Μπορεί ο Χάρι και η Μέγκαν να αποποιήθηκαν τα πριγκιπικά τους καθήκοντα, δεν συνέβη το ίδιο όμως και με τα παιδιά τους. Και ενώ παρέμενε άγνωστο το κατά πόσο ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ήθελαν τους βασιλικούς τίτλους για τον Άρτσι και τη Λίλιμπετ, τελικά τους χρησιμοποιήσαν δημοσίως οι ίδιοι.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση για τη βάφτιση της κόρης τους, όπου κανένας δεν παρευρέθηκε από τη βασιλική οικογένεια, χρησιμοποιήθηκαν οι όροι «πρίγκιπας» και «πριγκίπισσα». «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η πριγκίπισσα Λίλιμπετ Νταϊάνα βαπτίστηκε την Παρασκευή, 3 Μαρτίου, από τον αρχιεπίσκοπο του Λος Άντζελες, αιδεσιμώτατο Τζον Τέιλορ» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του ζεύγους.

Το πρωτόκολλο του 1917

Με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο, τα εγγόνια του μονάρχη μπορούν να πάρουν τους τίτλους  του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας, που σημαίνει πως τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν μπορούν να τους χρησιμοποιούν μετά τον τίτλο του Καρόλου ως Βασιλιάς. 

Ο κανόνας αυτός τέθηκε το 1917 από τον τότε βασιλιά Γεώργιο Ε΄ και σύμφωνα με αυτόν ορίζει ότι τους τίτλους αυτούς μπορούν να τους φέρουν τα εγγόνια του μονάρχη αλλά όχι και τα δισέγγονά του.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είπαν ότι «εν ευθέτω χρόνω» θα ανανεώσουν τον ιστότοπό τους για να συμπεριλάβει τους τίτλους του Άρτσι και της Λίλιμπετ.

Πριν από δύο χρόνια η Μέγκαν υποστήριξε σε μια συνέντευξή της ότι η βρετανική βασιλική οικογένεια αρνήθηκε να δώσει τον τίτλο στον γιο της και ότι γίνονταν συζητήσεις για το πόσο σκούρο θα μπορούσε να είναι το δέρμα του.

Στο μεταξύ, η βάφτιση της μικρότερης κόρης τους έγινε λίγες ημέρες αφότου ο βασιλιάς Κάρολος έκανε έξωση στο ζεύγος από το σπίτι που τους είχε παραχωρήσει η Ελισάβετ στη Βρετανία, το Φρόγκμορ Κόταζ. Ωστόσο, τους προσκάλεσε στην τελετή της στέψης του, που είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Μαΐου, αλλά δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα παραβρεθούν.