Ο Elliot Page πρόκειται να εκδώσει τα απομνημονεύματα του σε βιβλίο, μιλώντας για την τρανς ταυτότητα του, την ψυχική του υγεία και την πορεία του στο Hollywood. Το βιβλίο του βραβευμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη, θα φέρει τον τίτλο PAGEBOY, και θα εκδοθεί το 2023, μέσω της Flatiron Books.

Ο εκδοτικός οίκος δήλωσε πως το βιβλίο διεισδύει στην σχέση του Page με το σώμα του, στην εμπειρία του όταν πια έγινε ένας από τους πιο διάσημους τρανς ανθρώπους του κόσμου και μιλάει για την ψυχική του υγεία, την κακοποίηση, την αγάπη, τις προσωπικές του σχέσεις, το σεξ και την πορεία του στο Hollywood.

Ο Page, ξεκίνησε την υποκριτική του καριέρα ως παιδί και έγινε για πρώτη φορά ευρέως γνωστός, το 2005, μέσα από το ψυχολογικό θρίλερ Hard Candy. Ωστόσο, το μεγάλο μπαμ στην καριέρα του έγινε όταν υποδύθηκε την έγκυο έφηβη στο coming-of-age δράμα του 2007, Juno, όπου κέρδισε υποψηφιότητα για Βραβείο Ακαδημίας.

Dave Chapelle: Το Netflix ανακοίνωσε 4 νέα comedy specials παρά το σάλο με την τρανς κοινότητα

Τον Δεκέμβριο του 2020, ο Page, αποκάλυψε μέσα από ποστ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, πως είναι transgender, λέγοντας πως δεν μπορεί να περιγράψει πόσο υπέροχο είναι να αγαπάει τον εαυτό του όπως ακριβώς είναι και να επιδιώκει να είναι αυθεντικός.

Τον Μάρτιο που ακολούθησε, έγινε ο πρώτος τρανς άντρας που εμφανίζεται σε εξώφυλλο του περιοδικού Time και μίλησε για την εμπειρία που είχε προχωρώντας σε μαστεκτομή, η οποία όπως δήλωσε, άλλαξε τελείως την ζωή του.

Ο 34χρονος ηθοποιός, πρωταγωνιστεί στη σειρά του Netflix, Umbrella Academy, και έχει υπάρξει αρκετά ανοιχτός στα social media, σχετικά με την φυλετική του ταυτότητα, ενθαρρύνοντας παράλληλα τους ανθρώπους να μιλούν για την τρανς νεολαία και να αντιδρούν σε τρανσοφοβικές πράξεις.