Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού φάνηκε σήμερα το πρωί να επιβεβαιώνει αναφορές ότι τρομοκράτες της Χαμάς αποκεφάλισαν μωρά εν μέσω των ανελέητων επιθέσεων τους αυτό το Σαββατοκύριακο που σκότωσαν εκατοντάδες Ισραηλινούς πολίτες στα σπίτια τους.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων Τζόναθαν Κονρίκους είπε ότι ένας ιατροδικαστής που επισκέφτηκε τον απόηχο της σφαγής σε ένα Κιμπούτς κοντά στη Λωρίδα της Γάζας είχε δει τα πτώματα των παιδιών και επιβεβαίωσε πώς πέθαναν.

«Παραδέχομαι ότι μας πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβουμε πραγματικά και να επαληθεύσουμε αυτήν την αναφορά, και ήταν δύσκολο να πιστέψουμε ότι ακόμη και η Χαμάς θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια τέτοια βάρβαρη πράξη», είπε σε σχόλια που μετέδωσε το BBC.

«Νομίζω ότι μπορούμε τώρα να πούμε, με σχετική σιγουριά, ότι αυτό έκανε η Χαμάς… υπήρχαν πτώματα σκορπισμένα παντού, ακρωτηριασμένα».

Αμέσως μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, κυκλοφόρησαν αναφορές ότι οι τρομοκράτες είχαν βιάσει γυναίκες και παιδιά και αποκεφάλισαν βρέφη, αλλά αργότερα χαρακτηρίστηκαν ως παραπληροφόρηση.

Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου υποστήριξε ότι οι επιτιθέμενοι πραγματοποίησαν διάφορες φρικαλεότητες, όπως το δέσιμο αγοριών και κοριτσιών και ο πυροβολισμός τους στο κεφάλι, το κάψιμο ζωντανών ανθρώπων, ο βιασμός γυναικών και ο αποκεφαλισμός στρατιωτών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του IDF Major Ντόνορ Σπίλμαν είπε αργότερα στο NBC News ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει πόσα μωρά είχαν αποκεφαλιστεί.

Αλλά στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι υπήρχαν τεράστιες καταθέσεις μαρτύρων μαζί με στοιχεία που βρέθηκαν στο χωράφι ότι υπήρχαν παιδιά που δολοφονήθηκαν κατά τρόπο τραγικό και αφαιρέθηκαν μέρη του σώματός τους».

Στη συνέχεια, σήμερα το πρωί, οι επίσημοι λογαριασμοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του ισραηλινού στρατού δημοσίευσαν μια εικόνα που δείχνει μια σημαία του ISIS που ισχυρίστηκαν ότι είχε αφεθεί στο κιμπούτς της Σούφα. Η εικόνα κυκλοφόρησε αργότερα από την Jerusalem Post – αν και δεν είναι σαφές εάν μαχητές της Χαμάς άφησαν τα διακριτικά των ριζοσπαστικών ισλαμιστών στο κιμπούτς.

Η είδηση αυτή ερχεται αφότου ο Νετανιάχου μοιράστηκε χθες μια εικόνα από το βρεφικό κρεβάτι ενός παιδιού, με τη λεζάντα «Η Χαμάς είναι χειρότερη από το ISIS».

Οι διασώστες και οι μάρτυρες έχουν περιγράψει φρικιαστικές σκηνές, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής ηλικιωμένων και της εύρεσης αιματοβαμμένων δωματίων γεμάτα με σφαγιασθέντες αμάχους.

Όταν ρωτήθηκε για τις φρικαλεότητες σε μια ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης σήμερα το πρωί, ένας άλλος εκπρόσωπος του IDF, ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ, είπε ότι «δεν μπορούσε να αρνηθεί» τις αναφορές για τους αποκεφαλισμούς βρεφών, αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν είχαν αποδειχθεί.

Είπε ότι οι αναφορές προέρχονται από έναν δημοσιογράφο που μίλησε με στρατιώτες του ισραηλινού στρατού στο κιμπούτς Kfar Aza, το οποίο όπως και ο Be’eri υπέστη φρικτές φρικαλεότητες και πολλές απώλειες αμάχων.

