Η Billie Eilish είναι μια παγκόσμια καλλιτέχνιδα που όταν κάποιος επιχειρεί να κρίνει τη δημόσια συμπεριφορά της, θα πρέπει πάντοτε να λαμβάνει υπ΄όψιν της πως της επιβλήθηκαν κάποιες καταστάσεις λόγω του μουσικού της άστρου, που δεν τις επέλεξε, που ήθελε να τις αποφύγει. Δεν το κατάφερε και βρέθηκε σε κατάθλιψη πριν μπορέσει να βγει και πάλι στο φως.

Πέρασε επίσης μια 5ετία έχοντας έναν ρόλο να υποδυθεί, αφού δεν ήταν η γυναίκα που ήθελε. Ήταν αυτό το genderless κορίτσι, γιατί έτσι την είχε γνωρίσει το κοινό και της έλεγαν οι μάνατζερ της πως αν επιχειρήσει αλλαγή, θα την στήσουν στον τοίχο. Κι όντως, αυτό έγινε. Όταν κυκλοφόρησε η φωτογράφιση στη βρετανική Vogue, με το ντύσιμο α λα καμπαρέ και το ξανθό μαλλί, υπήρξαν πάρα πολλοί από τους fans της που εξέφρασαν ένα αίσθημα προδοσίας. Το ίδιο και με την εμφάνιση της στο Met Gala του 2021.

Στα 21 της, η Billie Eilish γίνεται σιγά σιγά γυναίκα, αλλά η ίδια, αν και πολλές φορές έχει στηλιτεύσει εκφράσεις που δείχνουν στερεότυπα και ταμπέλες, δήλωσε στο BBC ότι της αρέσει ο εαυτός της, νιώθει πιο δυνατή όταν είναι πιο masculine, δηλαδή πιο αρρενωπή.

Λίγο πριν δώσει την τελευταία συναυλία της περιοδείας της στη Βρετανία, η Eilish εξήγησε, όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο τι ακριβώς εννοεί με τη δήλωσή της, ότι της αρέσει να νιώθει γυναίκα, αλλά είναι καλύτερα μέσα της όταν αυτά που φοράει, ο τρόπος που περπατάει και μιλάει, είναι πιο αρρενωπός.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC News (@bbcnews)

Τι εννοεί η Billie Eilish με αυτή τη δήλωση

Τα σχόλια που ακολούθησαν, ήταν αρκετά επιθετικά προς την ίδια, αφού εκφράστηκε το εύλογο ερώτημα «ποιος ορίζει τι είναι αρρενωπό και τι θηλυπρεπές;».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κρίνεται τόσο αυστηρά – με 100 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram και 60 εκατομμύρια στο TikTok  θα πρέπει να έχει πάρει μαθήματα διαχείρισης. «Γνωρίζω καλά την τοξικότητα και την οξύτητα των σχολίων και είναι τρομακτικό να είσαι μέρος εκατομμυρίων συζητήσεων».

Η δήλωση της αυτή προκαλεί μια σύγχυση σε μια εποχή που όλοι θέλουν να καταργήσουν τις ταμπέλες και να μην υπάρχουν ρούχα που κρίνονται ως ανδρικά ή γυναικεία.

Είναι ακόμα μεγαλύτερη η σύγχυση δεδομένου ότι η Billie Eilish έχει δηλώσει φεμινίστρια, έχει αντιδράσει έντονα στο παρελθόν σε αντίστοιχα quotes και προκαλεί απορία για το πώς γίνεται να επιθυμεί το masculine, το αρρενωπό, όταν μιλάει συχνά για τοξική αρρενωπότητα.

Μήπως τελικά υπάρχει και θετική αρρενωπότητα και δεν το ξέραμε τόσο καιρό που το να είσαι αρρενωπός συνδέεται, αδίκως προφανώς, με την βία και την κακοποίηση;

Ή μήπως η Eilish εκφράζει με πιο διακριτικό τρόπο τη δική τους σεξουαλική ταυτότητα; Αυτό το δεύτερο μοιάζει λιγότερο πιθανό πάντως, μιας και βρίσκεται σε μια σχέση με τον Jesse Rutherford, που το κοινό της δεν τον συμπαθεί ιδιαίτερα και της γράφει συχνά στα σχόλια να τον παρατήσει.

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης, η Billie Eilish περιγράφει την δυσκολία που φέρει το να έχει τέτοια αναγνωρισιμότητα και μάλιστα, σε μια άλλη συνέντευξή της είχε γυρίσει να πει το εξής: «Έλεγα νωρίτερα σε μια συνέντευξη ότι όταν έρχεται ένα νέο πρόσωπο στη ζωή μου, με οποιαδήποτε μορφή ρομαντισμού, εσείς (οι δημοσιογράφοι) είστε το πρώτο πράγμα που αναφέρω…”Για να ξέρεις, αυτό πάει πακέτο με μένα”».

Η πρώιμη ενηλικίωση και η διαφορετική οπτική σε σχέση με τα 17 της

Από τα 14 της που ξεκίνησε μαζί με τον FINNEAS, τον 17χρονο τότε αδερφό της, έχουν κάνει πράγματα πολύ μακριά από την ηλικία τους. «Αναπολώ με αγάπη το μεγαλύτερο μέρος αυτής της εποχής, αλλά, ξέρεις, ήταν τόσο αστείο να είσαι ένα 14χρονο κορίτσι με έναν 17χρονο αδερφό και να κάνετε συνέχεια εκατοντάδες μίτινγκ. Ήταν πολλά με ανθρώπους που δεν ήξερα πώς να μιλήσουν σε ένα 14χρονο κορίτσι».

Όλη της η ζωή την οδήγησε στη μουσική και η μουσική της έδωσε την ευκαιρία να μιλήσει για πράγματα που τη βασάνιζαν, αλλά δε μπορούσε να τα απευθύνει με πεζό λόγο. Το τραγούδι της Your Power είναι χαρακτηριστικό και μάλιστα, στη συναυλία της στο Περθ της Αυστραλίας, όλο το γυναικείο κοινό σήκωσε χαρτιά που έγραφαν «Σε ευχαριστούμε», καθώς το τραγουδούσε.

«Είναι ένα τραγούδι για αρκετούς ανθρώπους που γνώρισα, που είχαν επίδραση σε άλλους και δυσκολεύονταν με αυτό. Είναι τρομερά δύσκολο να έχεις τόση εξουσία, εν γένει. Είναι δύσκολο να έχεις ισχύ και είναι δύσκολο όταν την αποκτάς, ενώ πριν δεν είχες καθόλου. Είναι δύσκολο να μην μπεις στον πειρασμό να το εκμεταλλευτείς παραπάνω».

Συνολικά, η Billie Eilish μοιάζει πιο συνειδητοποιημένη και ρεαλίστρια στις δηλώσεις της, λιγότερο ονειροπόλα και επαναστάτρια και αντιλαμβάνεται καλύτερα τον κόσμο γύρω της, απομακρυνόμενη σιγά σιγά από τις «προοδευτικές απολυτότητες».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Kylie Jenner: Έξαλλη και πάλι η κοινή γνώμη μαζί της – Πήραν ξεχωριστά ιδιωτικά jet με τον Travis Scott για να πάνε στο ίδιο σημείο

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Κυβέλης Χατζηευστρατίου μετά το δυστύχημα: Πιασμένη χέρι-χέρι με έναν άνδρα

Kirstie Alley: Έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο