Η νέα σειρά του Netflix με τίτλο Monster: The Jeffrey Dahmer Story είναι από εκείνες που δεν αντέχεις να βλέπεις αλλά τις φτάνεις μέχρι το τέλος. Πραγματεύεται την αληθινή ιστορία του Jeffrey Dahmer, ένας από τους πιο γνωστούς serial killers των ΗΠΑ, που τα εγκλήματά του σόκαραν την κοινωνία.

Διέπραξε 17 δολοφονίες, μεταξύ του 1978 και του 1991, με θύματα νεαρούς άνδρες. Κατηγορήθηκε για σεξουαλική βία, νεκροφιλία και κανιβαλισμό, εξού και έμεινε γνωστός ως «Ο Κανίβαλος του Μιλγουόκι». Ο Dahmer μεγάλωσε σε μια φυσιολογική οικογένεια με μορφωμένους γονείς, ωστόσο παρά το γεγονός ότι έδειχνε ένα γλυκομίλητο αγόρι, οι δασκάλες του τον περιέγραφαν ως ένα παιδί με σημάδια ψυχολογικής παραμέλησης.

Γεννημένος στις 21 Μαΐου του 1960, οι γονείς του προσπαθούσαν να του προσφέρουν ό,τι μπορούσαν. Δεν μεγάλωσε στη φτώχεια, αλλά ούτε και κακοποιήθηκε ποτέ. Όταν το 1991 αποκαλύφθηκαν τα εγκλήματα του, οι γονείς του προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έκαναν τόσο λάθος και που έφταιξαν εκείνοι. Αργότερα, ο πατέρας του μιλώντας για τον Dahmer εξήγησε πως οι «περιέργειες» του, ξεκίνησαν στην ηλικία των 4 ετών. Παρακολουθούσε τον πατέρα του που μάζευε τα κόκαλα πεθαμένων ζώων από την αυλή του σπιτιού τους.Τότε είχε κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση ο ήχος από το σπάσιμο που έκαναν τα κόκαλα, που έκτοτε ξεκίνησε να ενδιαφέρεται για τα ζώα.

Ειδικότερα, συνήθιζε να μαζεύει όσα είχαν σκοτωθεί από αυτοκίνητα και έκανε ένα είδος εγχείρησης, προκειμένου να μάθει την ανατομία τους. Μάλιστα κάποια στιγμή ρώτησε τον πατέρα του τι θα γινόταν αν έβαζε τα κόκαλα ενός κοτόπουλου στη χλωρίνη και ο πατέρας του, θεωρώντας πως ο γιος του ανέπτυσσε ένα επιστημονικής φύσεως ενδιαφέρον, του έδειξε πώς να χειρίζεται τις χημικές ουσίες, που αργότερα θα χρησιμοποιούσε στις δολοφονίες του.

Διαβάστε ακόμη: The Crown: Ανακοινώθηκε η πρεμιέρα της 5ης σεζόν – Ο λόγος που την περιμένουν όλοι πώς και πώς

Η δίκη του στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν

Ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του για τις δολοφονίες, αλλά στη δίκη, οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι ήταν παράφρων. Η Εισαγγελία απέρριψε το επιχείρημα. Ο δικαστικός ψυχίατρος έκρινε ότι μπορούσε να δικαστεί, επειδή κατά τον νόμο είχε σώας τας φρένας. Πολλοί ψυχίατροι διέγνωσαν διάφορες διαταραχές προσωπικότητας, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι καμιά από αυτές δεν αποτελούσε ελαφρυντικό για την ποινή. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν 70 χρόνια.

Ο serial killer πέθανε για όσα έκανε, στις 28 Νοεμβρίου του 1994, όταν ένας συγκρατούμενος, που αποκαλούσε τον εαυτό του «Χριστό», τον ξυλοκόπησε με μεταλλική ράβδο στο ντουζ του γυμναστηρίου, μέχρι θανάτου. Όσο βρισκόταν στη φυλακή, ο Dahmer είχε βαφτιστεί ξανά και δήλωνε μετανιωμένος για τα εγκλήματά του.