Μιλώντας στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χθες για τις θηριωδίες της Χαμάς, ο Νετανιάχου είπε: «Δεν έχουμε δει ποτέ τέτοια αγριότητα στην ιστορία του κράτους», ούτε «από το Ολοκαύτωμα», προτού συνεχίσει να αναφέρει σκηνές βίας των Ναζί εναντίον Ουκρανών κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

«Πήραν δεκάδες παιδιά, τα έδεσαν, τα έκαψαν και τα εκτέλεσαν. Αποκεφάλισαν στρατιώτες, κούρεψαν αυτούς τους νέους που ήρθαν σε ένα φεστιβάλ φύσης, φροντίζοντας να σκοτώσουν τους πάντες», είπε. «Είναι ακόμη χειρότεροι από το ISIS και πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ως τέτοιους».

Η Χαμάς στη Γάζα κρατά περίπου 150 ανθρώπους ομήρους από το Ισραήλ (στρατιώτες, άνδρες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους) και έχει εκτοξεύσει χιλιάδες ρουκέτες στο Ισραήλ τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Το χρονικό της σφαγής από τη Χαμάς

Το Kfar Aza κιμπούτς πιστεύεται ότι είναι η τοποθεσία όπου συνέβησαν οι χειρότερες θηριωδίες κατά των μωρών, δεδομένης της δημοτικότητάς του στους νεαρούς γονείς και ήταν ένας από τους πρώτους ισραηλινούς οικισμούς που έγινε στόχος το πρωί του Σαββάτου από τρομοκράτες.

Ήταν εδώ που ένοπλοι της Χαμάς, κρατώντας τουφέκια και χειροβομβίδες, πυροβόλησαν και σκότωσαν οικογένειες που ούρλιαζαν καθώς εκλιπαρούσαν για τη ζωή τους προτού βάλουν φωτιά στα σπίτια τους.

Ο τρόμος ξεκίνησε λίγο μετά τα ξημερώματα όταν οι περισσότεροι από τους 400 κατοίκους που ζούσαν εκεί κοιμόντουσαν ή απολάμβαναν το πρωινό τους.

Το πρώτο κύμα 70 τρομοκρατών είχε βρυχηθεί προς το ήσυχο κιμπούτς με μοτοσικλέτες αφού έσχισε το σύρμα των συνόρων ένα μίλι μακριά, ενώ άλλοι έπεσαν με αλεξίπτωτα πάνω από την ανυποψίαστη άμυνα του Ισραήλ από τη Γάζα.

Μόλις έφτασαν, οι βαριά οπλισμένοι μαχητές επιτέθηκαν στο συγκρότημα από τέσσερις κατευθύνσεις ξεκινώντας από τη «συνοικία μωρών» στη δυτική πλευρά όπου ζούσαν οι νεαρές οικογένειες.

Τους τρομοκράτες συνάντησε ένας τρομαγμένος φρουρός κιμπούτς που ανήκε σε μια μικρή ομάδα κατοίκων με στρατιωτική εμπειρία που περιπολούσαν περιμετρικά όταν είδαν το σμήνος μαύρων μορφών να τρέχουν προς το μέρος τους.

Αυτοί, όπως ο ισραηλινός στρατός και η κυβέρνηση, δεν ήταν προετοιμασμένοι για το κύμα τρομοκρατών που εκτόξευαν χιλιάδες σφαίρες εναντίον τους. Η μικρή ομάδα ασφαλείας προσπάθησε μάταια να προστατεύσει τους γείτονές της, αλλά δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τους τρομοκράτες και σκοτώθηκαν.

Αδίστακτοι ένοπλοι της Χαμάς κινήθηκαν γρήγορα μέσα από το κιμπούτς, σκοτώνοντας πρώτα μια 90χρονη γιαγιά που καθόταν στη βεράντα της. Έσυραν την τρομοκρατημένη γυναίκα στο σαλόνι της και την πυροβόλησαν δύο φορές στο κεφάλι.

Οι οικογένειες ξύπνησαν από τον ήχο των πυροβολισμών και τις φωνές έξω από τα σπίτια τους. Τρομοκρατημένοι γονείς έτρεξαν στα παιδιά τους που κοιμόντουσαν και τα τράβηξαν από τα κρεβάτια και τις κούνιες τους πριν τα βάλουν σε χρηματοκιβώτια ή ντουλάπια.

Μεταξύ αυτών των γονιών ήταν ο Ιτάι και η Χαντάρ Μπερισέφσκι, και οι δύο 30 ετών, που άκουσαν τους ενόπλους να προσπαθούν να σπάσουν την εξώπορτά τους.

