Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μπορεί να είναι ένας φειδωλός τύπος στον αριθμό των συνεντεύξεων που δίνει και στις δημόσιες εμφανίσεις του, αλλά δεν είναι ποτέ φειδωλός όταν θέλει να εκφράσει το τι νιώθει για την Εύα Μέντες και την οικογένεια που έχουν κάνει μαζί.

7 χρόνια μετά το La La Land, θα περίμενε κανείς να δει από τον Ράιαν Γκόσλινγκ μια σωρεία συμμετοχών σε ταινίες που θα τον έφερναν διαρκώς στις παρυφές του Όσκαρ. Να έχει μια πορεία ανάλογη με του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο. Όμως ο Ράιαν, όχι μόνο δεν κυνήγησε το αγαλματάκι, αλλά μετά βίας κάνει ταινίες.

Κάνει δηλαδή, αλλά δεν θέλει να υπερφορτώνει όπως κάνουν άλλοι ηθοποιοί με συμμετοχές σε 3 και 4 ταινίες σε μια χρονιά. Μπορεί να ζει άνετα με τη γυναίκα και τις δύο κόρες τους από τον μισθό που έχει από μια ταινία τον χρόνο και του είναι αρκετό.

Ράιαν Γκόσλινγκ Εύα Μέντες

Από το 2018 που έκανε το First Man, μέχρι το 2022, όταν και κυκλοφόρησε το Gray Man, ο Ράιαν Γκόσλινγκ δεν είχε καμία ταινία. Και τώρα βρίσκεται στο προωθητικό μονοπάτι του Barbie που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.

Με αφορμή την επιλογή του να παίξει τον αμφιλεγόμενο ρόλο του Κεν και να δει να αρχίζει ένα hashtag στα social εις βάρος της επιλογής του που έλεγε «notmyKen», ο Ράιαν Γκόσλινγκ έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό GQ για το τεύχος Ιουνίου-Ιουλίου και δε γίνεται παρά να απολαύσεις αυτό το οδοιπορικό στην ζωή του από τον δημοσιογράφο Ζακ Μπάρον, που συνομιλεί και με συναδέλφους και φίλους του Ράιαν για να αντλήσει πληροφορίες για αυτόν.

«Αυτό που έχω, είναι καλύτερο απ’ ό,τι είχα ονειρευτεί», λέει ο Ράιαν Γκόσλινγκ

Αυτό όμως που έχει ανάγκη η ψυχή να εστιάσει, είναι στα όσα λέει ο Ράιαν Γκόσλινγκ για την Εύα Μέντες, μια γυναίκα που άντεξε να αφήσει στην άκρη τα όνειρα της για μια καριέρα ως ηθοποιός και επικεντρώθηκε στα παιδιά τους.

«Η στιγμή που πρωτοφαντάστηκα τον εαυτό μου ως πατέρα, ήταν ακριβώς πριν γίνω. Η Εύα ήταν έγκυος. Δεν θα πήγαινα με τίποτα πίσω, ξέρεις. Είμαι χαρούμενος που δεν έχω έλεγχο στο πεπρωμένο μου με αυτόν τον τρόπο, γιατί ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που είχα ονειρευτεί για εμένα», είπε ο Ράιαν Γκόσλινγκ, θέλοντας να δείξει την πληρότητα του με όσα έχει ζήσει στο πλάι της Μέντες.

Και δεν φοβάται να το εκφράζει σε κάθε ευκαιρία. Όπως το 2017, όταν κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα.

Ή πριν από έναν χρόνο, όταν μιλούσε στο βρετανικό GQ.

Από τη στιγμή που γνωρίστηκαν στο Place Beyond the Pines, δεν υπήρχε γυρισμός για τον ίδιο. Ο λόγος που θέλει να συμμετέχει μια φορά τον χρόνο σε ταινία, είναι γιατί δεν πάει πουθενά χωρίς την Εύα και τις κόρες τους. Και δεν θέλει να τις μετακινεί διαρκώς. Μένουν στη νότια Καλιφόρνια. Τον περισσότερο χρόνο του τον περνάει στο σπίτι. «Μας επισκέπτονται συγγενείς, αλλά δεν έχουμε νταντά», λέει. Το μεγάλωμα των παιδιών τους το κάνουν μόνοι. Την φροντίδα του σπιτιού επίσης.

«Έψαχνα πάντοτε εκείνη, ξέρεις…», λέει στον δημοσιογράφο. «Είχες πλήρη συνείδηση γι’ αυτό;», τον ρωτάει ο Μπάρον. «Όχι, αλλά όλα βγάζουν νόημα τώρα. Κάθε φορά που δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω ως γονιός, στηρίζομαι στην Εύα. Ξέρει πάντα ποιο είναι το σημαντικό. Με κάποιον τρόπο το ξέρει. Έτσι, κάθε φορά που τα έχω χαμένα, απλώς την ρωτάω».

«Δεν ήθελα να κάνω παιδιά χωρίς αυτήν»

Στο παρελθόν, ο Ράιαν Γκόσλινγκ, όπως ομολογεί, αναζητούσε την ζωή και την έμπνευση σε ακρότητες. Το 2014 έγραψε και σκηνοθέτησε μια ταινία, το Lost River, που την εμπνεύστηκε από ένα ταξίδι που έκανε στο Ντιτρόιτ και κατέγραψε κτήρια σε αποσύνθεση. Η ταινία είναι βίαιη, παρανοϊκή, σουρεαλιστική.

Αν και περήφανος για αυτή την ταινία, η ζωή του στο σπίτι είναι κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον. «Όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο σπίτι, τα βρίσκω πιο διασκεδαστικά και με περισσότερη έμπνευση απ’ όλα όσα συνάντησα όταν ήμουν εκεί έξω, στα εγκαταλειμμένα κτήρια».

Κι αν μέχρι εδώ έχεις γονατίσει από το πόσο ρομαντισμό βγάζει για την γυναίκα και τα παιδιά, κρατήσου λίγο ακόμα.

«Όταν με ρώτησες για την Εύα και τα παιδιά πριν, νομίζω ότι είπα πως δεν σκεφτόμουν τα παιδιά μέχρι που έμεινε έγκυος. Δεν είναι αλήθεια αυτό. Δεν ήθελα να μοιραστώ πολλά πριν, αλλά τώρα δεν θέλω και να αποτυπώσω κάτι λάθος. Εννοώ ότι είναι αλήθεια πως δεν σκεφτόμουν τα παιδιά πριν την γνωρίσω, αλλά μόλις τη γνώρισα, κατάλαβα ότι δεν ήθελα να κάνω παιδιά χωρίς να είναι μαζί της. Και υπήρχαν στιγμές στο The Place Beyond the Pines που υποδυόμασταν την οικογένεια και δεν ήθελα να υποδυόμαστε άλλο πια. Κατάλαβα τότε ότι αυτή θα είναι η ζωή που θα είμαι τυχερός να έχω».

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο να γραφτεί για τον Ράιαν Γκόσλινγκ μετά από αυτό.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη εδώ.