θα τα χαλάσουμε!!! Άλλωστε στα μάτια μας πάντα εκείνο το πρόσωπο είναι που μας εμπνέει και ερωτευτήκαμε και στη Δονούσα μπορούμε να ζήσουμε πιο ελεύθερα την αγάπη και να νιώσουμε τις… δονήσεις (από όπου αντλεί και το όνομά της).

Περιηγηθείτε στα σοκάκια του Σταυρού, θαυμάστε τα λευκά σπιτάκια με τα μπλε και πράσινα παράθυρα, τις λουλουδιαστές αυλές και την υπέροχη θέα στο Αιγαίο από τους εξώστες.

Πηγαίνετε στη Φωκοσπηλιά, το καταφύγιο της μεσογειακής φώκιας monachus – monachus. Εκεί μπορείτε να κάνετε καταδύσεις και να ζήσετε έναν deep in the sea «περίπατο» με το ταίρι σας, θα φτάσετε με το κοινοτικό καΐκι «Μαούνα» που ξεκινά από τον Σταυρό και κάνει τον περίπλου του νησιού.

Χορέψτε στα περιβόλια με τις βερικοκιές και τις ροδακινιές στο ορεινό χωριό Μερσήνι και απολαύστε το ηλιοβασίλεμα από το λόφο των δίδυμων εκκλησιών της Παναγίας και του Άη Γιάννη.

Το ξέρω ότι φτιάχτηκες τώρα, άντε ετοίμασε βαλίτσες και φύγατε!

νησιά για ζευγάρια Δονούσα

Μήλος: η βασίλισσα των ερωτευμένων

Λίγο κρασί (ή και πολύ), λίγο θάλασσα (ή και πολύ πολύ!) και το ταίρι μου (αυτό απόλυτα πολύύύύ!).

Συνήθως τα περισσότερα ζευγάρια, ειδικά στο πρώτο τους ταξίδι μαζί, το πρώτο νησί που σκέφτονται να επισκεφθούν παρέα είναι η Μήλος.

Όχι τυχαία μιας και το νησί έχει πολλές ομορφιές με πιο γνωστό το Σαρακίνικο, ένα καταπληκτικό τοπίο, όπου «παντρεύεται» το γαλάζιο της θάλασσας με το λευκό των ηφαιστιακής προέλευσης πετρωμάτων, και φυσικά στις σπηλιές όπου κάποτε έβρισκαν καταφύγιο οι πειρατές, τώρα μπορείτε να βρείτε οι δυο σας και να ζήσετε μία ονειρική φαντασίωση.

Για τη Μήλο τι να πρωτοπούμε; Καλύτερα είναι να τα ανακαλύψετε όλα οι δυο σας. Νιόβγαλτο ζευγαράκι, δεν είπαμε; Ε φτιάξτε τις δικές σας ξεχωριστές αναμνήσεις από τον πρώτο καιρό του έρωτά σας, έτσι όπως έχετε επιλέξει οι ίδιοι και όπως σας αρέσει. Άλλωστε επιλογές το νησί δίνει πολλές και εσείς θα αποφασίσετε πώς θέλετε να το ζήσετε.

Ύδρα: Take me back to Hydra, To bring me home to you…

Αν ο χρόνος είναι περιορισμένος και θέλετε νησιώτικο στυλ, χωρίς αυτοκίνητα και πολλή ταλαιπωρία, η Ύδρα είναι το place to be. Γραφική, κοσμοπολίτικη, πας παντού με τα πόδια, έχει μικρές παραλίες, μπορείς να βγεις και με σκαφάκι στα ανοιχτά.

Θα ντυθείς πιο comme il faut τα βράδια, το επιβάλλει η ατμόσφαιρα του νησιού, και θα βολτάρεις στο γραφικό λιμανάκι που απλώνεται μπροστά από τη Χώρα της Ύδρας.

Το τοπίο μαγευτικό, με τα σπίτια χτισμένα περιμετρικά του λιμανιού, τα επιβλητικά αρχοντικά, το γαλάζιο και το ροζ της μπουκαμβίλιας να ενώνονται σε ένα μεθυστικό χορό χρωμάτων και μυρωδιών.

Πιστεύεις ότι ο Λεονάρντ Κοέν τη διάλεξε τυχαία για να ζήσει τον έρωτά του με την αγαπημένη του Μαριάν; Όχι καθόλου τυχαία!!!

Τι άλλο θέλεις; Μπες στο καράβι και μέχρι να καταλάβεις το ταξίδι, έφθασες!

Παξοί και Αντίπαξοι: Όπως Παπακαλιάτης!!!

Ναι, ξέρω, σου θυμίζει τις σειρές του Παπακαλιάτη, αλλά και εκείνος στους Παξούς ζει μεγάλους έρωτες!!! Με το νησί, αλλά και με τις συμπρωταγωνίστριές του στις σειρές. Ε ώρα να ζήσεις και εσύ ένα μεγάλο έρωτα στα πιο γοητευτικά νησιά του Ιονίου.

Είναι άλλωστε ο χώρος που προδιαθέτει για… ζεστές αγκαλιές, ρομαντικούς περιπάτους και φιλιά στο ηλιοβασίλεμα. Οργιώδης βλάστηση, δαντελωτές ακτές, εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές και παραλίες με εκτυφλωτικά τιρκουάζ νερά θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τη διάθεση για ερωτικές περιπέτειες!

Γιατί το σκέφτεσαι; Βρήκες το δικό σου παράδεισο για να ζήσεις τον έρωτα.

Και ένα extra tip: Οι δικές μου ερωτικές διακοπές μέχρι σήμερα ήταν σε ένα νησί που δεν σας πηγαίνει στο μυαλό και όμως… Λέρος!!! Ξέρω η απόσταση είναι μεγάλη, αλλά είναι ωραίο να βλέπεις το φεγγάρι να ανατέλει από τη θάλασσα στην Αγία Μαρίνα και να γευματίζεις με το ταίρι σου έχοντας το γαλάζιο ορίζοντα να ανοίγεται απέραντος μπροστά σου στον Βρωμόλιθο ή να περπατάς χέρι-χέρι στο εντυπωσιακό βυζαντινό κάστρο της Παναγίας, πάνω απο τον Πλάτανο και το Παντέλι. Ναι, ήταν ωραία… Βέβαια φέτος θα πάω διακοπές σε singles νησιά…