Οι γονείς έβαλαν μανιωδώς τα δέκα μηνών δίδυμα μωρά τους σε ένα κρυφό καταφύγιο λίγες στιγμές πριν οι τρομοκράτες της Χαμάς εισβάλουν στο σπίτι τους και σκοτώσουν το ζευγάρι.

Το αποτρόπαιο έργο της Χαμάς

Στη συνέχεια, οι τρομοκράτες μετακινούνταν συστηματικά από σπίτι σε σπίτι, ανοίγοντας τις μπροστινές πόρτες με τις χειροβομβίδες τους και εξαπολύοντας χαλάζι από σφαίρες στους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που ζούσαν εκεί. Σε ολόκληρες οικογένειες πέρασαν χειροπέδες προτού τους πυροβολήσουν έναν προς έναν, είπαν στρατιώτες.

Οι συγκλονιστικές εικόνες από τη σκηνή δείχνουν το καθισματάκι ενός μωρού καλυμμένο με αίμα, με το μικρό ματωμένο φόρεμά του να βρίσκεται δίπλα του.

Ένοπλοι της Χαμάς έβαλαν φωτιά σε πολλά σπίτια στο κιμπούτς σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τις οικογένειες να βγουν έξω, ώστε να μπορέσουν να τις πυροβολήσουν μόλις φτάσουν στους κήπους τους.

Εν τω μεταξύ, στο Be’eri, σε απόσταση αναπνοής από το Kfar Aza, εμφανίστηκαν ανατριχιαστικές φωτογραφίες με Ισραηλινούς αμάχους που κείτονταν γεμάτοι με τρύπες από σφαίρες καθώς ήταν ξαπλωμένοι στα κρεβάτια τους.

Οι φρικιαστικές φωτογραφίες έδειχναν μια γυναίκα ξαπλωμένη μπρούμυτα στο κρεβάτι μέσα σε μια λίμνη αίματος με έξι ανοιχτές τρύπες στο στριφτό δέρμα της που αποσυντίθεται.

Δίπλα της, ένας άντρας με σκούρα μαλλιά γλίστρησε αδέξια σε ένα κενό ανάμεσα στο κρεβάτι και έναν τοίχο.

Τα μαύρα ρούχα του, που έμοιαζαν να είναι πιτζάμες, ήταν ακόμα γυαλιστερά με το αίμα του, που λιμναζόταν σε ένα σκούρο κόκκινο χάος στο πάτωμα από κάτω του.

Το σώμα του φαινόταν να αποσυντίθεται, ενώ κομμάτια της σάρκας του έλειπαν από το δεξί του χέρι και το δεξί του χέρι.

Τα περισσότερα από 100 πτώματα που βρέθηκαν στο κιμπούτς απομακρύνθηκαν από την ομάδα έρευνας και διάσωσης Zaka, η οποία προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη.

Ένας επιζών, ο Χαΐμ Τζελίν, είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι μαχητές της Χαμάς «περπάτησαν γύρω από το Be’eri σαν να ήταν ιδιοκτήτες του τόπου».

«Πυροβόλησαν αδιακρίτως, απήγαγαν όποιον μπορούσαν, έκαψαν τα σπίτια των ανθρώπων ώστε να πρέπει να δραπετεύσουν από το παράθυρο, όπου θα περίμεναν οι τρομοκράτες», πρόσθεσε.

Μια γυναίκα που ονομάζεται Μίρι Γκαντ Μεσίκα είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι αυτή και ο σύζυγός της πνίγονταν από πυκνό καπνό και αναθυμιάσεις αερίων καθώς προσπαθούσαν να κρυφτούν.

«Μουλιάσαμε τις πετσέτες με νερό και καλύψαμε τα πρόσωπά μας, ενώ ο σύζυγός μου Έλι κρατούσε την πόρτα του καταφυγίου κλειστή όσο πιο δυνατά μπορούσε όσο οι τρομοκράτες προσπάθησαν να διαρρήξουν», είπε.

«Λίγες στιγμές πριν πηδήξουμε από τον δεύτερο όροφο, αξιολογήσαμε την κατάσταση της πυρκαγιάς και αναζητήσαμε τους τρομοκράτες και αποφασίσαμε να πηδήξουμε.

«Καταφύγαμε στους γείτονές μας απέναντι και είδαμε το σπίτι μας να φλέγεται πριν καεί ολοσχερώς. Δεν έχω ιδέα πώς επιβιώσαμε».

Με πληροφορίες από τη Daily Mail

Photo credits: GettyImages