Ο ηθοποιός πρωταγωνιστής του «That ’70s Show» Ντάνι Μάστερσον καταδικάστηκε σε 30 χρόνια έως ισόβια για τους βιασμούς δύο γυναικών πριν από δύο δεκαετίες.

Η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Αντζελες επέβαλε την ποινή στον 47χρονο ηθοποιό, αφού άκουσε τις καταθέσεις των γυναικών για το τραύμα που βίωσαν και την ταλαιπωρία που τους προκάλεσαν οι ενοχλητικές αναμνήσεις στα χρόνια που μεσολάβησαν.

Η δικαστής καταδίκασε τον ηθοποιό, αφού απέρριψε την αίτηση της υπεράσπισης για νέα δίκη. Η ποινή ήταν η μέγιστη επιτρεπόμενη από το νόμο. Σημαίνει ότι ο Μάστερσον θα μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους μετά την έκτιση 25 1/2 ετών, αλλά μπορεί να μείνει στη φυλακή ισόβια.

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο γνωστός ηθοποιός χρησιμοποίησε την εξέχουσα θέση του στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας – όπου και οι τρεις γυναίκες ήταν επίσης μέλη εκείνη την εποχή – για να αποφύγει τις συνέπειες μετά τις επιθέσεις.

Τα θύματα είχαν αφήσει στις καταθέσεις τους σαφείς αιχμές για τις πρακτικές της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, λέγοντας ότι μετά τις καταγγελίες για τον βιασμό τους τις παρακολουθούσαν, τις απειλούσαν και τις φωτογράφιζαν παρά τη θέλησή τους.

Ο Μάστερσον πρωταγωνίστησε με τους Άστον Κούτσερ και Μίλα Κούνις στο «That ’70s Show» από το 1998 έως το 2006. Είχε επανασυνδεθεί με τον Κούτσερ στην κωμωδία «The Ranch» του Netflix το 2016, αλλά ο γνωστός ηθοποιός αποχώρησε όταν αποκαλύφθηκε έρευνα της αστυνομίας του Λος Αντζελες τον επόμενο χρόνο.