Σε ακούμε να ρωτάς νοερά: «Πόσες συνδρομές να κάνω πια ρε φίλε;». Και ένα δίκιο το έχεις. Το Netflix είναι, ας πούμε, δεδομένο με τις 5άδες του, τα κείνα και τα τούτα του. Το Disney+ έχει επίσης ένα σωρό έξοχες επιλογές σε θρίλερ, all time classic και πάει λέγοντας. Όλο και κάπου αλλού επίσης παίζει να τα «σκάτε» μηνιαίως για την επί της οθόνης διασκέδασή σας. Και τότε; Γιατί σας λέμε πως πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε (και μια) συνδρομή στο CINOBO;

Για τον απλό λόγο ότι αγαπάτε το σινεμά. Και το CINOBO είναι συνώνυμο της τέχνης του κινηματογράφου. Δεν είναι μόνο για «κουλτουριάρηδες» και «ψάξε με». Ναι, έχει και δύσκολες ταινίες, που θα σε παιδέψουν λίγο. Αλλά όταν μυηθείς σε αυτόν τον κόσμο, κατανοείς πως καλά τα franchise της Marvel ή και τα μπλοκμπάστερ, όμως υπάρχει και ένας άλλος παράλληλος σινεφίλ (κόσμος) γεμάτος διαμάντια.

Όπως τα κάτωθι που εντοπίσαμε για σένα. Βάλαμε 5, θα μπορούσαμε άνετα να βάζαμε… 105. Γιατί είναι πραγματικά μια – ελληνική παρακαλώ – πλατφόρμα από ανθρώπους που αγαπάνε το σινεμά για ανθρώπους που αγαπάνε το σινεμά. Τα λέει όλα πως μέσω του CINOBO δίνεται πριμοδότηση για να μπορούν οι συνδρομητές να απολαμβάνουν δωρεάν ταινίες στη μεγάλη οθόνη.

Καταπληκτικά θεματικά αφιερώματα, guest picks εκλεκτών καλεσμένων, δυνατές πρεμιέρες, ταινίες που δεν θα δεις πουθενά αλλού, τώρα τελευταία πρόσθεσε στο μενού του και σειρές, ναι, το CINOBO αξίζει να είναι στις επιλογές μας…

5 ταινίες για να κάνεις συνδρομή τώρα στο CINOBO

O γιος του Σαούλ

Τη χρησιμοποιούμε πολύ συχνά τη λέξη εμείς οι δημοσιογράφοι, εν προκειμένω όμως είναι ως και light. Ο Γιος του Σαούλ είναι μια συγκλονιστική ταινία. Σε όλα της. Κάθε της δευτερόλεπτο σε χτυπάει σαν γροθιά.

Μια ιστορία επιβίωσης όταν όλα μοιάζουν χαμένα και παραδομένα στο χειρότερο σκοτάδι της ανθρώπινης (;) υπόστασης, που μας μεταφέρει στην εποχή της φρίκης του Ολοκαυτώματος. Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει, όλοι πρέπει να (το) δουν.

CINOBO

Boiling Point (Σημείο Βρασμού)

Πώς είναι η ζωή ενός σεφ κουζίνας fine dining; Πώς είναι κάθε στιγμή στην κουζίνα, χωρίς ωραιοποιήσεις μήτε φτιασιδώματα; Αν το The Bear είναι η must see σειρά επί του θέματος, το Boiling Point είναι το κινηματογραφικό του αδελφάκι.

Γυρισμένο με ένα και μόνο πλάνο, σε κάνει να βιώνεις κάθε στιγμή με ένταση, βιώνοντας έτσι μία συνεχή έκρηξη συναισθημάτων ως το ξέσπασμα του τελικού «σημείου βρασμού». Ένας μικρόκοσμος που θα σε ακολουθεί καιρό μετά τη θέασή του…

CINOBO

Μαγνητικά Πεδία

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που μας έχει δώσει ο ελληνικός κινηματογράφος τα τελευταία χρόνια. Η απόδειξη πως μπορείς να δημιουργήσεις κάτι το εξαιρετικό με ελάχιστα χρήματα. Το μπάτζετ για το φιλμ ήταν πραγματικά «αστείο» (6.500 ευρώ!) και λίγο έλειψε να φτάσει ως τα Όσκαρ!

Πρόκειται για ένα συναισθηματικό road movie, αφοπλιστικά συγκινητικό και βαθιά εσωτερικό. Αλλά εν τέλει τόσο… εξωτερικό, καθώς μιλάει για πράγματα που μας βασανίζουν λίγο πολύ όλους, περισσότερο ή λιγότερο.

Κι έχει κι άλλες (πάρα) πολύ καλές ελληνικές ταινίες το CINOBO. Από Γιώργο Λάνθιμο ως Πρόστιμο και Digger. Στηρίζουμε τα ντόπια προϊόντα!

Παράσιτα

Και Οσκαρικές επιλογές στο CINOBO; Βεβαίως και προφανώς! Διαλέξαμε τα Παράσιτα λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζουν ως μια επιλογή καλύτερης ταινίας που δεν περιμέναμε από τη συνήθως συντηρητική και σίγουρα όχι εύκολη στα ξένα προϊόντα, αμερικανική Ακαδημία.

Δικαιοσύνη πάντως, ο ορισμός βασικά, είναι το γεγονός βραβεύτηκε αυτό το φοβερό και τρομερό φιλμ, που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο πλάνο σε εντυπωσιάζει με τη δύναμη που κομίζει, με τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει, σε όλα τα επίπεδα.

CINOBO

Soul Kitchen

Το ελληνικό κοινό αγαπάει πολύ τον Φατίχ Ακίν κι αυτός εμάς – αμοιβαία τα αισθήματα. Το Soul Kitchen είναι αυτή η feel good ταινία που θα σε κάνει να καταλάβεις ακριβώς το γιατί.

Μέσα από ένα χιουμοριστικό πλαίσιο, λέγονται μεγάλες αλήθειες. Δεν κάνει στιγμή κοιλιά, θες να σε πάει όσο το δυνατόν περισσότερο η ιστορία του Ελληνογερμανού μετανάστη ιδιοκτήτη ενός εστιατορίου της κακιάς ώρας στο Αμβούργο. Η fun πλευρά του CINOBO!