Πριν το Sniff, πίσω στο 2013 ο Μόργκαν Φρίμαν συμμετείχε στην ταινία Last Vegas και μαζί του ήταν ο Μάικλ Ντάγκλας και ο Ρόμπερτ ΝτεΝίρο με τον Κέβιν Κλάιν. Εκείνη η σύνθεση ήταν η πιο χαρακτηριστική βετεράνων ηθοποιών που έχουμε δει τα τελευταία πολλά χρόνια. Μέχρι που ήρθε ο κύριος Τέιλορ Χάκφορντ για να πάει raise σε αυτό το ποντάρισμα με το Sniff και να φέρει για πρώτη φορά στο ίδιο στούντιο, στην ίδια ταινία, 4 ηθοποιούς που μαζί φτάνουν τα 200 χρόνια εμπειρίας.

Για τους μη γνώστες, ο Χάκφορντ είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας Devil’s Advocate, ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Αλ Πατσίνο. Τι πιο λογικό λοιπόν από το να τον πάρει τηλέφωνο και να του πει «Άκουσε να δεις Αλ, μου το έπαιξες δύσκολος τότε και σε κατάφερα, τώρα δεν έχει τέτοια παιχνιδάκια και ακκισμούς. Θα πάρεις τον ρόλο και θα σου αρέσει». Επειδή όμως ο Αλ Πατσίνο είναι αυτό που είναι, έκανε τελικά τον δύσκολο, ανάγκασε τον Χάκφορντ να κάνει αναπροσαρμογές στον ρόλο του 5-6 φορές και τελικά τον έπεισε. Τον έπεισε σε βαθμό που ο Πατσίνο θεωρεί ότι ο καλύτερος ρόλος στο Sniff είναι ο δικός του.

Σε αυτή την πεποίθηση μπορεί να τον πάνε λίγο κόντρα ο Μόργκαν Φρίμαν, ο Ντάνι Ντε Βίτο και η Έλεν Μίρεν, η οποία είναι και σύζυγός του Χάκφορντ, οπότε ως προς αυτή δε θα είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να την πείσει.

Αυτή η τετράδα λοιπόν θα πρωταγωνιστεί στο Sniff μια ταινία για μαφία, με τον Ντε Βίτο να είναι αστυνομικός και να ζητάει από τον εν αποστρατεία παλιό του συνεργάτη, τον Φρίμαν, να επιστρέψει για να εξιχνιάσουν δύο δολοφονίες σε ένα πολυτελές resort για την τρίτη ηλικία.

Ο Ντε Βίτο υποδύεται τον Γουίλιαμ Κις και ο Φρίμαν τον Τζο Μόρλι, ενώ απέναντι τους θα βρεθεί ως ο kingpin της μαφίας, ο Πατσίνο, στον ρόλο του Χάρβι Στράιντ. Η Έλεν Μίρεν θα είναι η συνεργάτις του με το κωδικό όνομα «Αράχνη».

Το Sniff θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στο είδος του film noir και ο Χάκφορντ θέλει να δώσει τη δική του εκδοχή, εμπνευσμένος απ΄αυτό που έκανε ο Ράιαν Τζόνσον με το Knives Out.

Το Sniff, του οποίου το σενάριο υπογράφει ο Τομ Γκρέι, θα παρουσιαστεί ως πρότζεκτ στο Φεστιβάλ του Τορόντο που ξεκίνησε σήμερα και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022.