Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ο Βαλάντης για το Survivor 5, όλων το μυαλό πήγε σε μια περίπτωση νέου Τριαντάφυλλου. Τίκαρε όλα τα κουτάκια. Και στις πρώτες ημέρες η συμπεριφορά του έδειχνε πως ακολουθούσε την πεπατημένη. Μετά το χθεσινό επεισόδιο όμως, στο οποίο ήταν όλοι ευδιάθετοι και γελούσαν και είχαν παίξει έναν ωραίο αγώνα ασυλίας, ο Βαλάντης επέλεξε να γίνει ο κακός, επέλεξε τη γκρίνια, την επίρριψη ευθυνών, επέλεξε να εναντιωθεί με τους συμπαίκτες του.

Κι αυτό όμως, πάει κι έρχεται. Το χειρότερο απ΄όλα είναι ότι επέλεξε, έστω κι αν δεν το αντιλαμβάνεται ή δεν τον νοιάζει, να τα βάλει με όλο το κοινό. Όσο κι αν κάποιος τον στήριζε μέχρι χθες, μετά απ΄αυτό που λέγεται ότι είπε στην Ευρυδίκη Παπαδοπούλου σχετικά με το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που είχε αντιμετωπίσει πριν κάποια χρόνια, θέτει τους πάντες απέναντι του.

Όχι λοιπόν, ο Βαλάντης δεν είναι Τριαντάφυλλος. Ο Ντάφι, όσο εκνευριστικός κι αν ήταν που έκανε τον τραυματία και δεν αγωνιζόταν, όσο ανακατωσούρας κι αν ήταν, όσο κωλοτούμπας κι αν ήταν, δεν ήταν ποτέ τοξικός. Ήταν γραφικός, είχε στιγμές πλάκας, έκανε τους αγιασμούς του, απευθυνόταν στους ομογενείς στο Βέλγιο και τη Ζιμπάμπουε, από ένα σημείο και μετά περισσότερο σε έκανε να μειδιάς παρά να θες να σπάσεις την τηλεόραση ή να τον ψηφίσεις για να φύγει άμεσα.

Ο Βαλάντης δεν το έχει αυτό. Κάνει κακό στον εαυτό του με την εικόνα που βγάζει. Κι είναι μια εικόνα που προκαλεί απορία. Ο Βαλάντης είχε λάβει μέρος και σε άλλο τηλεοπτικό σόου το 2016. Ήταν στο Your Face Sounds Familiar. Εκεί, όταν έπαιρνε χαμηλή βαθμολογία ή κριτική με παρατηρήσεις, έδειχνε μια πικρία, μα τίποτα παραπάνω. Σαφώς και δεν είναι τα ίδια προγράμματα το YFSF και το Survivor. Μπίνγκο. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά.

Ο Βαλάντης είναι persona non grata

Φαίνεται ο Βαλάντης να έχει αποδεχτεί τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου, πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο δρόμος για να προχωρήσει στο Survivor. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να λειτούργησε, εν προκειμένω βάζει τον Βαλάντη σε έναν λάκκο με λιοντάρια. Γιατί αν ο Βαλάντης αποχωρήσει την Τετάρτη, είναι νωπή η οργή του κοινού και στα social media θα τον περιμένουν πολλά μηνύματα με…ευχούλες. Όσο κι αν δεν είναι επιθυμητό, ίσως είναι καλύτερα να μείνει άλλες 2-3 εβδομάδες, με την ελπίδα να δει το λάθος του, να μετριάσει τη στάση του, να ζητήσει συγγνώμες ξανά και ξανά και κάπως να ξεχαστεί η παρούσα συμπεριφορά του.

Δε μπορούμε να δεχτούμε ότι σε ένα συμβούλιο ευφορίας, που γελάνε όλοι μεταξύ τους, που γίνονται μιμήσεις, ξαφνικά ένας άνθρωπος αποφασίζει να πάει μόνος εναντίον όλων και να κατηγορεί την ομάδα του. Εξηγείται εν μέρει από τη σιγουριά του πως θα είναι ξανά προτεινόμενος αφού πήρε ο Κωνσταντάρας την ασυλία, αλλά όχι και τέτοια συμπεριφορά. Και δη απέναντι στην Ευρυδίκη Παπαδοπούλου που είναι από τις αγαπημένες του κοινού και δείχνει έναν ντόμπρο χαρακτήρα.

Δεν εξηγείται εύκολα η στάση του και οι εκφράσεις του τη στιγμή που η Ευρυδίκη ανέφερε ότι της είπε κάτι προσβλητικό, το οποίο δεν το αρνήθηκε. Το παραδέχτηκε και είπε πως της ζήτησε συγγνώμη. Όσο σκληρό ριάλιτι κι αν είναι το Survivor, μας είναι ανοίκειο να φτάνει κάποιος σε τέτοια συμπεριφορά για το τηλεοπτικό του πράγματος. Ίσως να είμαστε αφελείς.